Teraz jest sobota, 24 stycznia 2026, 04:43

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Wyobraźcie sobie pewną sytuację...
PostNapisane: wtorek, 14 czerwca 2011, 13:31 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

W sumie jeśli chodzi o te łąki, to byłem ciekaw jak to z nimi naprawdę jest, ja rozumiem, że jak stała karczma, to coś się znajdzie. Zauważyłem jednak, że z łąki często wraca się z pustymi rękami, a z opisów wynika, że na każdym polu coś jest, więc wniosek nasuwa mi się taki, że łąki są tą gorszą częścią pól. Przyznaję, że jak na razie, nie grzebałem w mapach i łąki wybierałem losowo, ale nie zmienia to faktu, że ubogość takich terenów graniczyła z pustką...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 14 czerwca 2011, 23:23 
Generał Broni
Generał Broni

Dzisiejszy efekt 1,5 godzinnego spacerku po łace w okolicach ktorej stał młyn, robale koszmarne, trawa uporczywa ale warto bo miejscowka zapowiada sie ciekawie:
Dla życzliwych: to ammo poszło w ziemie wkrotce po zrobieniu fotografi.
[ img ]

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 15 czerwca 2011, 08:23 
Generał Brygady
Generał Brygady

Tylko, że z łąki te stany. Jeszcze jak jest silnie zakwaszona i wilgotna gleba, to nie to co z suchego lasu z piaseczku, ale próbować warto. Pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 15 czerwca 2011, 20:15 
Generał Broni
Generał Broni

No wiesz, jednak lepsze takie stany niz zadne, zwlaszcza ze np. sreberko wyszlo w ładnym stanie tylko tyle ze musialem je czyscic kwaskiem mimo niskiej próby bo było pokryte jakim smierdzacym twardym czyms. Dla mnie najwazniejszym problemem jest jednak ta upiornie wysoka trawa w której przemiatanie cewką jest bardzo męczące na dluzsza mete ze nie wspomne ze taka trawa odejmuje sporo od zasiegu. No a robactwo tez jest na podmokłych terenach nawet gorsze niz to z lasu bo w ogole nie boi srodków odstraszających (choc zaleta jest na pewno fakt ze kleszcze łąkowe nia atakuja czlowieka az tak jak te pospolite) i jak w upalny sie czlowiek spoci to atakuje go z ogromną wściekłością co moze w połaczeniu z pylącymi trawami (jestem alergikiem) zniechecić bardziej niz brak fantów czy ich kiepski stan. Ale czego to czlowiek dla swoich pasji nie zrobi :)

Pozdrawiam!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 15 czerwca 2011, 21:00 
Generał Brygady
Generał Brygady

U mnie juz powoli rolaski zaczynaja kosic i zbierac pierwsze sianko takze dostepnosc łonek zwieksza sie z dnia na dzień :)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]