|
Cześć, Niedawno się tu zarejestrowałem. Chciałbym zapytać na tym forum o jedną kopalnię. Mieszkam w Ząbkowicach i także interesuje się tajemnicami, kopalniami, czasem chodzę tu i tam szukam interesujących kamieni i okazów, a jak jest więcej czasu to kopiemy różne zasypane miejsca. Kilka miesięcy temu udało nam się wejść do Kojancina, kopalni magnezytu, który był niedostępny chyba od wojny. O tym Kojancinie mówili ludzie, że duża kopalnia i podobna do Konstantego. W tamtym roku, na konferencji która robił burmistrz w Ząbkowicach byli tacy goście, którzy opowiadali o tej kopalni, pokazywali na starych mapach gdzie jest brama do tej kopalni, wiec mogliśmy to znaleźć po jakimś czasie. Niestety, całej kopalnia nie da rady zobaczyć, zasypało ją tu i tam. Na suficie widać było duże spekania, może jeszcze zasypać. Były jakieś szpadle i skrzynki ze zgniłym materiałem wybuchowym to wzięliśmy. Kilka dni temu poszedłem z psem zobaczyć wejście, a ono było zasypane. Ktoś tam grzebał i kopał. Nie wiecie może czy to ktoś od Was, z waszej grupy tam kopie. Liczę na wspólpracę, bo jeszcze dużo do odkrycia w tym rejonie. Frankensteiner. Ps Mam jakieś zdjęcia, ale nie wiem jak dodać do forum.
|