Teraz jest wtorek, 20 stycznia 2026, 08:46

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: poszukiwania w okolicach torunia
PostNapisane: poniedziałek, 23 maja 2011, 17:34 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

ja mam trzy rzuty beretem do lotniska, ale ostatni raz byłem tam chyba 1,5 roku temu ... już wtedy krajobraz był miejscami jak po ostrzale.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 23 maja 2011, 21:42 
Pułkownik
Pułkownik

z wykrywaczem jestem nowy ale od dawna też kopałem wokół lotniska (nawet ponad 15 lat temu), potem bardziej w głąb tych lasów bo tam można było nawet znaleźć więcej bez wykrywacza - wystarczył dobry drut do nakłuwania ziemi :)

jak zaczął się czas masowego kopania z wykrywaczami to w niektórych miejscach były dziury nawet ponad metr głębokie i obok nie zakopane pociski artyleryjskie i pojawiły się problemy bo ścigali jak tylko kogoś z łopatą w lesie widzieli. to głupota albo lenistwo, takie zniszczenia zostawiać i potem sobie czy innym poszukiwaczom problemy robić.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 13 czerwca 2011, 15:21 
Pułkownik
Pułkownik

chciałem podziękować za dobre rady, okazuje się, że bez kogoś doświadczonego też można mieć pozytywne efekty poszukiwań - stara mapa, porównanie ze stanem obecnym i już 4-ty raz pewnie będziemy wybierać się w tą samą miejscówkę (ostatnio miałem 18 monet w tym sreberka, a razem z tego miejsca pewnie ze 30 + inna drobnica).

szkoda tylko, że akurat jest taka pora roku gdy do książek nie zbyt chętnie się zagląda bo już się przekonałem, że dobre miejscówki wymagają trochę cierpliwości w ich odnajdywaniu.

sprzęt też już zaczynam czuć i lepiej dostrajać ale jeszcze w kwestii paru ustawiń przydały by się konsultacje z kimś kto używa x-terra 705

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 27 lipca 2011, 18:03 
Podporucznik
Podporucznik

Witam. Przygarnął by mnie ktoś z Torunia pod swoje opiekuńcze skrzydła :ang na wspólne wykopki w Toruniu lub okolicy? Jak już wspominałem transport niestety póki co tylko publiczny. Głównie interesuje mnie militarka.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 9 sierpnia 2011, 14:21 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Witam Panowie,
ja też kopię od października zeszłego roku. Można trafić fajne miejsca. U mnie sprawdziło się pociągnięcię za język złomiarzy, którzy ryli na terenie spalonego drosedu (nie obyło się też bez suwenira w postaci winka :]). Odnośnie tego, że grono poszukiwaczy jest niestety szczelne przekonałem się już nie raz, ciężko się z kimkolwiek wybrać... W razie czego ja jestem chętny na wspólne kopanie. Od 15 sierpnia zaczynam urlop więc jeśli ktoś ma ochotę to proszę się odezwać.
Pozdrawiam
Miękkiej gleby po szpadlem :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 9 sierpnia 2011, 15:22 
Generał Brygady
Generał Brygady

teraz jest boom na pola - żniwa w pełni :)

pierwszy wypad na pola całkiem przyzwoicie obdarzył sreberkami - bez szału i wodotrysków, ale cieszy niezmiernie.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]