Teraz jest czwartek, 29 stycznia 2026, 14:34

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Eksplozja niewybuchu; zmarł nastolatek
PostNapisane: piątek, 3 lipca 2009, 18:40 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Eksplozja niewybuchu; zmarł nastolatek
19-letni chłopak zginął po południu w wyniku eksplozji niewybuchu w Przerośli, w powiecie suwalskim (Podlaskie). Prawdopodobnie próbował go rozbierać. Wybuch nastąpił na poddaszu domu jego babci - poinformowała policja.
Jak powiedział Kamil Tomaszczuk z zespołu prasowego podlaskiej policji, na razie bliższe okoliczności zdarzenia nie są znane. Wszystko wskazuje na to, że chłopak znalazł niewybuch gdzieś w okolicy i przyniósł go na posesję.

Do eksplozji doszło na poddaszu domu jego babci. Mimo reanimacji, w wyniku odniesionych obrażeń, chłopak zmarł.

Prawdopodobnie był miłośnikiem militariów, na poddaszu znaleziono bowiem także inną broń i amunicję. W związku z tym znaleziskiem ewakuowani zostali okoliczni mieszkańcy, a wezwani saperzy, którzy zajmą się niebezpiecznymi ładunkami i bronią.
http://wiadomosci.onet.pl/2002472,11,item.html :(

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 lipca 2009, 19:16 
Porucznik
Porucznik

Jednak głupota nie zna granic :( ...patrz opis...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 lipca 2009, 19:19 
Starszy Sierżant Sztabowy
Starszy Sierżant Sztabowy

Właśnie dlatego urwiłapki nalezy zakopywac głęboko!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 lipca 2009, 19:23 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

Brawo! Pewnie biedulek nie wiedział że to nie korki z odpustu... Pewnie wina policji :P
Szkoda faceta, ale zrobił to na własną prośbę, a przy okazji nasrał w nasz ogródek dodając jeszcze jeden powód do podkręcenia śrubki w naszym prawie i jego egzekwowaniu :(

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 lipca 2009, 19:38 
Porucznik
Porucznik

Cytuj:
nasrał w nasz ogródek dodając jeszcze jeden powód do podkręcenia śrubki w naszym prawie i jego egzekwowaniu

Dokładnie... Potem ludzie czytają takie artykuły i jak widzą kogoś z wykrywką to od razu myślą, że przyjechał szukać niewypałów.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 lipca 2009, 19:47 

Naprawdę, walnąłem prosto z mostu, bo tak to widzę, bo już nie raz próbowałem tłumaczyć takim debilom że tak się nie robi, to o mało do starcia na saperki nie dochodziło, więc na odejście mówiłem, że jak ma zamiar się zabić, to niech to robi zdala od rodziny, bo oni nic nie zawinili... Ale cóż i tak dalej się będą trafiać tacy jak ten z artykułu właśnie i tysiąc dobrych detektorystów z super dobrymi uczynkami nie zmieni myślenia opini publicznej i władzy o naszym hobby, a taki jeden z drugim dobijają nam gwoździe do trumny :(

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 lipca 2009, 20:30 
Generał Broni
Generał Broni

I tak dobrze ze nie napisali ze szukał pamiatek z wykrywaczem metalu. Z przykroscia musze stwierdzic ze na ludzi takie artykuły niestety oddziałuja, ponieważ sam spotkalem sie z pytaniem od spotkanego w lesie czlowieka: "a panowie to za trotylem?".

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 lipca 2009, 20:33 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Odbiegając lekko od tematu... Może tak zorganizować jakiś wykład doświadczonego sapera dla poszukiwaczy? Co by wiedzieli jak się zachowywać w "rozrywkowej" sytuacji? My nie unikniemy takich "rozrywkowych" spotkań i uważam że byłoby to dla dobra ogółu... Jak znajdziesz zgłosić i powołać się na w/w wykład... Coś czuję że się motyką na słońce zamachłem.... ale propozycja wg mnie słuszna... Wiedzy nigdy dość :1
Czekam na opinię

Pozdrawiam

P.s.
Być może mógłbym to zorganizować :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 lipca 2009, 20:48 
Generał Broni
Generał Broni

Szofer napisał(a):
Jak znajdziesz zgłosić i powołać się na w/w wykład... Coś czuję że się motyką na słońce zamachłem....

A po zgłoszeniu zaraz wizyta smutnych :cop o 6.03 u zgłoszeniodawcy :(

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 lipca 2009, 20:58 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Optymista jestes. Byl kiedys przyadek, ze ktos zglosil i jeszcze tego samego dnia mail gosci w domu na kawusie i ciasteczka.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 lipca 2009, 21:00 
Moderator
Moderator

Z dużym prawdopodobieństwem efekt byłby podobny jak w przypadku apeli o ,,bezpieczną jazdę''...
na ,,sprytnych inaczej'' nie ma złotego środka.I tak są mądrzejsi,będą grzebać,będą rozbierać....(,,a co,ja q..wa nie rozbroję :666 ''),no i w efekcie niektórzy poddadzą się dobrowolnie negatywnej weryfikacji :( .Takie życie :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 lipca 2009, 21:50 

Tych sprytnych inaczej to trzeba by było w kupe zebrać i na to poddasze zaprowadzić, albo jeszcze w lepsze miejsce, gdzie nie było czego reanimować, później wysłać ich do mamy zabitego i powiadomić ją o tym, na koniec jeszcze tylko wysłuchać lamentu rodzicielki i wszystko... z 80% nie wlazłoby już do lasu z wykrywaczem, a reszta długo pamiętałaby wykład.

Co do zgłaszania, ja dawałem radę kilkadziesiąt razy i nie miałem wizyty w tej sprawie :P Ale za to miałem przypadkowa rewizję przez mojego popapranego brata heheee ale rozeszło sie po kościach ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 lipca 2009, 23:07 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

no dobra.... to można anonimowo wysłać koordynaty gps...(chyba teraz wszyscy wiedzą co to oznacza ;) ) a szkolenie i tak dla nas ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 lipca 2009, 23:10 
Moderator
Moderator

Pele76 napisał(a):
Tych sprytnych inaczej to trzeba by było w kupe zebrać i na to poddasze zaprowadzić, albo jeszcze w lepsze miejsce, gdzie nie było czego reanimować, później wysłać ich do mamy zabitego i powiadomić ją o tym, na koniec jeszcze tylko wysłuchać lamentu rodzicielki i wszystko... z 80% nie wlazłoby już do lasu z wykrywaczem, a reszta długo pamiętałaby wykład.

Co do zgłaszania, ja dawałem radę kilkadziesiąt razy i nie miałem wizyty w tej sprawie :P Ale za to miałem przypadkowa rewizję przez mojego popapranego brata heheee ale rozeszło sie po kościach ;)
przesadzasz i to sporo!!Błędy młodości..sam taki doskonały byłeś?!Każdy z nas miał okres "barani" Zal tylko chłopaka i jego rodziny :( Każdy z nas trafił na "rozrwki" ale przestrzegajmy "młodych"a nie tak jak napisałeś!!!!

Ostatnio edytowano piątek, 3 lipca 2009, 23:19 przez Sopel74, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 lipca 2009, 23:18 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Zginął chłopak dla jego rodziny i znajomych to straszna tragedia. Co wy w ogóle za bzdury wypisujecie?................. Nie ludzie lecz świnie..... :n :czerwona

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]