Teraz jest poniedziałek, 27 kwietnia 2026, 14:17

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 21 grudnia 2009, 14:39 
Specjalista
Specjalista

To w lesie czy na terenie hurtowni? A może hurtownia była w lesie? A może las w hurtowni? Super pomysł, bojąc się żeby nie wyszło na jaw wyrzucić coś do lasu zamiast to nawet na szybko zakopać, coś mi tu dalej nie pasuje, brak logiki w zaplanowanej precyzyjnie akcji, udało im się to przewieźć przez pół Polski i porzucili w lesie...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 21 grudnia 2009, 15:00 
Mr. Sturmgewehr

dalton napisał(a):
no i się znalazło - tylko że w cześciach ,ale dobre i to. Ta niemiecka dotacja dla Muzeum w Oświęcimiu pachnie mi trochę prowokacją , przecież media niemiec cały czas informują o "polskich obozach pracy " i chyba komuś zależy aby się ten skansen szybko nie rozleciał bo jeszcze niemcy swoich nowych wizji historycznych nie wklepali wszystkim członkom unijnej wioski . Pozdr.

Ach! Wszyscy kochamy spiskowe teorie! Dotacja to prowokacja? Czy kolege glowa nie boli od tego przedswiatecznego zametu?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 21 grudnia 2009, 15:09 
Moderator
Moderator

Smierdzi mi to wszystko ... szalony kolekcjoner ... zlecenie przez internet ..... złodzieje o skutecznosci gangu Olsena ..... albo sprawa ma drugie ( dodam bardzo niewygodne ) dno, albo ktos sobie z nas zwyczajnie jaja robi.... to co na razie serwuja nam tzw masmedia , obraźa inteligencje przecietnego obywatela :n

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 21 grudnia 2009, 16:00 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

dect napisał(a):
dalton napisał(a):
no i się znalazło - tylko że w cześciach ,ale dobre i to. Ta niemiecka dotacja dla Muzeum w Oświęcimiu pachnie mi trochę prowokacją , przecież media niemiec cały czas informują o "polskich obozach pracy " i chyba komuś zależy aby się ten skansen szybko nie rozleciał bo jeszcze niemcy swoich nowych wizji historycznych nie wklepali wszystkim członkom unijnej wioski . Pozdr.

Ach! Wszyscy kochamy spiskowe teorie! Dotacja to prowokacja? Czy kolege glowa nie boli od tego przedswiatecznego zametu?

Spiskowe teorie nierzadko okazują się prawdziwe. A Niemcy już od dłuższego się wybielają - a to promowanie Staufenberga, a to łagodzący film o Hitlerze, a to "niemieckich antynazistach" ze szkolnego kółka, a to artykuł w jednej z gazet, w którym obwieszcza się,że Holokaust nie tylko Niemcy odpowiadają... Takie działanie, gdyby hipoteza kolegi była prawdziwa, wpisywałaby się w te działania; wydaje mi się wobec tego prawdopodobna.

Co się tyczy kradzieży - ktokolwiek się jej dopuścił, jest człowiekiem zezwierzęconym, prymitywnym i powinien ponieść karę. Jednak wszystko to - i sama kradzież, i okoliczności znalezienia, wydają się jakieś dziwne, i szukanie "drugiego dna" nie wydaje mi się objawem paranoi,a przeciwnie - zdrowego rozsądku. Raczej negowanie a prori możliwości ukrytego podtekstu uznałbym za objaw paranoi - paranoi antyspiskowej. No,ale rozumiem że to odruch po tym, jak niektórzy przypisują Żydom niestworzone rzeczy (sam się czasem z tego smieję) - sęk w tym, że intelignetny człowiek nie kieruje się odruchami, a przynajmniej nie tylko nimi. I nie mówię tego w kontekście kolegów, ale tak ogólnie.

Osobiście za najprawdopodobniejsze wydają mi się dwa wyjaśnienia:
1) Jakiś stuknięty kolekcjoner wynajął przez internet drabów i poinstruował ich dokładnie, co mają robić;
2) To prowokacja jakichś intrygantów, może jakichś służb, być może przeciw Polsce.

A tak przy okazji chciałbym zwrócić uwagę na dwie rzeczy. Pierwsza, to jak Żydzi dbają o swoją przeszłość, o swoje pamiątki! (Wiem, że ta jest nie tylko ich,ale mówię ogólnie). A w Polsce przeszłością i pamiątkami przejmują się tylko nieliczne środowiska, w tym m.in. Szanowni Koledzy z niniejszego forum, innym to "zwisa",a są tacy, ,a są tacy,którzy są przeciwko. I później palant wciskający flagę w kupę ma oglądalność - i przez "zwisaczy" i przez zupełnych antypolaków.
I tu dochodzę do drugiej rzeczy - negatywny wpływ telewizyjnych pajaców, tych wszystkich Wojewódzkich, Dod, Owsiaków, Majewskich, gospodarzy talk-showów z rozmowami "bez tabu", wciskania tekstów że "wszystko jest dla ludzi","zakazy są po to by je łamać","wyluzuj","wyzwól z okowów tradcyji","olewaj wszystko","bądź luzakiem", "róbta co chceta" itp. To prowadzi do cynizmu, nihilizmu i wręcz zwyrodnienia, czego przykładem była ta akcja, czego przykładem jest sprzedawanie na złom tablic z godłem państwa, krzyży, elementów nagrobków, ograbianie kościołów itd.
Dobrze, że są takie środowiska jak to, którzy są pasjonatami i widzą coś poza forsą, ciupcianiem i używkami.
Serdecznie pozdrawiam! Wesołych Świąt!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 21 grudnia 2009, 18:15 
Generał Broni
Generał Broni

No, jednak nasza policja czasem coś szybko wyjaśni, zwłaszcza, przy takich naciskach. Swoją drogą robić tyle kilometrów, żeby ukraść napis, to jest śmieszne.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 21 grudnia 2009, 18:20 
Generał Brygady
Generał Brygady

Jacek101 napisał(a):
No, jednak nasza policja czasem coś szybko wyjaśni, zwłaszcza, przy takich naciskach. Swoją drogą robić tyle kilometrów, żeby ukraść napis, to jest śmieszne.
Pozdrawiam

wszystko było kwestią kasy - która prawdopodbnie była na tyle dyża, że kilku oszołomów przejechało cała Polską i zakosiło ten napis
kasa i jeszcze raz kasa, i to chyba dużaaaaaaaaa

pozdr
darglo44

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 21 grudnia 2009, 18:54 
Generał Brygady
Generał Brygady

Plotka głosi że 100 tys nowych, pięknych euro. Co do złodziei - przynajmniej dwoje z nich to zwykli, drobni, pospolici złodziejaszkowie, jak dla mnie typowi szmaciarze o ciągle mętnych, przećpanych oczkach - tyle mogę powiedzieć. :n

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 21 grudnia 2009, 18:57 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

A czy żydownia już podziękowała za znalezienie napisu?
bo jak zginął to moment, i się odezwali

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 21 grudnia 2009, 19:03 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Hah - bardzo ładne wywody - temat jest na tyle interesujący że i ja się przyłączę - śledzę cały wątek na forum i w mediach i mam wrażenie że wszyscy padniemy ofiarami szybko skleconej wersji końcowej-mającej niewiele wspólnego z prawdą.
Władze przy tak "dużej presji"z zewnątrz prawdopodobnie wymyśliły coś w stylu koła ratunkowego.
Bo tak naprawdę nic się nie trzyma kupy .
Ani napis nie został sprzedany na złom ,ani nie wylądował w całości u kolekcjonera .
Mamy kilku kolesi -którzy nagle ukradli element słynnej bramy na który chcieli znaleźć kupca?
Mega bez sensu - odnoszę wrażenie ,że prawda wypłynie długo po tym .
Zresztą czy jest ktoś w stanie udowodnić ,że napis nie jest kolejną kopią wyspawaną naprędce przez jakiegoś dobrego ślusarza?
Trochę blachy laser w osłonie ciekłego azotu - młotek i farba -skopiować da się różne rzeczy .

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 21 grudnia 2009, 20:03 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Może być i tak. Teraz to tylko przesłuchać strażników, bo by nie zauważyć jak trzech gości się kręci przy bramie to paranoja.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 21 grudnia 2009, 20:19 
Specjalista
Specjalista

Witam,

icho napisał(a):

A co to takiego? jakaś organizacja?
Czy tak naprawdę trudno napisać np. "Środowisko żydowskie"?!

naprawdę... :n :n :n

Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 21 grudnia 2009, 20:27 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Loslau napisał(a):
Witam,

icho napisał(a):

A co to takiego? jakaś organizacja?
Czy tak naprawdę trudno napisać np. "Środowisko żydowskie"?!

naprawdę... :n :n :n

Pozdrawiam.

No przecież jest napisane: żydownia = "Środowisko żydowskie" Szalom

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 21 grudnia 2009, 20:29 
Główny Administrator
Główny Administrator

icho napisał(a):

Nie będę komentował tej wypowiedzi ale wlepiam karton :zolta

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 21 grudnia 2009, 20:30 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Prawda to chyba na jaw nigdy nie wyjdzie.Mi to strasznie śmierdzi.Za prymitywne są podawane dane o kradzieży przez policję.
Kobuz bardzo dobrze to wszystko ująłeś.
Dodam trzecią możliwość.

3. Jechało do portu żeby opuścić kraj ,być może w stronę znaku o pięciu końcach.

Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 21 grudnia 2009, 20:34 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

JACEK_FDJ napisał(a):
icho napisał(a):

Nie będę komentował tej wypowiedzi ale wlepiam karton :zolta

A ja ze swojej strony jedynie dodam : uderz w stół a nożyce się odezwą :) :)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]