Teraz jest wtorek, 26 sierpnia 2025, 22:50

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: jaki wykrywacz metali do 350zł?
PostNapisane: czwartek, 7 lipca 2011, 07:47 
Porucznik
Porucznik

rysia96 napisał(a):
chce kupić mój pierwszy wykrywacz metali cena max 350zł doradzcie mi coś z allegro bo nie wiem bna co mam patrzec przy zakupie.

Kup ALL1 można w tej cenie, efektywność poszukiwań ma podobną jak wykrywki w klasie 1500....2000
Ja osobiście po zabawie z wykrywkami cyfrowymi z bajerami sam się zastanawiam czy nie powrócić do analoga, bo co po wskaźnikach jak i tak się wszystko kopie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 7 lipca 2011, 08:46 
Weteran
Weteran

kaaktus napisał(a):
Kup ALL1 można w tej cenie, efektywność poszukiwań ma podobną jak wykrywki w klasie 1500....2000

skwituje to tylko jednym długim taaaaaaaaaaa yhhhy :lol:

musisz mieć niesamowite doświadczenie :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 7 lipca 2011, 09:56 
Major
Major

kaaktus napisał(a):
Ja osobiście po zabawie z wykrywkami cyfrowymi z bajerami sam się zastanawiam czy nie powrócić do analoga, bo co po wskaźnikach jak i tak się wszystko kopie.

Uwierz że ty wykopiesz wszytko co możliwe że nie będzie już sygnału, a ja tam wejdę na to samo miejsce z kanarkiem z Garrett-em ACE 250 i wykopie po tobie takie fanty że się za łeb złapiesz ile twój "nie wykrywacz metalu" miną.

No chyba że chciałeś napisać że się i tak kopie wszystko do kilku centymetrów :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 7 lipca 2011, 10:10 
Weteran
Weteran

dv6000 napisał(a):
a ja tam wejdę na to samo miejsce z kanarkiem z Garrett-em ACE 250 i wykopie po tobie takie fanty że się za łeb złapiesz ile twój "nie wykrywacz metalu" miną

a po Tobie wejdą następni, i też będziesz zdziwiony ile jeszcze tam było :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 9 lipca 2011, 20:43 
Porucznik
Porucznik

dv6000 napisał(a):
kaaktus napisał(a):

Uwierz że ty wykopiesz wszytko co możliwe że nie będzie już sygnału, a ja tam wejdę na to samo miejsce z kanarkiem z Garrett-em ACE 250 i wykopie po tobie takie fanty że się za łeb złapiesz ile twój "nie wykrywacz metalu" miną.

No chyba że chciałeś napisać że się i tak kopie wszystko do kilku centymetrów :D

Jestem pewny nigdy nie miałeś Alla , może nawet nie widziałeś.
Zrobiłem kiedyś test z moim ALLem 1m CEWKA 13" miejscówka 15m na 20m Alem 7 monet , drugi dzień , Minelab safari (czułość max) tylko jedna moneta po 2 godz ! , trzeci dzień Teknetics Omega dwie gadziny i 1 moneta, wszystkie sprzęty ja obsługiwałem.
Po tych testach zatkało minie i dlatego obecnie robię Tesoro Eldorado aby zejść z wagą, mój ALL ma 20 akumulatorów ale bije na głowę nie jeden fabryczny sprzęt a kanarek do pięt mu nie dorasta .
Jeszcze dodam Ace 250 ma porównywalny zasięg jak Teknetiks Delta, Delta nie widziała głębokich sygnałów Ala
Robiłem air test mój ALL vs moja Omega 11"DDAll (na ustawieniach jak się chodzi) ,All miał 2 cm mniej Ale w praktyce na wielkiej cewce Alla wydaje mi się że więcej i głębiej brał może się tu mylę porównując do Omegi ale skuteczność ma bardzo dobrą w cenie 350zł nie ma nic lepszego !!!
Dodam aby ALL działał OK musi być dobrze wykonany, z jego wad to waga, sporo akumulatorów minimum 10 szt. i np. Delta ma lepszą dyskryminację

Ostatnio edytowano sobota, 9 lipca 2011, 20:58 przez kaaktus, łącznie edytowano 2 razy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 9 lipca 2011, 20:56 
Generał Broni
Generał Broni

To powinieneś teraz aby testy były wiarygodne znależć podobną miejscówkę i zrobić to samo tylko odwrotnie :666 myslisz ze na samym końcu ALL-em znajdziesz znowu najwięcej monetek.
Nie mówię ze wykrywka jest zła bo jak wiadomo najważniejszy jest operator.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 9 lipca 2011, 21:06 
Porucznik
Porucznik

Wiem, wiem o tym, ale nie chodzi o to, tylko że jest to dobry sprzęt za kasę używany 350 zł, moim zdaniem lepszy od Ace 250, bo do lepszych go porównywałem i się zdziwiłem, 5 zł srebrne w powietrzu mi łapał na ustawieniach jak na polu z 37 cm ! a na max (tak się nie chodzi ) z 47cm !!! , z ilu Ace 250 złapie ?
Test powietrzny na czułość 8 (taka jak zawsze na polu )
1gr------------ 23..24
denar srebro-- 25
boratynka-----26...27
5gr-------------29
5zł--------------33
10 zł Szopen --36..37
Cewka dedykowana do wersji all1m (największa) stabilna w deszczu przy tej wielkości powinna mieć małe straty w ziemi
Dla porównania Teknetics Omega
czułość 75 (przeważnie tak chodzę )
1gr ----------26
denar--------27
boratynka---27
5gr----------31
5zl-----------35
10zł----------38

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]