zdzichu229 napisał(a):
A tak na poważnie chodziło mi tylko o to żeby obalić mit XLT skrzętnie budowany ....
Niezależnie od zamierzeń i wielu wypowiedzi negatywnych (także moich) niedorzecznością jest jednak potępiać ten detektor, ponieważ nadal mimo spadku jakości wykonania w porównaniu z poprzednikami plasuje się bardzo wysoko w rankingach sprzętów poszukiwawczych. Oczywiście zgorszenie może budzić niska częstotliwość pracy (nie jestem do końca pewien czy to wada - bo to przecież sprzęt uniwersalny), cokolwiek przestarzała konstrukcja z początku lat 90-tych, dość trudna identyfikacja w terenie zaśmieconym w porównaniu z niektórymi innymi sprzętami (choć dobry operator tego sprzętu poradzi sobie na pewno nawet w największym syfie) i może coś tam jeszcze. Ale ma także ten sprzęt wiele zalet, których nie posiadają inne sprzęty "górnopółkowe" - ot, choćby możliwości konfiguracyjne. Nie wiem czy jakikolwiek inny sprzęt tego typu daje świadomemu użytkownikowi możliwości tak detalicznego konfigurowania w zależności od potrzeb. kolejna zaleta: MIX - bardzo fajna sprawa. I pewnie coś jeszcze...
Uwierz Zdzichu, że niezależnie od wypowiedzi Brzęczyszczykiewicza popularność XLT nie zrodziła się w oparciu o jakieś tam wydumania tego czy tamtego.