Teraz jest niedziela, 5 października 2025, 09:17

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Jabel - smutny początek
PostNapisane: poniedziałek, 12 lipca 2004, 16:55 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

W zasadzie post nadaje się do grupy HUMOR, ale takiej na tym forum nie ma.

Niedawno w mojej głowie powstał pomysł zakupu niedrogiej wykrywki - padło na Jabela.
Wysłałem w czwartek maila z zamówieniem i poprosiłem w nim o potwierdzenie wysyłki.

Ponieważ do dziś nie było odpowiedzi postanowiłem zadzwonić do Ustki. Oto jak wyglądała rozmowa (w nawiasach moje słowa i przemyślenia):
- tak kochanie.. (ładnie witają klientów ???).. no...no... słuchaj kochanie muszę kończyć mam drugi telefon... (nagle dotarło do mnie, że Pani rozmawia z innego aparatu) ... no... pa... pa kochanie... pa... tak ?
(- dzień dobry, nazywam się... wysłałem do Państwa w czwartek maila z zamówieniem. Chciałbym wiedzieć czy dotarło i czy zostało zrealizowane)
- kiedy Pan wysłał, w czwartek ? Proszę pana my jeszcze nie przeczytaliśmy pańskiego maila.
(- a czy przeczytają Państwo dzisiaj ?)
- ależ proszę Pana, my pracujemy tylko do 16.00 (była akurat 15.00)
(ponieważ przesłałem im wszystkie dane osobowe więc postanowiłem nie wyzywać na kobietę, w końcu zamiast kuriera z wykrywką, może podesłać dwóch osiłków z bejsbolami; grzecznie się pożegnałem i rozłączyłem)

Jak tak ma wyglądać mój kontakt z tą firmą, gdy mi się coś popsuje, albo nie będzie działać - to ja dziękuję.

Gdyby to było Allegro, byłby negatyw, a tak mogę tylko ostrzec dzwoniących że mogą się rozczarować.
Mam nadzieję, że z wykrywką nie będę miał problemu i uda mi się ją złożyć i uruchomić.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 13 lipca 2004, 16:03 
Małomówny czytacz

hmm..
bardzo mnie zadziwila Twoja historia.
sam jestem po kilku telefonach do jabla i zawsze bylem milo i wyczerpujaco o wszystkim informowany.
jesli chodzi o zamawianie mejlowe to faktycznie jest z tym problem - trwa to czesto dluuugo nim wysla Jabla, dlatego najlepszym rozwiazaniem jest kupienie zestawu w sklepie elektronicznym, jesli takiego nie ma w poblizu to mozna zamowic telefonicznie !!! a nie mejlowo.
proponuje zadzwonic przedstawic problem i poprosic zeby wyslali jak najszybciej. wiem ze na ogol takie prosby skutkuja.

proponuje nie zrazac sie jednym wypadkiem. na pewno nie jest to regula [i mowie tak nie dlatego ze mam w tym jakikolwiek interes, a dlatego iz zostalem nie raz milo zaskoczony przez ta firme]

pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 14 lipca 2004, 10:47 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Hmmmmmmmm ,

Zgadza się , ja też dzwoniłem i bez problemu podałem adres, co kce kupić i za ile może przyjść ,szybko zwiężle i na temat , bez zadnego problemu jabelek przyszedł po 24 H co mnie ogromnie żdziwiło ze tak szybko .

pozdrówka

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 14 lipca 2004, 13:50 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Może w moim przypadku mieli gorszy dzień.
Wczoraj przyszedł do mnie obszerny mail z informacją, że proponują mi zakup zestawu (wykrywki) u lokalnych dystrybutorów - podali adresy najbliższe mojego miejsca zamieszkania.
Jeśli będę chciał to oczywiście dalej są chętni mi go wysłać.

Mimo początkowej wpadki zrehabilitowali się tym mailem, więc chyba nie jest tak źle.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 14 lipca 2004, 14:48 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

strzyga napisał(a):
Wczoraj przyszedł do mnie obszerny mail z informacją, że proponują mi zakup zestawu (wykrywki) u lokalnych dystrybutorów - podali adresy najbliższe mojego miejsca zamieszkania.

Na pewno zaoszczędzisz na kosztach przesyłki, sklepy które sprzedają sprzęt Jabla, muszą go sprzedawać po jego cenach, tj. 88 PLN

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 14 lipca 2004, 16:34 
Małomówny czytacz

jesli masz daleko do takowego sklepu to ja moge Ci Jabla kupic i wysłać normalnie pocztą - wysyłka 5 zł [jesli przelejesz kase na konto], jesli chcialbys za pobranie to ok 9 zł

a Jabel podobno dosc duzo sobie zyczy za wyslanie sprzetu.
zastanow sie nad tym i jak cos to wal do mnie.
niestety do soboty bede niedostepny

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 14 lipca 2004, 17:20 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Dzięki za propozycję.
Faktycznie Jabel trochę sobie wysyłkę ceni.
Znalazłem już sklep w którym mają ten zestaw, więc sobie jutro w ciagu dnia kupię.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 21 lipca 2004, 00:30 
Chorąży
Chorąży

JA mam bardzo dobry "sposób" - piszemy przez "ó" - błąd ortograficzny!!! aby szybko ci przysłali paczkę ......... zamówienie na meila ja jush dwa razy zamawiałem .......

Meila wysyłaj w czwartek albo w piątek i .................... i w poniedziałek jush masz paczkę "po prostu" piszemy oddzielnie - błąd ortograficzny!!! tzreba być cierpliwym ,,, ja napoczątku na odpowiedzi na moje pytania to też czekałem tydzień ale zawsze środa czwartek piątek przychodziły odpowiedzi ,,,,,,,,,,,,, za przesyłkę liczą coś około 12,00 zł i jak amsz stówkę całą to ci zlocisz zostaje na napiwek dla nosiciela :jump POZDRO

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]