Teraz jest piątek, 2 stycznia 2026, 00:42

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Słuchawki
PostNapisane: wtorek, 15 marca 2011, 12:41 
Generał Broni
Generał Broni

Cpt. Nemo napisał(a):
Ja uzywam sluchawek bezprzewodowych. Nowych, tanich, sprawnych i place za nie 25zl.

No to nie mam dalszych pytań :ups: :ups: :lol: :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 15 marca 2011, 12:58 
Kapitan
Kapitan

Lipek napisał(a):
Teraz mam skręcany kabel, dużego jacka w standardzie, na dodatek ustawionego kątowo - czego więcej chceć?

Jak będę w Wawie to chyba je zakupię na próbę. Obawiam się tylko zmiany brzmienia - poprzednie miałem 100 Ohm, a te Garreta są zaledwie 8 albo 16 Ohm. W Tesoro to podobno ma znaczenie (na razie wg Denara, ale i wg amerykańskiego forum), ale jak porównam sam, to ocenię subiektywnie czy i jak wielka jest różnica w odbiorze.

Kątowy jack - to może być bardzo istotne! W zeszłym roku dwa razy ukręciłem kabel przy prostym jacku i dlatego moje słuchawki mnie zirytowały, choć dźwiękowo były bardzo sympatyczne. Zanim wpadłem na to, aby kabel przywiązywać do stelażu wykrywacza, aby nie wyginał się przy jacku, było za późno. Przy kątowym ten problem (mam nadzieję) nie będzie występował.

M.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 15 marca 2011, 13:07 
Kapitan
Kapitan

Lipek, jeszcze jedno pytanie odnośnie tych słuchawek Garretta:

Czy skręcany kabel jest na tyle rozciągliwy, że możliwe jest położenie wykrywacza na ziemi i stanięcie obok niego, np. operując szpadlem? W poprzednich słuchawkach miałem gruby kabel nie-spiralny i wcale mi się nie pałętał, a przynajmniej mogłem odkładać wykrywkę aby powstać - bez konieczności zdejmowania słuchawek. Czy spiralny kabel nie ściągnie mi słuchawek z uszu, zamiast się rozciągnąć, przy takiej próbie? Mógłbyś proszę sprawdzić na jaką długość ta spiralka rozciąga się z użyciem lekkiej siły?

M.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 15 marca 2011, 13:45 
Generał Broni
Generał Broni

beaviso napisał(a):
Czy skręcany kabel jest na tyle rozciągliwy, że możliwe jest położenie wykrywacza na ziemi i stanięcie obok niego, np. operując szpadlem?

Ja nie mam z tym problemu. Oczywiście czasem wykrywka się przesunie, ale wszystko zależy jak energicznie operujesz kablem :D
beaviso napisał(a):
Mógłbyś proszę sprawdzić na jaką długość ta spiralka rozciąga się z użyciem lekkiej siły?

Jak wrócę do domu to zmierzę i dam znać.
beaviso napisał(a):
Kątowy jack - to może być bardzo istotne!

Szczególnie, jak nie chce się mieć rozwalonego gniazda do słuchawek :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 15 marca 2011, 16:17 
Chorąży
Chorąży

Yyyyyy co do mnie nie znam słuchawek bezprzewodowych za 25zł ... no chyba, że bym się w zwykłych słuchawkach pozbył kabla :h , słuchawki mp3 to nie dla mnie, przez moje uszy przeszło sporo takich słuchawek zwykle psuł się jack ... Tak więc już wole zainwestować ... a różnica 30 zł przy różnicy jakości tych słuchawek co podałem wcześniej, to żadna różnica ... ;d

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 15 marca 2011, 18:03 
Generał Broni
Generał Broni

a ja mam takie za 25zł.myślałem że to będzie jakiś szajs ale po otwarciu przesyłki,byłem pozytywnie zaskoczony,najpierw opakowaniem[ładniutkie pudełko],później estetyką wykonania słuchawek a na końcu- że to działa[nie wiem jak długo].oglądałem ten zestaw bardzo dokładnie i nigdzie nie zobaczyłem "chińskiego śladu"].sam się dziwię cenie tego sprzętu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 15 marca 2011, 18:08 
Generał Broni
Generał Broni

Cpt. Nemo napisał(a):
Acha i jeszcze dla mojej ciekawosci - ktos tu sie zachwycal przelacznikiem mono-stereo ?
Ja wiem ze chinczycy to montuja w kazdych sluchawkach, ktore sa nam potem wmawiane jako sluchawki do wykrywek :) tylko czemu ma to sluzyc ? Bo znane mi wykrywki sa mono jak najbardziej :)

ja niestety albo stety mam wykrywacze, z ktorych jeden pracuje na stereo reszta na mono i akurat dla mnie jest to bardzi fajny dodatek, sprobuj roznych sluchawek i wtedy mow czy jest roznica czy jej nie ma

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 15 marca 2011, 18:19 
Chorąży
Chorąży

rufa napisał(a):
a ja mam takie za 25zł.myślałem że to będzie jakiś szajs ale po otwarciu przesyłki,byłem pozytywnie zaskoczony,najpierw opakowaniem[ładniutkie pudełko],później estetyką wykonania słuchawek a na końcu- że to działa[nie wiem jak długo].oglądałem ten zestaw bardzo dokładnie i nigdzie nie zobaczyłem "chińskiego śladu"].sam się dziwię cenie tego sprzętu.

Zapodaj producenta czy coś Rufa, jak tak polecasz swój outdoor ;) I czy to douszne, nauszne, bo każdy się przechwala, nie podając konkretów ... :evil: :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 15 marca 2011, 18:22 
Generał Broni
Generał Broni

ok ja uzywam pancernych Black Widow od DetectorPro - polecam dla wszystkich, ktorzy maja uszy w rozmiarze Jumbo :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 15 marca 2011, 19:01 
Plutonowy
Plutonowy

japońskie lub niemieckie z lat 80 trafiają się na allegro w granicach 30-70zł -kabel spiralny,duży jack,b.dobre wykonanie i dźwięk.ja takie sobie kupiłem ponad 2 lata temu,chodziłem z nimi z vaquero a teraz z xt70.jedyny minus to że latem jest za gorąco.co do tych garrettów to zwykłe chińczyki z naklejka garretta. ja mam bardzo podobne http://allegro.pl/sluchawki-uniwersum-v ... 66215.html zaznaczam że nic mnie nie łączy z tą aukcją podaje jedynie jako przykład

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 15 marca 2011, 20:02 
Generał Broni
Generał Broni

Zocorek,witam.słuchawki są nauszne.nazywają się sentry wireless h0900.kto je wyprodukował-cholera wie.grunt że wyglądają przyzwoicie i działają a najważniejsze że nie śmierdzą chińskim plastykiem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 15 marca 2011, 20:06 
Generał Broni
Generał Broni

beaviso napisał(a):
Mógłbyś proszę sprawdzić na jaką długość ta spiralka rozciąga się z użyciem lekkiej siły?

Tak koło 2m bez problemu :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 15 marca 2011, 20:08 
Kapitan
Kapitan

rufa napisał(a):
Zocorek,witam.słuchawki są nauszne.nazywają się sentry wireless h0900.kto je wyprodukował-cholera wie.grunt że wyglądają przyzwoicie i działają a najważniejsze że nie śmierdzą chińskim plastykiem.

A mógłbyś opisać trochę bardziej jak to wszystko się sprawuje? I daj zdjęcie jakiej wielkości jest ten nadajnik i jak go przymocowałeś do wykrywki. Bo tak się zastanawiam czy nie kupić tego.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 15 marca 2011, 20:32 
Chorąży
Chorąży

Nadajnik jest pewnie ze standardowym wejściem 3,5mm i trzeba kupić adapter podpiąć go do gareta i śmiga ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 15 marca 2011, 20:40 
Kapitan
Kapitan

Aha, i zapomniałem się spytać. Ma to jakąś regulację głośności? Bo jak nie to w ACE 250 to lipa będzie.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]