Teraz jest czwartek, 28 sierpnia 2025, 22:59

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: PROSZĘ O RADĘ - LUDZI KTÓRZY JUŻ TROCHĘ "BIEGAJĄ"
PostNapisane: sobota, 25 czerwca 2011, 14:19 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

właśnie o to chodzi - mam świetne miejsca - przedwojenny dworek myśliwski i nie istniejącą już miejscowość .......i co jestem zdziwiony NIE ZNANE miejsca !!!! byłem tam tylko z "łopatką" a efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania - więc stąd potrzeba dobrego sprzętu bo aż mnie ..........co jeszcze jest ukryte - głębiej :P

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 25 czerwca 2011, 14:35 
Generał Broni
Generał Broni

W takim razie, jeśli kupisz Fisha, możemy z kol. Marcelxbox udzielić Tobie szkolenia w terenie :8)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 25 czerwca 2011, 21:01 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

krisk-23 napisał(a):
właśnie o to chodzi - mam świetne miejsca - przedwojenny dworek myśliwski i nie istniejącą już miejscowość .......i co jestem zdziwiony NIE ZNANE miejsca !!!! byłem tam tylko z "łopatką" a efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania - więc stąd potrzeba dobrego sprzętu bo aż mnie ..........co jeszcze jest ukryte - głębiej :P

No jak chodzisz z łopatką i wychodzą ci monety to w takie miejscówkę w zupełności ci wystarczy Garrett ACE 150 i będziesz również kopał po jakiego wywalać 3 tyś na wykrywkę :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 25 czerwca 2011, 21:48 
Podporucznik
Podporucznik

Witam ja jestem uzytkownikiem F75 i jako wykrywka dla poczatkujacego jest super prosta dwa trzy wypady i zajarzysz o co biega,co do roznicy z zasiegami do F75 LTD biegam z kumplem ktory ma takowa i nie widze roznicy w ilosci fantow :D a na testech leb w leb,ma wiecej opcjii i moze i jest minimalnie glebsza to tyle ja bym nie przeplacal,pozdrawiam GALIENUS

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 25 czerwca 2011, 22:22 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

ja przeskoczyłem z kanarka na F75 i tez jestem zadowolony, pierwszy wypad to szok ale przechodzi po kilku godzinach, na zchodzonej miejscówce wszerz i wzdłuż gdzie wyskakuje sam prl, nagle pojawiły sie nominały 1 , 2 i 5gr :) i polmosy lepiej są identyfikowane . Jak najbardziej polecam F75

PS. Też sie zastanawiałem nad wersją LTD ale po namysle to te pare cm różnicy nie jest warte 1000 i zakupiłem zwykłą wersję

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 25 czerwca 2011, 22:41 
Podporucznik
Podporucznik

Zgadza sie Max a jaka zauwazylem roznice przechodzac na sluchawki w ilosciach fantow na granicy zasiegu nie ma co trzeba sluchac starych wyjadaczy :D nie zawsze oczywiscie :lol: pozdrawiam GALIENUS

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 26 czerwca 2011, 08:01 
Pułkownik
Pułkownik

Bez względu na rodzaj sprzętu najważniejszy jest element na drugim końcu cewki czyli Ty. To przecież tylko narzędzie wspomagające Twoją wiedzę i doświadczenie. Najlepszy sprzęt to ten który znasz i lubisz ,wiesz co może .Po prostu czujesz go. Znana i polecana marka niczego nie gwarantuje ,jedynie zwiększa szanse . Nie da się ominąć tzw praktyki . Tylko setki dołków i kilometry marszu .
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 26 czerwca 2011, 19:45 
Generał Brygady
Generał Brygady

Witam, ja jako pierwszą wykrywkę kupiłem Omege. Dlaczego ? hm trochę czystych faktów o których tutaj ludzie piszą czyli zasięg, praca na jednej baterii 9V, łatwość w obsłudze no i rzecz druga i niezmiernie ważna dla mnie- waga, jeżeli pamiętam to coś ponad kilogram. Nie obciąża to reki tak jak inne wykrywki. Znajomy chodzi z proxima i jest ona znacznie cięższa przez co po kilku godz w terenie ręka odpada. Co do samych różnic w działaniu pomiędzy wykrywkami nie ma dużej różnicy, każda ma swoje plusy jak i minusy. O omedzę mogę napisać, że możesz sobie wykluczyć (w dyskryminacji) np zelazo, folie itp itd ponad to ciekawą funkcją jest wskaźnik utlenienia metalu- jeżeli się pojawia (masz skalę) to wiesz, że metal będzie zardzewiały- nie kopiesz itp itd W razie zainteresowania poszukaj na forum postu na temat Omegi8000. Ja kupiłem ją z cewkami 10 i 11 ale chodzę ostatnimi czasy tylko z tą drugą. pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 27 czerwca 2011, 05:51 
Pułkownik
Pułkownik

Max napisał(a):
PS. Też sie zastanawiałem nad wersją LTD ale po namysle to te pare cm różnicy nie jest warte 1000 i zakupiłem zwykłą wersję

Ja zakupilem ltd a wlasciwie se poniewaz nie moge scierpiec tego zlotawego koloru w zwyklym F75 a te pare cm roznicy niekiedy robi wielka roznice :cfa .
Pzdr,Kwiatek

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 27 czerwca 2011, 09:15 
Generał Brygady
Generał Brygady

GALIENUS napisał(a):
Witam ja jestem uzytkownikiem F75 i jako wykrywka dla poczatkujacego jest super prosta dwa trzy wypady i zajarzysz o co biega,co do roznicy z zasiegami do F75 LTD biegam z kumplem ktory ma takowa i nie widze roznicy w ilosci fantow :D a na testech leb w leb,ma wiecej opcjii i moze i jest minimalnie glebsza to tyle ja bym nie przeplacal,pozdrawiam GALIENUS

najpierw te fanty musza być zeby była różnica ,co sie dziwic jak nic nie ma w ziemi ...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 28 czerwca 2011, 20:46 
Podporucznik
Podporucznik

Kwiatek co sie burzysz ;) nie uwazam ze nie ma jakiejs roznicy miedzy F75 a F75 ltd ale prawie 300 eu roznicy za tak niewiele,nie widze sensu, ale kazdy moze miec wlasne zdanie na ten temat chyba sie ze mna zgodzisz :) Aliens jà na brak fantow nie narzekam :lol: martwi mnie tylko to ze 60 -70 procent monet z miedzi i brazu to fajans :( jedynie na sreberka mozna liczyc i to tylko te z wieksza domieszka srebra w monecie :lol: Smutne ale prawdziwe.pozdrawiam GALIENUS

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 28 czerwca 2011, 21:19 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Autor tematu już chyba dostał wystarczająco dużo rad jaki wykrywacz za 3 tyś może kupić i może podjąć obiektywną decyzję jaki sprzęt za te pieniądze może kupić .Ale jak wiadomo sprzęt to tylko ułamek sukcesu poszukiwacza podstawa to trochę wiedzy o terenie i dobra miejscówka . Myślę ze temat i zebrane w nim informacje wystarczą do zakupu wymarzonego wykrywacza .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 30 czerwca 2011, 12:00 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

widzę że temat pod moją nieobecność ( praca ) się "rozrósł" - dziękuję za wszystkie komentarze naprawdę pomogły mi w podjęciu decyzji przy zakupie sprzętu
co do mojej miejscówki - jak na razie - ciekawa zastawa i sztućce (ciekawe) - sprzęt dopiero do mnie dotrze ale - aby szybciej sobie przyswoić sprzęt mam kilka pytań
jakie ustawienia - na tzw, depozyty - gleba leśna
interesuje mnie też tzw. drobnica - jak ustawić

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 30 czerwca 2011, 17:48 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

krisk-23 napisał(a):
widzę że temat pod moją nieobecność ( praca ) się "rozrósł" - dziękuję za wszystkie komentarze naprawdę pomogły mi w podjęciu decyzji przy zakupie sprzętu
co do mojej miejscówki - jak na razie - ciekawa zastawa i sztućce (ciekawe) - sprzęt dopiero do mnie dotrze ale - aby szybciej sobie przyswoić sprzęt mam kilka pytań

Chłopie ale z twojego wątku nie wiadomo jaki ty sprzęt sobie kupiłeś .Tu są normalni ludzie a nie wróżki tak że nikt ci nie odpowie na taki post jak on nic szczególnego nie zawiera.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Prosze o rade ludzi ktorzy juz troche "biegaja".
PostNapisane: czwartek, 30 czerwca 2011, 19:58 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

marcelxbox napisał(a):
krisk-23 napisał(a):

Chłopie ale z twojego wątku nie wiadomo jaki ty sprzęt sobie kupiłeś .Tu są normalni ludzie a nie wróżki tak że nikt ci nie odpowie na taki post jak on nic szczególnego nie zawiera.

:oops: widzę że masz problem czytania ze zrozumieniem CHŁOPIE :lol: kilka postów wcześniej już określiłem że F75 - więc o ten sprzęt pytałem i ten sprzęt zakupiłem - miałem lekki dylemat czy nie F75 LTD ale kolega - stwierdził że 5-10 cm penetracji głębiej za 1000 zł .to - strata kasy ..............
i o ustawienia tego sprzętu proszę - F75
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]