Teraz jest sobota, 11 kwietnia 2026, 15:23

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 9 maja 2010, 11:52 
Wielki Przełamywacz Lodów

Kuba napisał(a):
Ależ oczywiście że mogę , z artykułu wyłania się obraz dzikich hord poszukiwaczy którzy w bezmyślny sposób wszystko niszczą
ale na szczeście jest Saper , samotny rycerz na białym koniu dzięki któremu jest szansa na nawrócenie tych wszystkich baranów.
Faktycznie artykuł trąci lansem i tylko Twoja firma może na tym skorzystać , My szarzy poszukiwacze możemy tylko mieć przechalpane
jako te bezmózgie Yeti których jedynym celem w życiu jest niszczenie stanowisk w sposób systematyczny i planowy.
Nie chcę się wdawać w niepotrzebną dyskusję ale radzę na spokojnie przemyśleć + i - wynikające z tego artykułu , niestety widzę więcej minusów.
:)

Po tym co napisałeś aż sobie jeszcze raz przeczytałem ten artykuł.

Dla mnie są dwie możliwości ... albo Ci kolokwialnie mówiąc żal dupę ściska że to nie Ty jesteś opisywanym tam bohaterem a saper albo masz poważne problemy ze zrozumieniem słowa pisanego.

W każdym z przypadków powinieneś sam w pierwszej kolejności spokojnie przemyśleć całość i dopiero oczerniać swoich kolegów. Rozumiem że jesteś młody i w gorącej wodzie kąpany ale to żadne wytłumaczenie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 9 maja 2010, 12:07 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

McKane napisał(a):

Dla mnie są dwie możliwości ... albo Ci kolokwialnie mówiąc żal dupę ściska że to nie Ty jesteś opisywanym tam bohaterem a saper

Nie mam potrzeby bycia medialnym , to stwarza tylko problemy, rzadko się wychodzi dobrze na takich akcjach.

albo masz poważne problemy ze zrozumieniem słowa pisanego.

cóż jak już pisałem , punkt widzenia zależy od punktu siedzenia , Ty widzisz plusy ja widzę minusy.

W każdym z przypadków powinieneś sam w pierwszej kolejności spokojnie przemyśleć całość i dopiero oczerniać swoich kolegów.

Tekst czytałem ponad 15 razy , dałem do przeczytania paru osobom , nie tylko ja mam takie odczucia , to nie oczernianie tylko krytyka.

Rozumiem że jesteś młody i w gorącej wodzie kąpany ale to żadne wytłumaczenie.

I co to ma do rzeczy , wiek wyklucza własne zdanie ? , ciekawe podejście - siedź cicho bo jesteś młody.

Nie mam zamiaru z McKane z Tobą dyskutować , bo zazwyczaj dyskusje z Tobą nie mają sensu , przekonałem się o tym nie raz.

Nie chcę atakować Sapera tylko wskazać że w tekscie pojawia się wiele niefortunnych określeń które nie stawiają poszukiwaczy w dobrym świetle ,
jako ten DOBRY został ukazany tylko Saper a reszta to wandale , szkodniki oraz przestępcy którzy nigdy nie śpią i knują jak zniszczyć kolejne stanowisko.
Dodatkowo znowu zaznaczę że autorka tekstu napisała sporo głupot na temat sytucji poszukiwaczy w UK która nijak nie ma odniesienia do sytuacji w PL.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 9 maja 2010, 12:31 
Wielki Przełamywacz Lodów

Kuba napisał(a):
McKane napisał(a):

Dla mnie są dwie możliwości ... albo Ci kolokwialnie mówiąc żal dupę ściska że to nie Ty jesteś opisywanym tam bohaterem a saper

Nie mam potrzeby bycia medialnym , to stwarza tylko problemy, rzadko się wychodzi dobrze na takich akcjach.

albo masz poważne problemy ze zrozumieniem słowa pisanego.

cóż jak już pisałem , punkt widzenia zależy od punktu siedzenia , Ty widzisz plusy ja widzę minusy.

W każdym z przypadków powinieneś sam w pierwszej kolejności spokojnie przemyśleć całość i dopiero oczerniać swoich kolegów.

Tekst czytałem ponad 15 razy , dałem do przeczytania paru osobom , nie tylko ja mam takie odczucia , to nie oczernianie tylko krytyka.

Rozumiem że jesteś młody i w gorącej wodzie kąpany ale to żadne wytłumaczenie.

I co to ma do rzeczy , wiek wyklucza własne zdanie ? , ciekawe podejście - siedź cicho bo jesteś młody.

Nie mam zamiaru z McKane z Tobą dyskutować , bo zazwyczaj dyskusje z Tobą nie mają sensu , przekonałem się o tym nie raz.

Nie chcę atakować Sapera tylko wskazać że w tekscie pojawia się wiele niefortunnych określeń które nie stawiają poszukiwaczy w dobrym świetle ,
jako ten DOBRY został ukazany tylko Saper a reszta to wandale , szkodniki oraz przestępcy którzy nigdy nie śpią i knują jak zniszczyć kolejne stanowisko.
Dodatkowo znowu zaznaczę że autorka tekstu napisała sporo głupot na temat sytucji poszukiwaczy w UK która nijak nie ma odniesienia do sytuacji w PL.

Jasne jasne ... "nie chcę atakować Sapera" ... ale samo tak wychodzi ;)

Nie masz zamiaru ze mną dyskutować ale dyskutujesz.

Masz swoje zdanie szkoda tylko że w każdym wątku jest ono inne ... ważne żeby Ci przyznać rację. Jak ktoś w artykule napisze, że istnieją poszukiwacze wandale to jest zły i niedobry ... jak Ty napiszesz w innym wątku że dziury na 3 metry to efekt 30 letnich poszukiwań na Helu to jesteś obiektywnym obserwatorem rzeczywistości.

Nie masz potrzeby bycia medialnym ale w największym medium na świecie na jednej tylko stronie internetowej walisz ponad 1000 postów i do tego masz swoją własną stronę o poszukiwaniach.

Nie chce mi się szukać dalszych nieścisłości bo i tak na nic to się zda. Może za parę lat spojrzysz na to wszystko krytycznym okiem i dojdziesz do wniosku że jednak nie do końca zrozumiałeś ten artykuł i niepotrzebnie oczerniłeś swojego kolegę.

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 9 maja 2010, 12:41 

McKane napisał(a):

Nie masz potrzeby bycia medialnym ale w największym medium na świecie na jednej tylko stronie internetowej walisz ponad 1000 postów i do tego masz swoją własną stronę o poszukiwaniach.

Efekt paru lat pisania na forum :) a własna strona - rozumiem że chodzi o Thesaurusa ? Ja tam tylko sprzątam. :)

Nie masz zamiaru ze mną dyskutować ale dyskutujesz.

Nie chcę się wdawać w jałową dyskusję , doskonale zdajesz sobie sprawę ze nie ma to sensu bo wyjdzie tylko bicie piany.

Masz swoje zdanie szkoda tylko że w każdym wątku jest ono inne ... ważne żeby Ci przyznać rację.

Nie inne ale odmienne w stosunku do różnych sytucaji , uogólnianie nie na sensu bo to całkiem różne sytuacje.

Jak ktoś w artykule napisze, że istnieją poszukiwacze wandale to jest zły i niedobry ...
jak Ty napiszesz w innym wątku że dziury na 3 metry to efekt 30 letnich poszukiwań na Helu to jesteś obiektywnym obserwatorem rzeczywistości.

Te dziury nie powstały wczoraj tylko powstają systematycznie od 30 lat i przyszedł moment że zaczyna brakować lasu.

Nie chce mi się szukać dalszych nieścisłości bo i tak na nic to się zda. Może za parę lat spojrzysz na to wszystko krytycznym okiem
i dojdziesz do wniosku że jednak nie do końca zrozumiałeś ten artykuł i niepotrzebnie oczerniłeś swojego kolegę. :)

Może tak kiedyś będzie , pożyjemy , zobaczymy. :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 9 maja 2010, 14:40 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Kuba napisał(a):
saper napisał(a):
Kolego możesz jaśniej ??

Ależ oczywiście że mogę , z artykułu wyłania się obraz dzikich hord poszukiwaczy którzy w bezmyślny sposób wszystko niszczą
ale na szczeście jest Saper , samotny rycerz na białym koniu dzięki któremu jest szansa na nawrócenie tych wszystkich baranów.

Faktycznie artykuł trąci lansem i tylko Twoja firma może na tym skorzystać , My szarzy poszukiwacze możemy tylko mieć przechalpane
jako te bezmózgie Yeti których jedynym celem w życiu jest niszczenie stanowisk w sposób systematyczny i planowy.

Nie chcę się wdawać w niepotrzebną dyskusję ale radzę na spokojnie przemyśleć + i - wynikające z tego artykułu , niestety widzę więcej minusów.

:)

Witam jak już kolego przeczytałeś ten artykuł kilkanaście razy to chyba dalej nie widzisz kto jest jego autorem, i że jest to zbiór opinii wielu ludzi, a że ktoś ma takie a nie inne zdanie o poszukiwaczach nie moja sprawa, może ma powód, ja sam mam swoje zdanie o niejednym archeologu czy konserwatorze.
Fakt jakoś dziwnie tak jest że zawsze w artykułach o poszukiwaczach ktoś musi mówić o czarnych owcach z naszego środowiska jakby jego środowisko było "białe"
i to mi się nie podoba

A co do tego co napisał FDJ ja nie jestem współautorem tego tekstu i nie mogę autoryzować wypowiedzi innych ludzi, mam wgląd w swoje słowa

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 9 maja 2010, 19:16 

saper napisał(a):
Witam jak już kolego przeczytałeś ten artykuł kilkanaście razy to chyba dalej nie widzisz kto jest jego autorem,

Archeolog - to wiele wyjaśnia , stąd 90% opinii na NIE , może gdyby tekst pisał dziennikarz bez
tytułu doktora archeo to w tekście wystąpiło by więcej poszukiwaczy , ale to już gdybanie.
saper napisał(a):
i że jest to zbiór opinii wielu ludzi, a że ktoś ma takie a nie inne zdanie o poszukiwaczach nie moja sprawa,

Powinno Cię interesować w jakim tekście zostaną użyte Twoje słowa.
saper napisał(a):
może ma powód, ja sam mam swoje zdanie o niejednym archeologu czy konserwatorze.

Cóż z takim podejściem , nigdy nie będzie normalnej dyskusji - tylko wieczne oskarżanie.
saper napisał(a):
Fakt jakoś dziwnie tak jest że zawsze w artykułach o poszukiwaczach ktoś musi mówić o czarnych
owcach z naszego środowiska jakby jego środowisko było "białe" i to mi się nie podoba

To już wręcz tradycja.
saper napisał(a):
A co do tego co napisał FDJ ja nie jestem współautorem tego tekstu i nie mogę autoryzować wypowiedzi innych ludzi, mam wgląd w swoje słowa

Teoretycznie mogłeś się nie zgodzić na wykorzystanie swoich słów w takim kontekście , niby każdy tekst o poszukiwaczach pcha
wszystko do przodu ale w tym wypadku poszukiwaczenie nie zostali przedstawieni w sposób pozytywny i cały czas mam mieszane uczucia.

Ostatnio edytowano niedziela, 9 maja 2010, 19:23 przez Kuba, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 9 maja 2010, 19:20 
Główny Administrator
Główny Administrator

Saper czy nie autoryzowałeś swoich wypowiedzi ?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 9 maja 2010, 19:33 
Generał Broni
Generał Broni

Ale przecież tu nie chodzi o wypowiedzi Sapera, do których nie można się przyczepić, ale o to, że niejako autoryzują resztę tego bełkotu.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]