Ten artykul to taki gniot, ze ja p.....ole. Tutaj wychodzi mitomania naszej wladzy. Toeria spisku, i oczywiscie bron dla grup przestepczych. Dosc tego. Panowie albo zaczniemy cos robic albo zaniedlugo otwoza obozy koncentracyjne dla kolekcjonerow. Niestety prawda jest taka, ze sami sobie jestesmy winni. Przez wilele miesiecy a nawet lat konsali, sprawdzali na co moga sobie pozwolic. W ten sposob odkryli bardzo prosty sposob na to aby podkrecic sobie statystyki.
Tak jak kiedys zachecalem stowazyszene SKRP dziala ale wciaz ma braki kadrowe. Powiedzicie mi czy juz wiekszosc kolekcjonerow jest tak zastraszonych, ze siedza zamknieci w swoich 4 cianach i wmawia sobie, ze "Mnie to nie spotka, mnie to nie grozi". Ba. Co gorsza spotkalem sie z klekcjonerem, kotry mi powiedzial.
Cytuj:
Mam to w dupie ja nie zbieram takich rzeczy, wiec mnie moga pocalowac w dupe
.
Powiedzicie mi czy jestesmy zgrana grupa, grajaca w tej samej druzynie, czy moze tylko szara masa, kotra patrzy tylko swojego nosa?
Nie ma podzialu militarysci, numizmatydy, filatelisci czy osoby zbierajace skemnialosci. Jestesmy my KOLEKCJONERZY!!!! Grupa ludzi, ktora powinna wreszcie sie podniesc walnac reka w stol i powiedziec. KONIEC, MY NIE KRZYWDZIMY, NIE MORDUJEMY, NIE KRADNIEMY, NIE SPRAWIAMY LEZ. Jestesmy grupa spoleczna posiadajaca wielka pasje, grupa ktora wzbogaca to spoleczenstwo, dzieki ktorej nasze spoleczenstwo jest bogatsze.
Militarysci wiadamo za co sa na celowniku :cop , filatelisci i numizmatycy: Co wam moga? Zarzuty propagowania, a nawet (co tez mialo miejsce) postawienie zazutow paserstwa. Zbieracze skamienialosci? Przeciez niby nic a tak naprwde moga wam dosolic z tego samego paragrafu co detektorysta.... ZA PROWADZENIE BADAN BEZ ZGODY WKZ. Bo co w ziemi to panstwa. Dla tego pytam JAK DLUGO JESZCZE WYTRZYMACIE takie traktowanie? I GLUPOTY WIPYSWANE PRZEZ PISMAKOW POD DYKTANDO PROKURATOROW I RZECZNIKOW :cop ?