dv6000 napisał(a):
kaaktus napisał(a):
Kup ALL1 można w tej cenie, efektywność poszukiwań ma podobną jak wykrywki w klasie 1500....2000
Ja osobiście po zabawie z wykrywkami cyfrowymi z bajerami sam się zastanawiam czy nie powrócić do analoga, bo co po wskaźnikach jak i tak się wszystko kopie.
Uwierz że ty wykopiesz wszytko co możliwe że nie będzie już sygnału, a ja tam wejdę na to samo miejsce z kanarkiem z Garrett-em ACE 250 i wykopie po tobie takie fanty że się za łeb złapiesz ile twój "nie wykrywacz metalu" miną.
No chyba że chciałeś napisać że się i tak kopie wszystko do kilku centymetrów :D
Jestem pewny nigdy nie miałeś Alla , może nawet nie widziałeś.
Zrobiłem kiedyś test z moim ALLem 1m CEWKA 13" miejscówka 15m na 20m Alem 7 monet , drugi dzień , Minelab safari (czułość max) tylko jedna moneta po 2 godz ! , trzeci dzień Teknetics Omega dwie gadziny i 1 moneta, wszystkie sprzęty ja obsługiwałem.
Po tych testach zatkało minie i dlatego obecnie robię Tesoro Eldorado aby zejść z wagą, mój ALL ma 20 akumulatorów ale bije na głowę nie jeden fabryczny sprzęt a kanarek do pięt mu nie dorasta .
Jeszcze dodam Ace 250 ma porównywalny zasięg jak Teknetiks Delta, Delta nie widziała głębokich sygnałów Ala
Robiłem air test mój ALL vs moja Omega 11"DDAll (na ustawieniach jak się chodzi) ,All miał 2 cm mniej Ale w praktyce na wielkiej cewce Alla wydaje mi się że więcej i głębiej brał może się tu mylę porównując do Omegi ale skuteczność ma bardzo dobrą w cenie 350zł nie ma nic lepszego !!!
Dodam aby ALL działał OK musi być dobrze wykonany, z jego wad to waga, sporo akumulatorów minimum 10 szt. i np. Delta ma lepszą dyskryminację