Teraz jest środa, 10 września 2025, 22:51

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 235 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 18 listopada 2008, 17:08 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

szaniec napisał(a):
wszystkim ktorzy poszukuja torbe na proxime polecam KONTRAKTOWY WOREK TRANSPORTOWY OLIVE ASG DPM (koszt 33zl na znanym portalu aukcyjnym). Wykrywacz elegancko wchodzi do niego rozlozny na dwie czesci i zostaje jeszcze sporo miejsca na dodatkowy ekwipunek. Worki te sluzyly w brytyjskiej armii sa zrobionie porzadnie z grubego nieprzemakalnego materialu i mozna je nosic zarowno jako plecak oraz jak jak sportowa torbe.

ja wprawdzie szukam pokrowca na inny wykrywacz, ale moj sprzet tez chyba wejdzie do tego wora w dwoch czesciach, wiec mam takie pytanie, bo widze na zdjeciach z aukcji ze chyba nie ma przy tym worku dwoch szelek jak w zwyklym plecaku, a jest tylko jedna :que ja szukam czegos takiego, tylko z dwoma szelkami, typowo jak plecak. widzialem na znanym portalu aukcyjnym tez worki z bundrswery wlasnie z dwoma szelkami, ale wydaja sie byc troche za male :(

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 18 listopada 2008, 17:09 
Kapitan
Kapitan

Phi na pewno nikt by nie wymienil bo to przeciez Rutus :kolko Wszyscy go zachwalaja nawet ci co go na oczy nie widzieli.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 18 listopada 2008, 22:37 
Major
Major

Zakupiłem worek o którym pisał kolega szaniec. Praktyczna sprawa. Myślę ze łyknie większość wykrywek. Mi wchodzi solarka lub proksiak plus skrócony szpadel. Fakt że przydałoby się noszenie ala plecak, ale naprawdę nie jest złe. Jedyne co można napisać na minus, to fakt że wora trzeba z tydzień wietrzyć bo capi odkażalnikiem z cła ;)
pozdr

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 18 listopada 2008, 23:32 
Generał Brygady
Generał Brygady

to prawda capi ostro nie pierzcie tylko w pralce automatycznej bo sie wytrze w niektorych miejscach i dzieki temu bedziecie miec zimowe camo :) worek pasuje na wiekszosc wykrywek, spokojnie da sie go nosic na jednej szelce, jednym slowem tanio dobrze i solidnie a reklamuje go specjalnie bo juz od dawna szukalem pasujacego pokrowca,dzwonilem do RUTUSa i firmowe mialy ukazac sie w lipcu ale cos temat ucichl to wybulilem 40zl na pokrowiec na wedke ktory okazal sie do d i byl zbyt maly

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 19 listopada 2008, 15:32 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

ten worek jest calkiem fajny i pojemny. niestety, dla mnie jest troche nie poreczny z jedna szelka, bo szukam czegos wygodnego, co mozna zalozyc na plecy lub w poprzek plecow i spopojnie, wygodnie jechac z tym na rowerze. jesli ktos jezdzi tylko samochodem, czy chodzi pieszo to powinien byc idealny. jak znajde cos odpowiedniego dla rowerzystow to napsze, bo mysle ze nie tylko ja smigam na wykopki rowerem :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 27 listopada 2008, 21:47 
Major
Major

Worek capi po prawie 2 tygodniach wietrzenia na balkonie...
Capi to mało powiedziane on iebie ;)
Zaryzykuje i wypiorę go w czym delikatnym... chyba że ktoś ma sprawdzony patent?
pozdr

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 27 listopada 2008, 22:55 
Generał Brygady
Generał Brygady

u mnie po tygodniu zapach wywialo tylko go rozwies jak najwyzej sie da zeby ciagle wiatr go chlostal ;) jezeli juz pranie to reczne i moze procz plynu do plukaniana tkanin dodaj kilkanascie kropli zapachowego olejku eterycznego?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 29 listopada 2008, 13:42 
Kapitan
Kapitan

http://www.proscan.gliwice.pl/forum/vie ... php?t=1495

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 29 listopada 2008, 14:31 
Szeregowy
Szeregowy

Jestem strasznie ciekawy tej nowej wykrywki rutusa, choć sam czekam teraz na swoją proximę

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 29 listopada 2008, 20:03 
Generał Broni
Generał Broni

Blender napisał(a):
[...] jak znajde cos odpowiedniego dla rowerzystow to napsze, bo mysle ze nie tylko ja smigam na wykopki rowerem :)

Też szukam czegoś odpowiedniego na wyprawy rowerem, bo dla mnie sezon rowerowy trwa okrągły rok ;)
Śledzę wątek z RUTUSEM, ale w razie czego Daj też znać na priva :piwo

Samym Olejkiem :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 7 grudnia 2008, 23:43 
Szeregowy
Szeregowy

Witam
Dziś robiłem sobie testy w powietrzu - na dynamiku hełm z metra identyfikował powyżej zera i dawał sygnał na kolor, a gdy zbliżyłem go do 30-40cm to już sygnał był poprawny - na żelazo. Czy wasze proximy też "tak mają"?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 8 grudnia 2008, 00:12 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

obecnie czekam na zamowiona proxime ale powiem ze dzisiaj bylismy i ogorka 120 proxima ladnie pokazywal za to solarka mocno szarpala sygnal - norlanie takich nie kopie wiec proxima na bank lepiej lapie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 15 grudnia 2008, 17:07 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Krzychu_ napisał(a):
Też szukam czegoś odpowiedniego na wyprawy rowerem, bo dla mnie sezon rowerowy trwa okrągły rok ;)
Śledzę wątek z RUTUSEM, ale w razie czego Daj też znać na priva :piwo

jak do tej pory nie widzialem nic rownie pojemnego jak ten w/w worek, a zalezy mi zeby sprzet zmiescil sie w 2 czesciach, wiec chyba zamowie ten worek i postaram sie dorobic do niego jakas szelke czy jak sie uda to dwie. oczywiscie dam znac jak wymysle jakis patent :) pozdrawiam :pa

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 8 marca 2009, 14:45 
Sierżant
Sierżant

Witam szanownych forumowiczów. Mam pytanie odnośnie dyskryminacji w Rutusie Proximie, może mnie ktoś oświeci .
Chodzi mi o ustawienie dyskryminacji, bo w kanarku 150 jaki miałem sprawa była prosta im mniej kresek na skali tym wycinał więcej mniejszych przedmiotów. Natomiast w Rutusie nie mogę zrozumieć jak to działa ( jakoś mi to ciężko sobie wytłumaczyć) skala dyskryminacji wynosi od - 90 do + 30 i teraz jak to się ma np. -25 do wycinania małych przedmiotów, czy tylko wycina stal czy też kolor, a jak np. wygląda to przy ustawieniu + 25? Będę bardzo wdzięczny za wytłumaczenie mechanizmu dyskryminacji. Nie chodzi mi o konkretne ustawienia na konkretne przedmioty, bo do tego trzeba dojść przez ilość wykopanych dołków :)))

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 8 marca 2009, 19:57 
Generał Broni
Generał Broni

Dyskryminacja nie jest ustawieniem "segregującym" wykrywane obiekty względem ich wielkości lecz działa na zasadzie odrzucania (inaczej eliminowania) reakcji wykrywacza na dany rodzaj metalu (stopu metali). Jeśli Popatrzysz na opisy ponad wyświetlaczem - Masz tam kolejno wartości przesunięcia fazowego i odpowiadajace im rodzaje metalu np. zakres -90...-45... odpowiada przesunięciom charakterystycznym dla żelaza (IRON). Chcąc np. wyeliminować sygnały od przedmiotów żelaznych (bo np. nie interesują Cię różne zardzewiałki) - Zaznaczasz na włączonej w trybie dynamicznym wykrywce ten zakres i Idziesz szukać :) Uwaga: Wykrywacz klasyfikuje rodzaje metali na podstawie pomiaru przesunięcia fazowego jakie wprowadza dany metal, a ponieważ jest ono zależne w znacznym stopniu również od geometrii wykytego przedmiotu dyskryminacja niestety potrafi się mylić i np. pierścienie żelazne sygnalizować jak coś co jest wykonane z metalu nieżelaznego (kolorowego). Proponuję poeksperymentować, a w razie pytań postaram się pomóc

Pozdrawiam,

Krzychu_

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 235 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]