Teraz jest poniedziałek, 23 marca 2026, 11:22

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Garret ace 250
PostNapisane: niedziela, 24 stycznia 2010, 14:01 
Pułkownik
Pułkownik

Mam mały dylemat . Otóż od roku przymierzam się do kupna wykrywacza , lecz moje niezdecydowanie spowodowało tylko kilkukrotne zniechęcenie do tego pomysłu . Ostatnimi czasu znów mnie naszła ochota aby kupić piszczałkę i wybrać się w las ;] i tu pytanie : czy garret ace 250 jest dobry dla początkującej osoby z ograniczonym funduszem ? a może coś innego polecicie ?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 24 stycznia 2010, 15:06 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Na początek wystarczający sprzęt, szczególnie do koloru. Poza tym nie będziesz miał kłopotu ze zbyciem w przypadku rezygnacji z hobby. Użyj szukajki na tym czy innych forach. Było o "kanarku" dużo tematów.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 24 stycznia 2010, 15:13 
Generał Brygady
Generał Brygady

To zależy co kolega chce szukać, ja chodzę z 250 jakiś czas i jestem zadowolony ( do drobnicy super do militarki taki sobie, zasięg ma do 80 -90 cm ale taż się nadaje) jego cena jest adekwatna do możliwości tego wykrywacza i dla początkującego to super sprzęt, takie jest moje zdanie . Zastanowiłbym się jeszcze nad Minelabem np.- x terra 70.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 24 stycznia 2010, 15:15 
Pułkownik
Pułkownik

przeważnie skupiałbym się na monetach i militariach ( bagnetach , odznaczeniach , blaszkach etc . ) .

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 24 stycznia 2010, 15:54 
Generał Broni
Generał Broni

Jak na początek ACE 250 będzie w zupełności wystarczającym sprzętem, szczególnie jak masz ograniczone możliwości finansowe. Jeśli odłożyłeś więcej kasy, zainteresuj się Fisherem f2 lub używanym Tesoro Cibola lub Bandito.

Pozdrawiam!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 26 stycznia 2010, 03:01 
Pułkownik
Pułkownik

a co powiecie o garrecie ace 150 ?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 26 stycznia 2010, 04:35 
Moderator
Moderator

camono napisał(a):
a co powiecie o garrecie ace 150 ?
Zasadnicza i widoczna różnica między 250, a 150 to pinpoint, którego w 150 brak. ACE to seria piszczałek przeznaczonych do szukania małych dupereli, w związku z czym pinpoint to bardzo przydatna rzecz, która eliminuje skutecznie model 150 z pola mojego zainteresowania. Sam mam 250, ale pracowałem ze 150 i wiem jak wkurzający jest brak tego dobrodziejstwa. Różnica w cenie nie jest aż tak tragiczna, a za to komfort poszukiwań przez ten pinpoint się dużo zwiększa. Ogólnie rzecz biorąc to na forum napisano tyle o tych wykrywkach, że więcej treści ma chyba tylko podręcznik do obsługi Boeinga ;) Szczególne ukłony dla Grzebiuszki, który za referaty nt. ACE powinien dostać conajmniej literacką (bądź poszukiwawczą) nagrodę Nobla :).

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 27 stycznia 2010, 12:53 
Pułkownik
Pułkownik

Dla odmiany ja mam 150 ale pracowałem z 250. W 250 nie używałem w ogóle pinpointu, zupełnie nie był mi potrzebny do lokalizowana czegokolwiek. Myśle, że używanie/nieużywanie pinpointu to kwestia przyzwyczajenia i nawyków.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 27 stycznia 2010, 13:08 
Podporucznik
Podporucznik

Anarchista napisał(a):
Myśle, że używanie/nieużywanie pinpointu to kwestia przyzwyczajenia i nawyków.

A ja mysle ze kwestia wygody :)
Natomiast co innego jest wazne, wieksze mozliwosci dyskryminacji i wiecej poziomow ustawienia czulosci i co wazne samodzielne ustawienie programu tu ACE 250 zdecydowanie wygrywa.
I to jest dosc istotne.

Ace_____Poziomy czulosci_____Punkty dyskryminacji___Tony dzwieku___Wbudowane programy______Skala glebokosci_____Pinpointer

150__________4____________________5_______________2__________3 /brak custom :(/____________3____________0
250__________8___________________12_______________3________________5___________________4____________jest

Zatem ACE 150 to nie jest dokladnie to samo co ACE250 tylko zubozone o pinpointer.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 1 lutego 2010, 20:58 
Starszy Sierżant Sztabowy
Starszy Sierżant Sztabowy

Mam 150 i rzeczywiście jest to sprzęt, który szybko się "przerasta". W pierwszym momencie - fascynacja. Zaraz potem - frustracja, choć "coś tam" nim znalazłem.

Ale największa wada, to brak regulacji głośności. Kto to wymyślił? Idziesz przez las wyjąc kakofonią sygnałów. MASAKRA. Nawet jeśłi podłączysz słuchawki, jest za głośno. Chyba że słuchawki z regulacją, ale te padają po tygodniu w terenie.

Na szczęście jest na youtube filmik z przeróbką rozwiązaującą ten problem. Zrobiłem, działa cudnie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 1 lutego 2010, 22:20 
Generał Brygady
Generał Brygady

Ale jeśli jest wybór pin-point, lub nie to lepiej wybrać p-p. Chyba statystycznie więcej osób używa p-p, bo to przyśpiesza działania w terenie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 2 lutego 2010, 00:55 
Podporucznik
Podporucznik

taganka napisał(a):
Chyba statystycznie więcej osób używa p-p, bo to przyśpiesza działania w terenie.

Hmm, to chyba nie az tak proste. Ja mam ACE 250 wiec z pinpointem, teraz dokupilem GTP-1350 tez z pinpointem, a i tak uzywam recznego pinpointa :)
Czyli wbudowany sluzy mi do okreslenia miejsca znaleziska i miejsca sztychu lopatki czy noza a ten reczny do wygrzebania konkretu z grud ziemi. Coraz bardziej mi sie przydaje.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 2 lutego 2010, 17:14 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Kup 250 w zupełności wystarcza dla początkującego ja mam od 2 lat i na drobnice nie nażekam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 13 lutego 2010, 14:12 
Podporucznik
Podporucznik

Popieram w calej roziaglosci. Chyba najlepszy dla poczatkujacych, dla szukania monet, guzikow i drobnych kolorkow.
Ale i na popularnej militarce daje rade.
Bardzo latwy w obsludze efektywny i efektowny przy tym leciutki. Ja mam juz drugi rok.Za predko sie z niego nie wyrasta i ,choc mozna dobrze odsprzedac, to wielu go jednak zostawia na dluzej niechby nawet jako druga wykrywke.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 13 lutego 2010, 16:20 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Kompaktowa budowa pozwala go wozić w sakwie motocykla w twoim przypadku ? ;)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]