Teraz jest niedziela, 18 stycznia 2026, 13:12

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: szalony farmer terrorysta i jego arsenał
PostNapisane: czwartek, 15 stycznia 2009, 18:14 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Pancerfausta, pociski, karabiny i naboje pochodzące prawdopodobnie z okresu II wojny światowej, znaleźli przypadkiem policjanci podczas przeszukania jednego z budynków w Kietrzu.

link:http://www.24opole.pl/?id=wiadomosci_informacje&news=2528&Trzyma%B3_na_strychu_pancerfausta%27

O dziwo nie piszą nic o wykrywaczu metali wszystkie fanty widać że to wykopy.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 15 stycznia 2009, 18:22 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Witam, pozdrawiam

Na temat trzymania amunicji w domu czy jego poblizu nie bede sie rozpisywal bo moje zdanie znacie ( :kolko :kolko ) ale "znaleziono trzy karabiny i pancefausta" ... jak straszliwie groznie to brzmi ... :sciana :kolko . Normalnie tylko kropelke oliwy do lufy wlac i juz bron do napadu na babcie w parku gotowa :nicnie :drap

Pozdrawiam - Piotr

P.S. Domyslam sie, ze :cop "spuscili" sie tak z radosci z znalezienia fantow iz zapomnieli , ze przeszukiwali domostwo szukajac kradzionych rzeczy ... i tu pytanko dla obeznanych w prawie ... - jesli dowody zostaly pozyskane w czasie przeszukania w innej "tematyce" (nie byl podejzany o posiadanie broni czy amunicji) moge byc "zbombardowane" przed sadem przez dobrego adwokata ?

Ostatnio edytowano czwartek, 15 stycznia 2009, 18:33 przez saper3791, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 15 stycznia 2009, 18:23 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

i jeszcze dopisali na końcu "Znaleziskiem zaopiekowali się saperzy."
Bezczelność...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 15 stycznia 2009, 18:26 
Generał Broni
Generał Broni

hehe pustą rure do fausta i puste łuski zabrali w szufladzie z piaskiem. Nie ma to jak fachowa wiedza saperów... :kolko

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 15 stycznia 2009, 18:29 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

panzerfaust mógł robić jako maczuga hehe ;D łuski pewno zasilą czyjąś kolekcje albo pójdą na złom $$
Bez komentarza na temat działań ludzi spod nr 997..... dla mnie żal.pl.........

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 15 stycznia 2009, 18:33 
Generał Broni
Generał Broni

No jeżeli :cop nazywaja to "coś" KARABINAMI I PANCERFAUSTEM http://www.24opole.pl/pokazfoto_kom.php ... 12_035.jpg
TO NIE MAM NIE WIĘCEJ DO DODANIA :o :sciana :spoko :kolko :hahaha

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 15 stycznia 2009, 18:34 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

To wyglada jak by nasz rolnik znajdowal to podczas orania pola i znosil do domu. Ale fakt faktem panzer rurka nie bezpieczna bo jeszcze ktos sie nia walnie w glowe a luskami mozna sie udalawic.

Ostatnio edytowano czwartek, 15 stycznia 2009, 18:37 przez Le.I.G.18 & Inez, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 15 stycznia 2009, 18:35 
Generał Broni
Generał Broni

Indiana Jones napisał(a):
hehe pustą rure do fausta i puste łuski zabrali w szufladzie z piaskiem. Nie ma to jak fachowa wiedza saperów... :kolko

Dobrze by było, gdyby wszyscy poszukiwacze mieli wiedzę taką, jak saperzy :) Takie są procedury i nie ma co za to winić saperów.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 15 stycznia 2009, 18:39 
Generał Broni
Generał Broni

Lipek napisał(a):
Dobrze by było, gdyby wszyscy poszukiwacze mieli wiedzę taką, jak saperzy :) Takie są procedury i nie ma co za to winić saperów.

Właściwie masz racje :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 15 stycznia 2009, 18:41 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

mój rówieśnik prawdopodobnie coś ukradł i by znaleźć skradzione przedmioty przeszukano mu dom. Przykra sprawa że za taki kawał złomu chłopak będzie miał niezłą lipę...... :( :n :mad:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 15 stycznia 2009, 19:31 
Główny Administrator
Główny Administrator

kedziort napisał(a):
mój rówieśnik prawdopodobnie coś ukradł i by znaleźć skradzione przedmioty przeszukano mu dom. Przykra sprawa że za taki kawał złomu chłopak będzie miał niezłą lipę...... :( :n :mad:

To po co "coś" kradł ?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 15 stycznia 2009, 19:32 
Generał Brygady
Generał Brygady

kedziort napisał(a):

Nie wiem, może ja się nie znam, ale widzę tam kilka niebezpiecznych fantów, to nie są same skorupy!!! Nie dość że złodziej to jeszcze wariat narażający siebie i innych! Nie rozumiem dlaczego tak biadolicie nad jego losem! Należało mu się!!!

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 15 stycznia 2009, 19:58 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

saper3791 napisał(a):
Witam, pozdrawiam

Na temat trzymania amunicji w domu czy jego poblizu nie bede sie rozpisywal bo moje zdanie znacie ( :kolko :kolko ) ale "znaleziono trzy karabiny i pancefausta" ... jak straszliwie groznie to brzmi ... :sciana :kolko . Normalnie tylko kropelke oliwy do lufy wlac i juz bron do napadu na babcie w parku gotowa :nicnie :drap

Pozdrawiam - Piotr

P.S. Domyslam sie, ze :cop "spuscili" sie tak z radosci z znalezienia fantow iz zapomnieli , ze przeszukiwali domostwo szukajac kradzionych rzeczy ... i tu pytanko dla obeznanych w prawie ... - jesli dowody zostaly pozyskane w czasie przeszukania w innej "tematyce" (nie byl podejzany o posiadanie broni czy amunicji) moge byc "zbombardowane" przed sadem przez dobrego adwokata ?

Njaprawdopodbniej podizela sprawe na dwie czesci. Pierwsza za kardziez druga zas za posiadanie tego arsenalu

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 15 stycznia 2009, 20:06 
Kapitan
Kapitan

Damian(PanzerII) napisał(a):
kedziort napisał(a):

Nie wiem, może ja się nie znam, ale widzę tam kilka niebezpiecznych fantów, to nie są same skorupy!!! Nie dość że złodziej to jeszcze wariat narażający siebie i innych! Nie rozumiem dlaczego tak biadolicie nad jego losem! Należało mu się!!!

z tym ze saperzy czesto woza po kilka dni takie rozrywki w autach zanim je wywioza na poligon i zneutralizuja... a co za tym idzie,jest duze prawdopodobienstwo ze to nie tego goscia.a fota byla robiona pod prase.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 15 stycznia 2009, 20:16 
Generał Broni
Generał Broni

Wszędzie spiski, Żydzi i masoni :1 Czytając komentarze pod kolejnymi doniesieniami prasowymi stwierdzam, że coraz więcej osób popada w paranoję i wszędzie widzi układ policyjno - dziennikarski.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]