McKane napisał(a):
gosia napisał(a):
z
magazynhttp://www.zamki.pl/?idzamku=lowiczna foto z google widać dwa budynki są to trwale fundamentem związane budowle z gruntem
A mógłbyś podać przykład budynków które nie są "trwale fundamentem związane ... z gruntem" ?
gosia napisał(a):
a wsystko pod nadzorem i wiedzą wkz jak i archeo które dokonywało tam prac a budynki wynajmowało na noclegi.bo jak inaczej na stanowisku archeo mogło by coś takiego powstać.
Normalnie. Tak samo jak powstają autostrady przebiegające przez stanowiska archeologiczne i dokładnie tak samo jak się buduje nowe budynki w Gdańsku, Krakowie czy Wrocławiu na obszarze ścisłej ochrony konserwatorskiej. Nie ma w tym nic dziwnego. Dziwi Cię że archeolodzy wynajmowali tam budynki ? Od osoby prywatnej ? Żałujesz że to nie do Ciebie popłynęły te pieniądze za wynajem czy o co chodzi ?
gosia napisał(a):
.teren na chwile obecną ogrodzony bez prawa wstępu poza archeo i turystami dewizowymi.Z tąd ta jamerykańska flaga.
Bo to teren prywatny .... wyjdź z domu i rozejrzyj się dookoła ... wszystkie prywatne domy są ogrodzone. Ludzie robią to po to żeby mieć odrobinę prywatności. A flaga zmienia się w zależności od kraju, z którego są turyści ... taka forma grzeczności.
Poza tym pisze się stąd a nie "z tąd".
gosia napisał(a):
Jak widać można jeśli się ma układy robić na tym terenie wszystko,nawet pod nadzorem.ale pare guzików to już w rękach prywatnych łoj złodziejstwo przestępstwo i kryminał.Temat o ile nikt nie podchwyci będę z premedytacją rozpamiętywał bo to <i>wulgaryzm</i>......wo kolesiostwo jakich mało.też chce zamek za złotówkę em austro węgier w podziemiach a do odkopania którego mam za free studentów archeo
Mckain wie o czym mowa.To temat tabu.Aleeeeeeeeeeeee....nie do końca bo osobiście ciekaw jestem odpowiedzi zainteresowanych w tym Pani Kasi
Strzelasz wymyślonymi teoriami nie mając wiedzy ani w temacie tego obiektu, ani też ogólnej związanej z ochroną zabytków. Jeśli liczysz pewnie że napiszę coś kompromitującego o właścicielach czy lokalnym WKZ to zapomnij. Jak masz dowody to idź na prokuraturę i zgłoś nieprawidłowości. Zza kobiecego nicka łatwo się oczernia ludzi ale to zwyczajny wyraz tchórzostwa, a nie jak tu próbujesz udowadniać, szczerego zainteresowania losem zamku.
Szanowny Panie McKane co by nie śmiecić za bardzo :
nick Gosia to z szacunku dla kogoś mi bardzo bliskiego mam nadzieje że Pan wybierając swojego nie kierował się tymi samymi kryteriami
co do zamku to ...............wszyscy wiemy jak jest -jest poza ramą krytyki trzeba zobaczyć by zrozumieć.
co do chowaniem się za nickiem i tchórzostwem to-nazywam się (zainteresowanym udostępnie) na świecie jest nas 123 osoby chyba łatwo już
co do z czy s to przygodę z łowiczem zakończyłem ok.roku temu i jeśli wynikało to z chęci sprowadzenia detektorystów do chłopa w gumofilcach też nie wyszło bo na świadectwie pracy mam dyr.
nie znam ani Pana ani właściciela obiektu zamek ,wypowiedzi motywowane tylko szczerym zainteresowaniem losem zamku i tego co na nim się dzieję - kryte papą nowe mury na fundamentach zabytku nie mogą raczej być odbudową,mogę wstawić fotki
co do prokuratury -to nie ten adres
nigdy nie byłem przeciw a wrecz za porozumieniem czy jaką kolwiek możliwością współpracy z archeo,ale gdzie po tamtej stronie waszej stronie są popełniane błędy nie ma co ich zamiatać pod dywan tylko piętnować,co w temacie łowickiego zamku czyniłem.
moje zdanie do którego mam prawo jest takie i się nie zmieni nawet prawomocnym wyrokiem.
jeśli jakieś zapytania pozostawiłem bez odpowiedzi postaram sie odpowiedzieć czy tu czy na priv
i po wielu uwagach dotyczących nicku na forum wklepcie sobie w google nick i wszystko jasne,nie mam w planach go zmienić i WARA !!!!!!!
=I TO SIĘ NADAJE DO PRASY A NIE GOSIA TO GOSIA TAMTO.