Teraz jest poniedziałek, 25 sierpnia 2025, 23:52

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: XP Deus czy badziew -
PostNapisane: niedziela, 17 lipca 2011, 20:16 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Komplet akumulatorków (3 szt) kosztuje obecnie ok. 120 zł. Można ładować równocześnie 3, 2 lub 1 element z ładowarki samochodowej i pełne naładowanie uzyskuje się po ok. 2 godzinach. Wykrywacz ma pełny zasięg do samego końca.
Teraz jest druga lub trzecia edycja zasilania. Nie jest mi wiadomo jak zmieniały się pojemności.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 18 lipca 2011, 14:19 
Klucznik z Klucz

Kol.Brz... nie spadłem z nikąd,chodze z wykrywkami juz 30 lat i nie pisze doktoraru z niuansow .Z ex jeden sezon
,z DfX jeden sezon z F75 3 sezony i mogę wypowiedziec sie jak wypada porownanie (zalozylem sobie poletko doswiadczalne-piasek jurajski ).Niestety chcialoby sie powiedziec zle o Deusie ale się nie da.Na dyskryminacji przeskoczyl znaczaco inne.Statyk jak u poprzednich.Wady ma takie,mało czytelny i maly ekranik,(dla starszych tylko w okularach),cięzko chodza przyciski i cyngiel na pinp byłby bardzo przydatny.
Zakopcie sobie skrzyneczke plastikowa,wypelniona kawalkami mosiadzu,na 80 cm , popróbujcie i piszcie .
Klucznik z Klucz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 18 lipca 2011, 23:10 
Podporucznik
Podporucznik

Przeskoczył znacząco - wyrażasz się niekonkretnie, ale z tego co piszesz widzę że nie masz możliwości porównania bezpośredniego. Szkoda, bo dopiero wtedy widać co i jak. DFX i F75 statyk mają marny w porównaniu z XLT. Ja wszytko porównuję do XLT. Wiec jeśli Deus ma podobny" statyk do DFX, to jest co najmniej jeden poziom za XLT w tym zestawieniu.
Co rozumiesz przez zasięg na dyskryminacji? Sygnał kopać" po dyskryminacji czy zasięg w miarę dokładnego wskazania VDI?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 20 lipca 2011, 17:10 
Klucznik z Klucz

Tak sie sklada ze na poletku testuje z kolegami rownoczesnie Nowaka,DFX ,F75 i Deusa,porównanie na gorąco.Tak jak pisze idą rowno,na disk (basic 1) Deus zlapie taką skrzyneczke stal 35x30x10 na 120,gdzie inne na disk ani pisną.Nie wchodze w teorie i dokladna identyfikacja numerowa nie jest mi potrzebna tylko zasięg.Przeciez jako teoretyk wiesz dobrze ze VDI po jednym kopnięciu lopatką potrafi sie zmienic o 30 stopni.Chodzilem kiedys tez z
XLT ale to juz troche antyk mimo liftingów.Tej skrzyneczki na coin lub beach nie nie zobaczy nawet z 60 cm,no na cynglu jest cool.
K. z K.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 21 lipca 2011, 23:42 
Podporucznik
Podporucznik

XLT ma najczulszy z punktu widzenia ucha tryb all metal ze wszystkich wykrywaczy jakie miałem w ręku. Wliczając 5900. Wszystko jedno czy na pinpoincie czy w mikserze. Jeśli podałeś wymiary w centymetrach, to zobaczy tę skrzynkę tak głęboko, że ja rezygnuję z kopania :) XLT spokojnie sygnalizuje statykiem większe nierównomierności w grubości warstwy gleby nawet. Oczywiście dobrze ustawiony i zestrojony.

Prawdą jest że wykopanie dołka powoduje wzrost siły sygnału (prawie zawsze) i zmianę wskazania VDI (zazwyczaj). I dlatego ostatnio używam wykrywacza który pokazuje dużo bardziej zbliżone VDI w każdym momencie, to jest i przed i po wykopaniu dołka. O ile jest w stanie oczywiście :) Choć faktycznie nie jest to do szczęścia potrzebne. Najważniejsza jest sprawna identyfikacja żelazo - kolor, bo samo VDI zbyt silnie zależy od stanu i kształtu obiektu aby miało znaczenie. Oczywiście poza omijaniem uciążliwych bardzo charakterystycznych śmieci.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]