silver79 napisał(a):
Hm... można zatem stwierdzić, że duża część społeczeństwa posiada nielegalnie broń! Każdy zaślepiony od spodu słupek ogrodzeniowy, nie zaślepiony z góry staje się bronią. Co gorsza, skierowaną w niebo, gotową do użytku w zamachach terrorystycznych. Ja pierdziu!!!
Chcieliśma mieć chamerykie to se teroz momy:)
A co gorsza, czym większa działka - tym więcej tej broni tkwi! A "działo" narożnikowe tym bardziej staje się groźne, ma podpory dla lepszej celności...
No to chciałbym przeczytać opinię biegłego na temat tychże "baterii artyleryjskich" stojących beztrosko prawie pod każdym ogrodzonym domem ,jaja nieprzeciętne, ale taka jest właśnie Polska. Pamiętam jak jakiś czas temu tłumaczyłem się z posiadania "wybijaków" przecinaków , no nie wiem jak to nazwać właściwie może dziurkaczy do muru. Przyrząd wyglądał jak przecinak , był okrągły z koronką zębatą na jednym końcu i zbijakiem na drugim z otworem przez człą długość aby urobek się wysypywał , ale znalazł się jakiś znawca który określił to jako materiał do produkcji nielegalnej broni , ( po prawdzie były zrobione z luf Mauserowskich i miały długość około 30 cm , ale nie to , tylko liczyło się że , że miały prawie idealny gwint. W sam raz do produkowania części do broni "krótkiej" . Nikt nie zwrócił uwagi na to że te "lufy" miały ślady używania w celach budowlanych.Skończyło się na gęstym tłumaczeniu u "proroka". Na szczęście odpuścił od zarzutu.
Tylko zastanawia mnie jedno kto i jak szkoli naszą PP , czy tylko w tym celu aby ujaić ,czy żeby naprawdę szukali prawdziwych przestępców.A może to tylko zależy od ludzi którzy prowadzą jakieś dochodzenie.
A tak żartem to większą część mojej "wioski" , w myśl tego że " rura może być , lub jest bronią " to powinny odpowiednie służby otoczyć kordonem, i to bardzo szczelnym , o raju czego tu nie ma , jest prawie wszystko ( ludzieńka robili ogrodzenia z czego się tylko dało , i co tylko wytrzyma naciąg siatki) a jest tu wszystko od kalibru 22mm do 100mm albo i więcej. To się dopiero nazywa uzbrojona wioska. Tylko patrzeć jak "pewne służby" będą te wszystkie "armaty" zagważdżać betonem .