Teraz jest środa, 4 lutego 2026, 08:03

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 lipca 2009, 00:01 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Zasygnalizowany w tonacji ironiczno - retorycznej temat skierowany był do osoby z doświadczeniem petrograficznym która zdolna byłaby podjąć się zbadania czy rzeczywiście jest to riolit . W cieście skalnym innego odłamku skalnego ( silnie zwietrzałego na zewnętrznej powłoce ) widoczne tylko zbliźniaczone kryształy skalenia ( albit ? ) monalbit !
W dalszym ciągu czekam na odzew konkretnego człowieka z tytułem naukowym i nazwiskiem .
Zaś Tobie kenny powiem tylko tyle wybaczam . niczego więcej dla Ciebie nie mam . Miałeś okazję błysnąć (jak zwykle ) na forum geologicznym jednakże dałeś ciała w dwóch kwestiach tj w tematach GABRO , SKAŁA WYDZIELAJĄCA PRZYKRĄ WOŃ z tego powodu wnoszę że brak kindersztuby oraz ignorancję nadrabiasz arogancją a to źle rokuje w Twojej " karierze " . No chyba ze w policji . Tam mógłbyś przesłuchiwać do woli .

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 lipca 2009, 02:03 
Główny Administrator
Główny Administrator

Colombo vel empiryk
Już dawno sie tak nie ubawiłem :)
Nadam Ci jakąś rangę specjalną bo sobie na nią solidnie zapracowałeś :)
Muszę Cię jednak rozczarować. Kenny nie nadaje sie na policjanta :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 lipca 2009, 02:12 
Specjalista
Specjalista

colombo napisał(a):
to źle rokuje w Twojej " karierze " . No chyba ze w policji . Tam mógłbyś przesłuchiwać do woli .

Taak. kenny zawsze jak ulal, pasowal mi do obrazu oficera bezpieki :hahaha

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 lipca 2009, 02:18 
Główny Administrator
Główny Administrator

No pułkownik Kwiatkowski to z niego nie jest :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 lipca 2009, 09:46 
Moderator
Moderator

Dobra:) skończcie z tą wrogą propagandą :)

http://www.geologia.fora.pl/petrografia ... ,1197.html wątek do tematu ;) przywołanego
2giego nie ma a i ten jakiś taki wysprzątany:)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 4 lipca 2009, 13:10 
Major
Major

colombo napisał(a):
W dalszym ciągu czekam na odzew konkretnego człowieka z tytułem naukowym i nazwiskiem .

zanies ten swoj tajemniczy odlamek skalny na jakas uczelnie i pamietaj wybrac odpowiednie nazwisko ;) , my nie mamy zamiaru dyskutowac o kamieniu w worku ;p

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 6 lipca 2009, 19:00 
Kapitan
Kapitan

No chyba ja czegoś nie rozumiem

colombo napisał(a):
W końcu ryolity to nie tak trudne do rozpoznania skały , więc proszę nie chrzanić że nie wiem o czym piszę . Ten okruch skalny ryolitem jest bez dwóch zdań .
Bez Kwarcu ! Z oliwinami !

colombo napisał(a):
Zasygnalizowany w tonacji ironiczno - retorycznej temat skierowany był do osoby z doświadczeniem petrograficznym która zdolna byłaby podjąć się zbadania czy rzeczywiście jest to riolit .

Po co chcesz sprawdzać coś, co wg Ciebie średnio inteligentny szympans da radę?

Czyli albo wiesz - a jak wiesz, to po co pytasz.
Albo nie wiesz i udajesz, że wiesz - czyli taki z Ciebie szympans.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 8 lipca 2009, 10:16 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Rzeczywiście !
Użycie w zdaniu partykuły ''czy " nadało zdaniu sens pytający . Po zmianie zdanie polegającej na zamianie " czy ? " na "że " oraz poprzez wykreślenie wyrazu rzeczywiście uzyska brzmienie :

Zasygnalizowany w tonacji ironiczno - retorycznej temat skierowany było osoby z doświadczeniem petrograficznym która zdolna byłaby podjąć się zbadania że jest
to riolit .

Badanie pozwoliłoby na dodanie przymiotnika PRECYZYJNIE OKREŚLAJĄCEGO ODMIANY tego riolitu . Użyłem liczby mnogiej gdyż posiadam z oliwinami i bez oliwinów .

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 11 lipca 2009, 00:13 
Major
Major

dobra dobra...
a sprawa tych oliwinow - skad pewnosc ze to oliwin? potrafisz rozpoznac go bez problemu zwlaszcza w skalach gdzie nie powinnismy sie go spodziewac?

jeszcze raz wspomne takie rzeczy na uczelniach i w placowkach naukowych, i pamietaj ze podstawowe zrobienie plytki cienkiej to tez jakis koszt, ktory ktos bedzie musial pokryc...
tu nie masz czego szukac jesli nie podajesz konkretow, zdjec i cokolwiek co by moglo popchnac ludzi w temacie do dyskusji

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 10 września 2009, 01:14 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

...oj !...potrafię ! To w końcu żadna sztuka . Płytki ? na cienko ? Hmm. Przerabiałem to kilkakrotnie ,jednakże nigdy nie doczekałem się odpowiedzi ( ŻADNEJ ! ) . Ostatni przykład z kwietnia tego roku do dziś czeka na ...? No ...? q...a na co ? . Śmierć frajerom ! Nikt już nie dostanie żadnego materiału . Nie mam zamiaru sponsorować akademickiego cwaniactwa . Jeżeli zaś kogoś naprawdę zaciekawia temat riolit , proszę bardzo się przedstawić TU ! Nazwisko stopień ( tytuł ) naukowy . Ocenię kto zacz ? dopiero wówczas pogadamy .
Zdjęcia ? znów hmm ? Jakoś te wcześniej na forum umieszczone dotychczas nie zostały przekonująco rzeczowo i kompetentnie skomentowane . ;-(

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 10 września 2009, 08:37 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Użyty w tekście eufemizm " akademickie cwaniactwo " - w miejsce sążnistego epitetu z uwagi na obowiązujące zasady dobrych obyczajów. ;-)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 11 września 2009, 13:20 
Major
Major

hmmm faktycznie, Tobie potrzeba kogos z tytulem naukowym, najlepiej doktor, ale nie z dziedziny geologii...
Panu juz dziekujemy, bo za chwile znow posypia sie kartki

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 11 września 2009, 14:12 
Generał Broni
Generał Broni

Praktycznie nigdy tu nie wchodzę, ale teraz wiem że roobilem błąd - całkiem fajni pacjenci tu piszą :) Moim zdaniem colombo cierpi na jakieś schorzenie górnej części ciała, o czym świadczy zupełnie bełkotliwy i niezrozumiały ton jego wypowiedzi :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 12 września 2009, 00:41 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

O jeden post więcej . No proszę jakżeby inaczej , każda okazja dobra by zaistnieć . Różniste zainteresowania ..? student jak mniemam , medycyny .A kto studenta pytał o diagnozę ? Cóż synek , widać zbyt mało przy książkach siedziałeś .

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 14 września 2009, 21:00 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Widziałem nie mało ryolitów jeśli mają fenokryształy można stwierdzić czym są bo zwykle matrix jest tak sam jak i one. Kwarc jak było to pisane jest wyznacznikiem nazwy sam zobacz na diagramie QAPF
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... lcanic.gif nie wiem już jak to inaczej przedstawić. Kwarc potrafi też mieć różną barwę jest nie tylko szary....

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]