Teraz jest sobota, 2 sierpnia 2025, 12:32

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 196 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 11 stycznia 2010, 01:33 
Plutonowy
Plutonowy

A ja mysle ze rewolucje moga zrobic tylko mlodzi ludze , taka mloda krew ktora nie slucha sie nikogo, bo my stare zgredy za duzo widzimy problemow lub jestesmy uwiklani w jakies niejasne uklady.
Dla tego mowie wam mlodziezy ,do roboty , nie patrzec sie na zgredow .
Bo jak sie czegos chce to mozna :1

pozdro .stary zgred .magikuk

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 11 stycznia 2010, 01:57 
Chorąży
Chorąży

Soprry Magikuk, ale o młodych gniewnych i uczciwych to można co najwyżej telenowele robić.
Pytania typu "kiedy wykrywacz mi się zwróci, ile to jest warte" są wyznacznikami hobby wielu użytkowników.

Ostatnio edytowano poniedziałek, 11 stycznia 2010, 10:12 przez rafal13, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 11 stycznia 2010, 09:18 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Koledzy. Nie rozmieniajmy się na drobne.

Jeśli zagadamy temat to padnie on jak poprzednie inicjatywy. Podkreślam, że jeśli nie będziemy stanowili siły ( liczba zrzeszonych czy wystosowujących petycję ) oleją nas ( choć i w tym wypadku mogą olać ).

Jeśli chcemy iść na skróty , możemy zebrać owe 100.000 podpisów ( inicjatywa ustawodawcza ) lecz w tym wypadku musimy w swym gronie posiadać prawnika/ów , którzy ogarną temat.

Może jakaś demonstarcja ( podkreślam legalna - uzgodniona z władzami miasta ) ? Tu warto zaangażować panów z kamerami ( np.TVP 3 -Było nie minęło ). Myślę,że stolica jest najlepszym miejscem by nas zauważono . Wyobraźcie sobie np. 3 czy 4 tysiące ludzi ze wzniesionymi wykrywaczami - "powstanie warszawskie 2010" ( piszę celowo z małej litery by nie szargać pamięci prawdziwego Powstania ).

Czy tak trudno zebrać się w określonym ( ustalonym prawnie ) dniu i przekazać nasze postulaty, poglądy ? Musimy jednak wyartykułować wcześniej ( uzgodnić w naszym środowisku ) cele jakie chcemy osiągnąć. Warto w tym miejscu skaptować zaprzyjaźnionych , trzeźwo myślących archeologów.............................. :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 11 stycznia 2010, 10:03 
Porucznik
Porucznik

Najlepiej zrobić jak górnicy, tylko zamiast z kilofami to z łopatkami do W-wy ;) ...
Już wielokrotnie padały takie inicjatywy i nic, każdy woli ponarzekać :(

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 11 stycznia 2010, 10:26 
Specjalista
Specjalista

Cieszę się Peter, że takiemu Staremu Koniowi jak ty chce się ruszyć tyłek i coś zrobić. Moim zdaniem należałoby zacząć od zorganizowania się w stowarzyszenie i wyłonienia reprezentacji, a to nie jest już taka prosta sprawa. Jako pospolite ruszenie niewiele zdziałamy i nikt nie będzie chciał z nami rozmawiać. Może na początek zróbmy sejmik poszukiwaczy z Warszawy i okolic, żeby mieć wyobrażenie czy jest sens w ogóle rozpoczynać jakieś działania.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 11 stycznia 2010, 14:17 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

W pełni popieram zdanie jakie wyraził Peter 2005 odnośnie demonstracji podkreślam legalnej - uzgodnionej z władzami miasta Wielu z nas zwykłych poszukiwaczy hobbystów z dalszych województw wręcz czeka na taki wspólny sygnał kiedy to w ustalonym ogłoszonym dniu będzie można pojawić sie w Warszawie z wykrywaczem w ręku myślę że nie jest to problem Dodam że podpisy pod petycją można zbierać też podczas trwania demonstracji Ważne też aby każdy kto zajechał do Warszawy w wiadomej sprawie wiedział i zmobilizował sie do podpisu np w jednym z kilku do tego wyznaczonych miejsc .Lub po prostu ogłosić możliwość podpisania petycji w określonym miejscu (danej miejscowości i lokalu )w każdym z województw a następnie zebranie tego i złożenie na ręce władzy Myślę że to już całkiem dobry pomysł bo dla wszystkich którzy CHCĄ ZMIAN nie będzie problemem podjechać te kilkanaście a może nawet kilkadziesiąt kilometrów do miejsca gdzie można złożyć podpis w wiadomej sprawie a są świetlice domy kultury itd gdzie można się podpisywać przez wcześniej ustalony czas Bardzo chętnie zorganizuję takie miejsce w lubuskim ogłaszając w gazecie datę i miejsce zbierania podpisów jeśli w porozumieniu z innymi otrzymam na piśmie to jakich zmian w ustawodastwie chcemy .Tego nam chyba trzeba podpisanych konkretów aby cokolwiek zdziałać bo byłem nie jednokrotnie nachodzony przez policje robiono mi rewizje zarzucano to i owo ....między innymi że mogę znajdować się w posiadaniu przedmiotów służących do popełniania przestępstwa (chodzi o wyrywacz i saperkę) Więc jestem za zmianami jak najbardziej .

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 11 stycznia 2010, 18:52 
Generał Brygady
Generał Brygady

Magik napisał(a):
bo my stare zgredy za duzo widzimy problemow lub jestesmy uwiklani w jakies niejasne uklady.

Masz na myśli np. małżeństwo :que :que :que
To chyba masz rację, przynajmniej dla mnie moje małżeństwo jest układem co najmniej niejasnym :bat :wq :sciana

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 11 stycznia 2010, 20:57 
Podporucznik
Podporucznik

Całkowicie się z kolegami zgadzam, zmiany są potrzebne i im szybciej to nastąpi tym lepiej. Na tym forum jest ponad 7 000 użytkowników, gdyby można gdzieś tutaj na forum umieścić odpowiedni druk do pobrania to każdy by tych kilkanaście podpisów zebrał-choćby tylko wśród rodziny i znajomych. Wypełnione wysyłano by do jednego człowieka (ewentualnie jakiegoś stowarzyszenia eksploracyjnego z "naszej branży") i tam zostały by przeliczone i czekały na złożenie w odpowiednim czasie i miejscu. Co do samej "zmiany ustawy" to uważam, że należało by się spotkać w jakimś rzeczowym gronie. Każde województwo czy region w naszym kraju ma kilku znanych w środowisku poszukiwaczy i godnych zaufania ludzi, którzy mogli by reprezentować dany region. Należy też nadmienić, że w kraju jest już sporo stowarzyszeń zrzeszających poszukiwaczy i może należało by zacząć od jakiegoś ogólnopolskiego zrzeszenia tych stowarzyszeń (spotkanie przedstawicieli) w jedną nadrzędną organizację. Może wtedy na takim spotkaniu zrobić jeszcze jakąś ściepę na prawników, wypracować wspólne stanowisko i po napisaniu petycji wraz ze zmianami w prawie, +te podpisy, zanieść wraz z manifestacją do odpowiednich władz. Może jestem debilem i dlatego wydaje mi się to w miarę proste, ale co nam zależy spróbować. To tylko moje takie przemyślenia, jeśli w ogóle można zabrać głos w tym temacie. Pozdrawiam, Blady.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: re
PostNapisane: poniedziałek, 11 stycznia 2010, 21:38 
Podpułkownik
Podpułkownik

jesli popatrzymy na wszystkie reformy dla całego spoleczenstwa tego kraju lub ich braku to gdzie jakaś niszowa sprawa jak jakieś tam skarby zajmuje miejsce w kolejce do unormowania prawnego.
- leczenie
- renty i emerytury
- deficyty
- dziura B.
- Polski przemysł i jego archeologia
-bezrobocie
-pkb.
-krus
Chyba większość pisze z UK lub innych landów jeśli myśli i ma nadzieję na pozytywny koniec tego wniosku.
A real sprowadza przynajmniej mnie i może dowartościowywuje jeśli stawiam się ponad wszystkich tych dla których powołuje sie komisję śledczą ,że wychodząc w pole z wykrywką stawiam się ponad tych co w marketach liczą by ukraść jednorazowo do 250zł bo to tylko wykroczenie nawet zrobione kilkanaście razy dziennie.I moje i tylko moje prawo mówi mi że mogę sobie w twarz przy goleniu zerkać to nie robie nic złego.
Powiem tylko na koniec że nie zazdroszcze poszukiwaczom w krajach ościennych ich znalezisk bo......ale zazdroszcze ze z otwartą przyłbicą mogą je pokazywać publicznie na forach,dzielić się radością ich wydobycja a nie czuć się jak złodziej.
Bez złudzeń Panowie to Polska właśnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 11 stycznia 2010, 22:33 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Blady masz rację :za wystarczy odpowiedni druk do pobrania aby wysłać swoje poparcie i to jest dobry początek .

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: re
PostNapisane: poniedziałek, 11 stycznia 2010, 23:23 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

gosia napisał(a):
jesli popatrzymy na wszystkie reformy dla całego spoleczenstwa tego kraju lub ich braku to gdzie jakaś niszowa sprawa jak jakieś tam skarby zajmuje miejsce w kolejce do unormowania prawnego.
- leczenie
- renty i emerytury
- deficyty
- dziura B.
- Polski przemysł i jego archeologia
-bezrobocie
-pkb.
-krus
Chyba większość pisze z UK lub innych landów jeśli myśli i ma nadzieję na pozytywny koniec tego wniosku.
A real sprowadza przynajmniej mnie i może dowartościowywuje jeśli stawiam się ponad wszystkich tych dla których powołuje sie komisję śledczą ,że wychodząc w pole z wykrywką stawiam się ponad tych co w marketach liczą by ukraść jednorazowo do 250zł bo to tylko wykroczenie nawet zrobione kilkanaście razy dziennie.I moje i tylko moje prawo mówi mi że mogę sobie w twarz przy goleniu zerkać to nie robie nic złego.
Powiem tylko na koniec że nie zazdroszcze poszukiwaczom w krajach ościennych ich znalezisk bo......ale zazdroszcze ze z otwartą przyłbicą mogą je pokazywać publicznie na forach,dzielić się radością ich wydobycja a nie czuć się jak złodziej.
Bez złudzeń Panowie to Polska właśnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ale o so chodzi???? Bo nie bardzo rozumiem :que Mnie (Nas) nie interesuje Twoje prawo.... bredzisz lekko chyba :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 12 stycznia 2010, 10:43 
Porucznik
Porucznik

Witam.Panowie,z całym szacunkiem,ale podpisując się pod petycją(np.5000 podpisów)robimy wspaniały prezent wiadomym slużbom.Gotowa baza danych,a po jakimś skandalu medialnym z hienami cmentarnymi i szabrownikami zabytków szybka akcja dochodzeniowa i sukces!Tony łusek,wiadra pfennig'ów i boratynek,ileś spraw skierowanych do prokuratur.A może wierzycie,że dane z podpisów nie ''wyciekną''?Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 12 stycznia 2010, 10:58 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

na tego holofagusa jeden krak nie wystarczy ... z drugiej strony jak bedzie nas dużo podpisanych to może być tak jak przedmówca mówi...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 12 stycznia 2010, 11:14 
Specjalista
Specjalista

bn67 napisał(a):
Witam.Panowie,z całym szacunkiem,ale podpisując się pod petycją(np.5000 podpisów)robimy wspaniały prezent wiadomym slużbom.Gotowa baza danych,a po jakimś skandalu medialnym z hienami cmentarnymi i szabrownikami zabytków szybka akcja dochodzeniowa i sukces!Tony łusek,wiadra pfennig'ów i boratynek,ileś spraw skierowanych do prokuratur.A może wierzycie,że dane z podpisów nie ''wyciekną''?Pozdrawiam.

Dla wiadomych służb namierzenie Cię przez forum też nie stanowi problemu. Dlatego wielu aktywnych dawniej forumowiczów przestało się udzielać. Z calym szacunkiem - jak się obawiasz utraty swoich fenigów, łusek i boratynek to lepiej siedź cicho i narzekaj wśród znajomych.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 12 stycznia 2010, 11:37 
Podporucznik
Podporucznik

Panowie, widzę, że tak jak dawniej bywało, pisanie w tym wątku do niczego znów nie doprowadzi. Skończymy na narzekaniach i zniechęceniu, dlatego może lepiej cały wątek usunąć i niech zostanie tak jak jest-czyli partyzantka. Mądre osoby, które spotykałem w życiu, uczyły mnie aby podążać za marzeniami więc osobiście jestem gotów "rzucić na szalę te swoje fenisie i łuseczki". Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 196 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]