Teraz jest czwartek, 15 stycznia 2026, 10:31

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 18 września 2009, 21:07 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

wlasnie odstalem wiadomosc od jednego z uzywtkownikow WAF z holandii ze posiada taki sam mapnik tyle ze a) uzywany b) podpisany przez zolnierza c) wyciagniety z okolic Dusseldorfu wraz kilkoma innymi niemieckimi gratami ( tzw. woodwork find - wraz z nim , jaki pisal mi ow kolekcjoner z holandii byl pas , skzynka od amunicji oraz ladownice ). wiec okazuje sie ze nie jestem wlascicielem jedynego takiego chlebaka jak to okreslil jeden z uzywtkownikow WAF "modern job from scrats and bits. good work" ale uzywanego w reallu mapnika .

Cytujac tego uzywtkownika ktory przyslal mi wiadomosc w sprawie tego mapnika :

"I have the same mapcase as you. i had it also on the forum here, but as you know, there are some crook junks outhere with many post, so they think they are the king of wisdom, and they can drive you mad if you see they make from a good item a bad item. i have seen that so many times here, with helmets and equipment. it is a real shame.

dont be afraid. i have the same one, little used, named to a person, it came out of the woodwork in dusseldorf with a wooden ammo crate with k98 pouches and a heeres belt. I belive in this equipment, i have many late war equipment in strange versions. But as you know, most crooks here collect textbook".

co do sprzedazy ; sprzedaje go bo nie zbieram ersatzy , w innym wypadku zatrzymalbym wszystkie niebieskie manierki, manierki z 45 , puszki od masek z 45 , ladownice do g 43 z vinylu , narzuty przeciwiperytowe z 45 , chlebaki m44, ktore mialem, a ktore dla mnie nie byly interesujace ze wzgledu na pozna prowenencje tych elemntow ( wszystko ma moj kumepl , uzytkownik tego forum , ktory zbiera wlasnie tego typu sprzet ).
Ja kolekcjonuje glownie tropiki, pobocznie troche poznej wojny ( z 43 roku i wczesnego 44 ) oraz wczesnej wojny od 40 do 41 roku i nic po za tym. Zatem ten mapnik nie jest mi tym bardziej potrzebny .

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 28 września 2009, 22:19 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

[ img ]

Nie nada było otwierać nowego tematu dla jednego zdjęcia więc ładuje je tu. To niewyraźne po prawej na górze to duńskie 1 Krone z 1932 roku. Niespotykany w mojej okolicy :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 28 września 2009, 23:28 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Żandarmeria Wojskowa napisał(a):
[ img ]

Nie nada było otwierać nowego tematu dla jednego zdjęcia więc ładuje je tu. To niewyraźne po prawej na górze to duńskie 1 Krone z 1932 roku. Niespotykany w mojej okolicy :)

spytam z ciekawosci ; co to ma wspolnego z dziwologami militarnymi ? bo ja tu nic nie widze .

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 28 września 2009, 23:54 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Suma sumarów to nic ale jak już wcześniej napisałem nie chciałem zakładać nowego tematu tak więc pokazuje tu to co ostatnio znalazłem. Wybrałem pierwszy lepszy temat z listy

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Niebieska flanela.
PostNapisane: piątek, 20 listopada 2009, 12:41 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Czy ma ktoś taki egzemplarz, w lepszym stanie, z oryginalnym kubkiem?

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]