Teraz jest sobota, 11 kwietnia 2026, 09:27

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Niedzielna załamka...
PostNapisane: niedziela, 22 marca 2009, 22:51 
Major
Major

Jestem ciekaw co za pała albo pały rozkopały "Tragiczną polanę". Dziur od groma i żadna niezasypana, fanty od zardzewiałych wideł przez aluminiowe łuski do nawet całych butelek leżą i krzyczą. A do tego to jest do k***y nędzy REZERWAT NATURY!
Nie to żebym był szczególnie wrażliwy na przyrodę, ale chodzę w tych okolicach i naprawdę nie chciałbym beknąć, ani tłumaczyć się leśnikom w innej części lasu że to nie moja sprawka.
Następnym razem, kopnijcie się w D**Ę, a nie do lasu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 22 marca 2009, 23:41 
Weteran
Weteran

W dniu wczorajszym włościanin ze wsi Jastrzębniki wywalił mnie z pola, bo kilka dni wcześniej wieczorem jakieś durnie przeryły mu obsiane pole. Na odchodne poradziłem mu żeby w takich przypadkach dzwonił na policję. Uwagę wziął do serca ale z pola wyrzucił.

Ostatnio edytowano poniedziałek, 23 marca 2009, 14:12 przez atylla, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 23 marca 2009, 09:29 
Generał Broni
Generał Broni

No niestety panowie - podejrzewam , że każdy z nas spotyka się z takimi dziurami pozostawionymi przez kolegów " po fachu "
I pod Toruniem nie brakuje podobnego BYDŁA.
Ostatnio byłem pod rejonem umocnionym Brzozówka - i jakiś dureń zostawił w lesie nieopodal bunkrów dziurę na dziurze i to takie dość spore - nawet dochodzące do metra głębokości.
Tak więc dopóki tacy imbecyle będą ganiać z piszczałkami dopóty my wszyscy będziemy za to odpowiadać przed wszelkimi służbami.

I jak tu do k...y nędzy mamy budować wizerunek poszukiwacza pasjonata ?!
Eh - brak słów :n

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 23 marca 2009, 09:35 
Generał Broni
Generał Broni

To jeszcze nic, czasem leżą na powierzchni powykopywane kompletne pociski artyleryjskie, zwyczajnie porzucone obok dołka :mad: do tego dochodzi troche debili co wyszukuje okoliczne stanowiska archeo i z premedytacją tam ryje :mad:

ps to nie są zadni pasjonaci tylko zwyczajne buraki :666

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 23 marca 2009, 09:37 
Generał Broni
Generał Broni

Indiana Jones napisał(a):
To jeszcze nic, czasem leżą na powierzchni powykopywane kompletne pociski artyleryjskie, zwyczajnie porzucone obok dołka :mad: do tego dochodzi troche debili co wyszukuje okoliczne stanowiska archeo i z premedytacją tam ryje :mad:

I już wyłania nam się klarowny obraz poszukiwacza - tak więc sami widzicie jak nas odbierają inni - :(

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 23 marca 2009, 10:00 
Generał Broni
Generał Broni

Inni tak was odbieraja z powodu takich debili, tak samo jest we wszystkich profesjach, każdy policjant to coś tam, każdy ksiadz to coś tam, każdy .... z powodu marginesu jaki w tych profesjach występuje, dlatego z marginesem należy zawsze walczyć dla swojego dobra.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 23 marca 2009, 11:41 
Major
Major

W Białymstoku namierzylismy takiego delikwenta ;) na forum sie nie udziela, nawet pewnie nie jest zarejestrowany. zasiane nie zasiane, las czy nie las a dołki sa a obok górka ziemi, piachu ;) już raz został przez nas upomniany, heh najlepsze jest to ze jak tłumaczył sie to powiedział ze to nie on ale że on wie kto to :D

Przez niego my wszyscy mamy kłopoty ( dziadek z siekierą juz pare osób przegonił z pewnego pola ) .

reszta osób - tych przynajmniej co znamy i uczestniczą na forum są wporzadku, jeśli chodzi o ,,kulturę pracy"

wkurza mnie takie zachowanie ze wzgledu na nie poszanowanie ludzkiej pracy, ze względu na środowisko a także na nie potrzebną aurę która sie wytwarza wokół nas poszukiwaczy.
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: !
PostNapisane: poniedziałek, 23 marca 2009, 14:07 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

witam
czyli normalnie w kazdej czesci kraju spotyka sie takie miejsca sporo jezdze pomorze kielce lodz poznan i zawsze mozna spotkac dolki ,dziury, sa ludzie i ludziska tak jak w zyciu ,ale szczyt wszystkiego widzialem w okolicy slupska las a w nim ruiny dwoch domkow poniemieckich ziemia zryta do fundamentow dziury ze mozna sobie nogi polamac totalna masakra i wszystko tak pozostawione wedlug mnie musialo tam kopac kilka osob i do tego kilka dni na pewno ,przy nich archeolodzy to amatorzy .
pzdr

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: dlaczego się dziwicie?
PostNapisane: poniedziałek, 23 marca 2009, 14:18 
Podpułkownik
Podpułkownik

W naszym środowisku jest jak w każdym innym (politycznym, kościelnym itd), zgodnie z podziałem społeczeństwa:
10% fajnych gości
10% zupełnych baranów
80% szarej masy

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 23 marca 2009, 19:45 
Pułkownik
Pułkownik

Z moich obserwacji wynika że najczęściej doły,szkody w uprawach, w lasach pozostawiają goście na gościnnych występach.
Przyjadą,przeryją i jadą dalej.Okolice Dukli, jestem w lesie, słyszę samochód na leśnej drodze, super terenówka,obca rejestracja, zajeżdża na polankę,trzech młodych ludzi wysiada z bagażnika wykrywki, łopaty. Myślę swoi, podejdę pogadamy. W tym czasie kierowca zawraca samochodem, ale jak?
trawa leci w powietrze spod kół,koleiny zostają jak po rajdzie. Ogólna uciecha i kolejny popis szarży po trawniku. Nie odważyłem się podejść.
Oni do lasu w prawo, ja w lewo, jak najdalej.No i co sobie leśnicy pomyślą na widok ludzia z wykrywaczem. Oni przyjechali na chwile, a miejscowy jest spalony na zawsze.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 24 marca 2009, 00:53 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

kilka dni temu tez mnie podk...wił widok masy dołków na łąkach w okolichach Serocka. No nie moge tego zrouzmieć, dołki niby nie duże ale zostawione, a wystarczyło by zgarnąć ziemię nogą i po sprawie, ale jak widać dla niektórych przygłupów to zbyt duży wysiłek...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 24 marca 2009, 01:12 
Porucznik
Porucznik

tego się nie da zrozumieć :( jedni rzucają niedopałki i śmiecie pod nogi, a inni do kosza, taka nowa qltura...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 24 marca 2009, 12:24 
Podporucznik
Podporucznik

Wszędzie tak jest w mojej okolicy ( Otwock) tez spotykam praktycznie za każdym razem dołki.W pogorzeli Warszawskiej za pomnikiem jest tak zryte jak by tam jakiś nalot był, tylko po co tam kopać dołki po 30 cm jak łuski leżą max 10cm.Jednego tym pół mózgom życzę by połamali nogi w swoich dołkach!!!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 24 marca 2009, 13:04 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

buszmen napisał(a):
Z moich obserwacji wynika że najczęściej doły,szkody w uprawach, w lasach pozostawiają goście na gościnnych występach.
Przyjadą,przeryją i jadą dalej.Okolice Dukli, jestem w lesie, słyszę samochód na leśnej drodze, super terenówka,obca rejestracja, zajeżdża na polankę,trzech młodych ludzi wysiada z bagażnika wykrywki, łopaty. Myślę swoi, podejdę pogadamy. W tym czasie kierowca zawraca samochodem, ale jak?
trawa leci w powietrze spod kół,koleiny zostają jak po rajdzie. Ogólna uciecha i kolejny popis szarży po trawniku. Nie odważyłem się podejść.
Oni do lasu w prawo, ja w lewo, jak najdalej.No i co sobie leśnicy pomyślą na widok ludzia z wykrywaczem. Oni przyjechali na chwile, a miejscowy jest spalony na zawsze.

A ja bym wyciągnął nożyka i troszkę zmasakrował oponki, a później zadzwonił na policję powiedzieć że jakieś barany rozkopują teren i ch im w d... Ja dlatego odpuściłem sobie większość fajnych i popularnych terenów, przez takich oszołomów straciłem kontakty w wiele kontaktów w leśnictwach i nadleśnictwach, a kiedyś było tak miło że jeździłem sobie po każdym lesie z naklejką nadleśnictwa i zawsze było miło, a teraz? pupa zimna!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 24 marca 2009, 13:48 
Podporucznik
Podporucznik

To prawda jeszcze jakiś czas temu kiedy nie biegałem z piszczałką nie zwracałem uwagi na rozkopane miejsca. Teraz często trafia mi się spotkać niezasypane dołki, wykopany złom. Nie dziwię się leśnikom, rolnikom że w bardziej popularnych miejscach nie wpuszczają lub mają wątpliwości do tego zajęcia. Znalezienie boratynki i radość z tego nie powinna być kosztem rozkopanego przez "hieny", obsianego pólka. :(

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]