|
Witam :)
Udostępniona cześć M.R.U. dla turystów mieści się w Pniewach , bunkry w drodze przetargów ktoś dzierżawi przez jakiś czas , jak mi wiadomo w okresie zimowym bunkry są nie czynne dla zwiedzających ze względu na zimujące w nich nietoperze , ale wiadomo jak ktoś zapłaci dzierżawcy to wszystko jest do załatwienia .Wszystkie wejścia bo bunkrów ,poza trasą dla turystów są zamurowane, pospawane itp. pilnuje aby tak było specjalna ekipa ludzi i wierzcie mi mają co robić , nawiedzonych ludków jest sporo , na spawy ............w użyciu są lewarki kolejowe ,na miejsca zalane wodą...... pompy , na mury......... jak Ci zatrzymani .Mimo że co jakiś czas zdarzają się wypadki z udziałem tych nawiedzonych nie odstrasza to innych , legendy tu też pogłoski o pochowanych tu skarbach robią swoje , jak wyglądają okolice bunkrów nie będę opisywał , czasami wygląda to jak ziemia po bombardowaniu , fakt do tej pory nie większym problemem jest znalezienie rozrywek i innego gu.........Winą za ten najazd nawiedzonych można częściowo obciążyć też reklamę w Polskiej TV.i innych mediach było sporo programów o tych bunkrach , Panowie to co tu się stało jest niczym nowym , nowością jest reakcja :cop
Pozdrawiam
Ps.Dla informacji w kraju mam mieszkanie w Kęszycy Leśnej i osobiście znam obecnego dzierżawcę :piwo
|