zdzichu229 napisał(a):
I nie wypisuj fanaberii :lol:
Śledzenie gruntu nie jest fanaberią, tylko normalną funkcją wykrywacza, taką, jak każda inna. To czy ktoś jej potrzebuje, jest sprawą indywidualną tak samo, jak to czy ktoś potrzebuje wykrywacza VLF z dyskryminacją, czy wykrywacza PI. Na pewno nikomu nie zaszkodzi, jak jego wykrywacz taką funkcję będzie posiadał, zawsze może z niej nie skorzystać. Gorzej, jak po prostu nie ma takiego wyboru.
zdzichu229 napisał(a):
Kolego po raz kolejny zapewniam cie ze nawet model flagowy firsttexasowy f75/T2 se nie ma takiej opcji jest strojene fast grab praktycznie to samo co ground grab.
Bardzo pokrętna i dziwaczna logika i sposób wnioskowania. A co ma do rzeczy, że F75 czy T2 nie mają takiej funkcji, skoro wiele innych wykrywaczy taką funkcję posiada?
Wszystkie wykrywacze wieloczęstotliwościowe Minelaba mają ciągłe śledzenie zmian gruntu i dostosowywanie się do nich, wbudowane w zasadę działania. A więc dotyczy to:
- Wszystkich modeli Sovereign
- Quattro
- Safari
- Wszystkich modeli Explorer
- E-Track
Dodatkowo wiele wykrywaczy posiadających klasyczne strojenie do gruntu (automatyczne lub ręczne) ma możliwość włączenia śledzenia gruntu. W tym takie modele jak:
Minelab:
- Xterra 70 i 705
- White's:
- Spectra V3/V3i
- 6000 (analogowy wykrywacz już nie produkowany)
- MXT
- XLT
- DFX
- Matrix M6
- Prizm 6T
- Kilka modeli specjalizowanych, między innymi GMT
XP:
- Deus
Nie wiem jak jest w Garrettach, bo producent czasem mylnie nazywał grunt fabryczny, automatycznym strojeniem, a nigdy nie byłem użytkownikiem, ale GTI 2500 chyba faktycznie ma. Nie jestem pewny co do reszty.
Zapewne jakby pogrzebał, znalazł by więcej sprzętów, które posiadają tą funkcję, więc nie jest ona tak rzadką fanaberią jak sugeruje Zdzichu. Można powiedzieć, że większość Minelabów i White's-ów posiada tę funkcję.
Co nie znaczy, że jestem jej gorącym zwolennikiem i nałogowo z niej korzystam. Ale nigdy nie przeszkadzało mi, że była, bo zawsze można ją wyłączyć.
kubuspucharek napisał(a):
Co nie w czasie rzeczywistym? Proszę o wypowiedź kogoś kto korzysta z wyżej wymienionej funkcji w bardziej zaawansowanych wykrywaczach. Jak sprawnie to działa, czy można zapomnieć o konieczności dostrajania do gruntu?
We wszystkich Minelabach wieloczęstotliwościowych o strojeniu wykrywacza zapomina się raz na zawsze, dodatkowo są to najlepsze wykrywacze na skrajnie trudny grunt, jak morska plaża, torf, czy glina, czyli ich strojenie do gruntu (czy raczej eliminacja wpływu gruntu, bo nie wiadomo dokładnie jak technicznie zostało to zrealizowane) działa bardzo dobrze.
zdzichu229 napisał(a):
Zapewniam cie Kubusiupuchatku czy pucharku jeszcze długo bedziesz musiał czekac na tę funkcje bo tego nie ma
Zdzichu, jak będziesz wypisywał takie bzdury, przy tym nachalnie atakując innych forumowiczów, którzy zadają sensowne pytania, dostaniesz ostrzeżenie. Zaśmieciłeś wątek swoim bezsensownym bełkotaniem. A do ników innych użytkowników proszę odnosić się z szacunkiem.