|
Kolega chyba pisał w pierwszym poście, że szuka militarki. Stare mapy zatem niczego mu nie dadzą, no chyba że kolega ma wszechstronne zainteresowania i nie gardzi też monetkami (z tymi w rejonie ZG nie jest źle, choć nic starszego niż XVIII wiek nie znalazłem, ale raptem byłem na polach z 3-4 razy).
Cigacice, Nietoperek - nie wiem, nie śmigałem tam. Z tego co się nasłuchałem, to jest tam już przebagrowane ostro. Osobiście liznąłem trochę południowy kraniec MRU (ten najbardziej południowy) i sygnałów przy Panzerwerkach było naprawdę sporo, czyli teren praktycznie niekopany, choć większość towaru to złom po wysadzeniach.
Można też uderzyć do Gubina, choć w samym Gubinie też już wielu biegało, lepiej nieco wygląda z przedmościem gubińskim, parę gratów z nielicznych zresztą wyjazdów się tam trafiło.
Jest też pod Zieloną Górą zapomniane lotnisko polowe Armii Czerwonej, którego nie znalazłem w żadnych spisach, ale co do niego się akurat wygadać nie mogę. Jest pod Ochlą miejsce niszczenia amunicji, w sumie nic ciekawego.
Ogólnie jakbym ja miał do końca życia kopać wyłącznie w najbliższym rejonie Zielonej Góry i zbierał militarkę, to chyba bym umarł z nudów albo przerzucił się na monetki. Starzy wyjadacze mają tematy rozpracowane, ale nawet im towaru i miejscówek nie przybywa, więc wątpię, by dzielili się swoją wiedzą.
Pozdro.
|