Teraz jest poniedziałek, 25 sierpnia 2025, 20:36

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: XP Deus czy badziew -
PostNapisane: wtorek, 12 lipca 2011, 22:51 
Podporucznik
Podporucznik

pacian napisał(a):
No ale jak wymienic drugi raz baterie w cewce skoro ja zalewa sie jakims klejem?

Serwis sobie da radę :666
Ps. Na nowym aku masz ze 2 lata łażenia i to w najgorszym wypadku.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 13 lipca 2011, 07:30 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

A ja mam go miesiąc i jestem zachwycony a sprzętów górna półka miałem sporo i mogę powiedzieć ,że tylko Whites MXT lekko mógł podskoczyć ,tylko nie ten komfort pracy(waga), a akumulatorkiem na tą chwilę nie zawracam sobie głowy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 13 lipca 2011, 20:43 
Generał Broni
Generał Broni

RobertsW
A z F75 porównywałeś może ??

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 14 lipca 2011, 07:19 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Damiano niestety nie ,F75 nigdy nie miałem ale mogę porównać do całej gamy Whitesów XLT,DFX,M6,MXT,V3i,Troy X5,Tejon,Cibola.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 14 lipca 2011, 10:54 
Major
Major

RobertsW , w takim razie napisz proszę jak wypada DEUS w porównaniu z V3i ??? Jestem bardzo ciekawy porównania bo to mniej wiecej ta sama półka cenowa a na polskich forach trudno doszukać się rzetelnych opini zwłaszcza o DEUSIE bez "burzy" czy też osobistych wycieczek :n Chodziło by mi o wyważone opinie bez niepotrzebnych emocji :) Długo chodziłeś z V3i ???

:pa

Romulus

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 14 lipca 2011, 12:48 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

ROMULUS V3i miłem pół roku ,moc ustawień ,zasięgi porównywalne do Deusa i masakryczna waga ,bardziej przypadł mi do gustu MXT z rodzinki Whites.
Z Deusem to finezja szukania rewelacyjna indentyfikacja celu,super zasięgi i co najważniejsze super ergonomia,nie żałuję zakupu a co do baterii to wytrzymuje b.długo.Dałem prawie pięć tyś za sprzęt to i dam 200zł jak padnie akumulator zdaję sobie sprawę że nic nie jest wieczne i kiedyś to nastąpi ale jeszcze długa zabawa a sezon tuż tuż :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 14 lipca 2011, 16:02 
Major
Major

Dziękuję za informację ! Ja "morduję" Spectrę V3 już dwa lata i cały czas widzę potencjał :666 Interesowało mnie porównanie do DEUSA osoby która miała obydwa sprzęty !
Monety czy militaria dla mnie są tylko "efektem ubocznym" poszukiwań dlatego Deus póki co nie leży w sferze moich zainteresowań , no chyba że dobrze "widzi" kamienie magnetyczne ???

:pa

Romulus

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 14 lipca 2011, 18:03 
Klucznik z Klucz

Panowie! ciszej nad tym Deusem,filmik mi sie spodobal,obala najciezsze zarzuty dla Deusa,toz to moja Ceśka po zawodówce wymieni aku bez problemu.Wczoraj zrobilem test na maksymalny zasięg,na komunistyczne płyty zelbetowe,drogowe.Tam zawsze testuje posiadane wykrywki
-Nowak 260
DFX 250 na cynglu-czulosc prawie max
F75 250 na cynglu-czulosc prawie max
Deus 250 na poincie-czulosc fabryczna
Tm 808,czy TF900 -250 cm
Ale przypomne moje testy na dyskryminacji to Deus wali pozostale o lekko 30 %
Klucznik z Klucz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 14 lipca 2011, 18:15 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Coraz bardziej mi sie ten Deus podoba a napiszcie cos o ustawieniach czy amator sobie z nim poradzi?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 15 lipca 2011, 17:39 
Podpułkownik
Podpułkownik

czyli co jak byś zwiększył czułość na max to deus był by lepszy niż f75, dfx i TM808

a kto mi powie jaka toż technologia została zastosowana że "wali" pozostałe o 30%

zdarzyło się komuś że na polu wyładował mu się któryś z 3 elementów

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 15 lipca 2011, 18:52 
Weteran
Weteran

talgo napisał(a):
czyli co jak byś zwiększył czułość na max to deus był by lepszy niż f75, dfx i TM808

a kto mi powie jaka toż technologia została zastosowana że "wali" pozostałe o 30%

zdarzyło się komuś że na polu wyładował mu się któryś z 3 elementów

nie zauważyłem, żeby deus miał lepszy zasięg niż f75, ale nie wiem na jakich ustawieniach były robione testy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 15 lipca 2011, 19:07 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Witam, pozdrawiam

Nie mialem tego "cuda" w dloniach, nie widzialem jak pracuje ale kombinacje Alpejskie, ktore trzeba poczynic by wymienic baterie... odstraszaja. Moje przerobki na sprzecie wykonuje po przemysleniu. Wiem ze jeden z producentow pager-ow z Gdanska (chyba) wykorzystywanych jeszcze kilka lat temu w strazy pozarnej po tym jak dostal w swe rece jeden pager po mojej interwencji zainteresowal sie rozwazaniem, dopytywal o autora przerobek i wprowadzil w zycie (produkcje) moj idiotyzm. Jestem zwolennikiem poprawek (jesli sa potrzebne / konieczne) ale w przypadku Deusa... zostalbym przy konwencjonalnym rozwiazaniu jesli juz takie cudo to jest a nie "mascil" (okreslenie Slaskie - psucie) wszystkiego "zegarkami z wodotryskiem", ktorych nikt nie potrzebuje.

Pozdrawiam - Piotr

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 15 lipca 2011, 20:57 
Generał Broni
Generał Broni

Tak sobie myślę jakie byłyby słowa krytyki jakby któryś z naszych rodzimych producentów tak dziwaczne rozwiązanie zastosował ;)
Wg mnie na całe szczęście nikt nie poszedł tą drogą i miejmy nadzieję że nie pójdzie :P

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 15 lipca 2011, 21:53 
Podporucznik
Podporucznik

Ja bym poprosił o rzeczowe rozwinięcie i przybliżenie stwierdzenia że "na dyskryminacji wali pozostałe na 30%". Szczególnie w świetle innych wygłoszonych a następnie zakwestionowanych i ostatecznie nie potwierdzonych cudów związanych z tym urządzeniem. Bo to mi pachnie wypowiedzią kogoś dla kogo odrobinę bardziej niż bardzo prosty w obsłudze sprzęt (jak np Deus) jest nadmiernym wyzwaniem.

Powyżej a raczej poniżej pewnej granicy siły sygnału wykrywacz może lepiej ZGADYWAĆ a nie mierzyć VDI. A wiadomo jak to jest ze zgadywaniem - działa dobrze tylko w pewnych określonych przypadkach. W przypadku przedmiotów o niektórych "nieprzyjemnych " kształtach nie ma mowy o zmierzeniu poprawnej fazy, nawet bardzo silnego sygnału ponieważ faz mocno się zmienia przy minimalnych ruchach sondy co można udowodnić. Jak więc Deus to robi inaczej niż w sposób CUDOWNY?

Dodatkowe pytanie pomocnicze brzmi: czy i z jakim prawdopodobieństwem Deus odróżnia głębokie skorodowane masywne żelastwo od koloru. Albo inaczej - czy zdarza się że operator nie ma zdecydowanego przekonania co jest pod sondą w takich przypadkach.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 15 lipca 2011, 22:10 
Generał Brygady
Generał Brygady

Widziałem ten filmek z wymiany aku ciekawe . Można w łatwiejszy sposób w późniejszym etapie usprawnić wymianę aku wyprowadzając przewód na zewnątrz i mocując aku do żerdzi , bez ponownego prucia obudowy , wiadomo coś za coś

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]