superstefan napisał(a):
Ja wam powiem jaki jest wasz problem, czesc z was ma fabrycznie zje... zepsute oryginalne cewki i jak kupicie jaka kolwiek inna, to dostajecie te 30% przewagi nad ta co mieliscie, mimo tego, ze w osiagach powinny byc podobne. Ja radze najpierw przetestowac kilka oryginalnych, sprawdzic czy ta co posiadamy nie jest uszkodzona i dopiero szukac zamiennikow.
Na 100% tak bylo w przypadku GTI2500, sam tak kiedys w nim mialem.
całkiem możliwe że masz dużo racji,w moim wcześniejszym F75LTD chodziłem na czułościach 80-90,w nowym obecnym śmigam na 99 w większości programów i jest stabilnie i głębokooo.
Zastanawialiście się dlaczego np.Nel nie ma w ofercie cewki 11" są tylko większe które są rzekomo demonami głębokości,lub mniejsze ale niby maja super Id,separacja itd...
Podejrzewam że nie produkowanie 11"cewki której rozmiar jest najbardziej uniwersalny jest zamierzone(chociaż nie logiczne) Mogłoby się okazać w testach, że Nel wcale nie jest konkurencyjny dla oryginalnego wyrobu Fishera i caly interes poszedlby w... a tak jestesmy zapeniani na stronie producenta: NEL coils - the best in the world!