Teraz jest czwartek, 14 sierpnia 2025, 03:07

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 286 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 20  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Omega 8000 - Tipsy,porady,triki
PostNapisane: środa, 21 września 2011, 20:59 
Porucznik
Porucznik

Szkoda że na tych ustawieniach co podałem nie poznamy twojej opinii a XLT to jednak jeden z bardziej wydajnych sprzętów a szczególne że ma sporo ustawień które można modyfikować pod siebie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 27 września 2011, 21:04 
Podporucznik
Podporucznik

Ja z Omegi jestem bardzo zadowolony , lekkość , szybkość i spokojnie moge ja porównac do GTI 1500 , moje ustawienia to czułość 99 , dzwiek 1 , dyskr.wybiorcza z pominięciem żelastwa
dodam ze chodze z cewką 11 DD , nie uzywam sluchawek wole wiedziec co dzieje sie do okoła,a z regulacja dzwieku poradzilem sobie zaklejając głośniczek . A propos sprzedaży tygodniowego sprzętu, przykładem jest mój kuzyn napalił się poszedł 2 x w teren nic nie znalazł i stwierdził to nie dla niego .....

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 30 września 2011, 19:22 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Niedawno kupiłem używaną Omegę i mam kilka pytań. Czy to normalne że gdy zbliżę sondę blisko do jakiegoś żelastwa, to wykrywacz wydaje ciągły odgłos jakby ćwierkanie? I dlaczego moja omega zawsze bierze lepiej przedmiot gdy przemiatam w prawo? Poza tym wszystko ok, monetki wychodzą, ale niepokoją mnie objawy wcześniej wspomniane. W razie czego sprzęt na gwarancji, więc chce wiedzieć czy to normalne. Pytam bo zawsze miałem styczność tylko ze statykami a dynamiki są mi na razie niejako obce.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 30 września 2011, 20:21 
Generał Brygady
Generał Brygady

Jeśli przyłożysz blisko do czegoś większego to sygnalizuje przeciążenie "overload"

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 30 września 2011, 22:19 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Witam. Temat dotyczy trików itp,ale gdy czytam wypociny pseudofachowców to żal mi się ich robi. Omege posiadam od 2 sezonów. Tydzien miałem cewke 9 a następnie doszła 11. I tylko z nią chodzę. Wcześniej posiadałem ace 250,proxime oraz ciągle chodzę z kolesiem z gti 2500. Fakty są takie że koleś z gti odkrył miejscówkę z krajcarami ferdka II około 1630 r. Kopnął chyba 8 sztuk. Przeszukał dokładnie i dał mi cynk. ja wpadłem z omegą i pociągłem jeszcze 11 sztuk. On chodził razem z kolesiem któremu sprzedałem proxe. A odnośnie proxy odnalazłem miejsce z fenisiami gdzie było około 30 sztuk a omegą wyszło jeszcze drugie tyle. Takie są fakty. A wy sobie dalej mierzcie ile pociągnie w powietrzu, Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 października 2011, 02:09 
Podporucznik
Podporucznik

armand11 napisał(a):
Niedawno kupiłem używaną Omegę i mam kilka pytań. Czy to normalne że gdy zbliżę sondę blisko do jakiegoś żelastwa, to wykrywacz wydaje ciągły odgłos jakby ćwierkanie? I dlaczego moja omega zawsze bierze lepiej przedmiot gdy przemiatam w prawo? Poza tym wszystko ok, monetki wychodzą, ale niepokoją mnie objawy wcześniej wspomniane. W razie czego sprzęt na gwarancji, więc chce wiedzieć czy to normalne. Pytam bo zawsze miałem styczność tylko ze statykami a dynamiki są mi na razie niejako obce.

To normalny obiaw nic złego sie nie dzieje , po prostu cewka za blisko obiektu , a ma to na celu zapobiegać rozstrajaniu sie wykrywki ,a co masz na myśli lepiej bierze w prawo ??? a co w lewo nie ma w ogóle sygnału czy jak ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 października 2011, 09:04 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Zdzichu229 możesz zrobić na YT test złotego łańcuszka na cewce NEL i 11" ???
Zamierzam zakupić G2 ale ciągnie mnie w stronę 8000 i nie wiem na co się zdecydować.
P.S.
Który z nich 8000 czy G2 lepiej nada się do poszukiwań meteorytów?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 października 2011, 10:37 
Porucznik
Porucznik

tatran napisał(a):
Zdzichu229 możesz zrobić na YT test złotego łańcuszka na cewce NEL i 11" ???
Zamierzam zakupić G2 ale ciągnie mnie w stronę 8000 i nie wiem na co się zdecydować.
P.S.
Który z nich 8000 czy G2 lepiej nada się do poszukiwań meteorytów?

G2 ma wysoką częstotliwość dzięki temu zyskuje na złoto ze 2...3cm nie sprawdzałem, ale tak powinno być, czyli straci na dole jak srebro i żelazo , nie szukałem meteorytów, ale jeśli daje sygnał na żelazo lepsza będzie Omega.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 października 2011, 11:02 
Plutonowy
Plutonowy

.....Podepnę się po wątek...sprzedam omege 8000 z cewką 11" - 4 lata gwarancji , cena 1700

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 października 2011, 11:05 
Porucznik
Porucznik

front napisał(a):
Witam. Temat dotyczy trików itp,ale gdy czytam wypociny pseudofachowców to żal mi się ich robi. Omege posiadam od 2 sezonów. Tydzien miałem cewke 9 a następnie doszła 11. I tylko z nią chodzę. Wcześniej posiadałem ace 250,proxime oraz ciągle chodzę z kolesiem z gti 2500. Fakty są takie że koleś z gti odkrył miejscówkę z krajcarami ferdka II około 1630 r. Kopnął chyba 8 sztuk. Przeszukał dokładnie i dał mi cynk. ja wpadłem z omegą i pociągłem jeszcze 11 sztuk. On chodził razem z kolesiem któremu sprzedałem proxe. A odnośnie proxy odnalazłem miejsce z fenisiami gdzie było około 30 sztuk a omegą wyszło jeszcze drugie tyle. Takie są fakty. A wy sobie dalej mierzcie ile pociągnie w powietrzu, Pozdrawiam

Co do faktów ja fenisi All1m wyciągnąłem 9 następnie minelab safari 1 następnie omegą 1 każde chodzenie było bardzo dokładne i bardzo powolne więc przyjmuję że coś źle ustawiłeś w proximie bo nie jest to aż tak zły sprzęt, albo przesadzasz, a jeśli tak było to musiały być jakieś nie typowe warunki, zakłócenia nie pasujące proximie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 października 2011, 13:34 
Generał Brygady
Generał Brygady

Odnośnie testu na bardzo cienki złoty łańcuszek i kawałeczki srebra to tu na cewce 10''
http://www.youtube.com/watch?v=EDG79jYTGkQ

G2 bedzie lepszy na takiej wielkości drobnice bo jest do tego celu projektowany :P

odnośnie meteorytów tu http://meteoritesrock.com/

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 2 października 2011, 06:31 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Twój test na cewce 10" widziałem, zrób na 11". Czy wg ciebie jest sens do G2 dokupić cewkę NEL Tornado 12x13 ??
Na czym wtedy zyskam? obszar przemiatania wiadomo, co więcej ...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 2 października 2011, 07:54 
Generał Brygady
Generał Brygady

tatran napisał(a):
zrób na 11". Czy wg ciebie jest sens do G2 dokupić cewkę NEL Tornado 12x13 ??
...

11'' już nie mam
test pow G2
[ img ]
http://www.reviewdetector.ru/index.php? ... 2669&st=20

W przypadku G2 na Nelu wzrosnie znacząco detekcja na monety z górnego zakresu

PS Moje zdanie opłaca sie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 11 października 2011, 14:47 
Porucznik
Porucznik

Ostatnio zrobiłem test praktyczny w związku z tym że kolega co ma dobre wyniki śmieje się że ja z Omegą chodzę na wysokiej czułości (93) i tracę czas na sprawdzanie, więc spada mi wydajność. Pojechałem z drugim kumplem co ma explorera se i cewkę 13" zjechałem czułość na zamulone 72, dyskryminacja bardzo wysoko 40....50, cewka 11"DD i zaskoczenie, monety mniej ciekawe jak kolega, ale dokładnie po 12szt. , może przypadek ale jestem bardzo zaskoczony, bo miejscówka była ekstremalnie przechodzona wieloma sprzętami :o no i czasu nie traciłem bo Omega prawie głucha była :D dziwna sprawa :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 14 października 2011, 12:31 
Porucznik
Porucznik

Znalazłem ciekawy artykuł wyjaśniający spekulacje na temat pochodzenia Omegi na czym była wzorowana.
http://translate.google.pl/translate?hl ... md%3Dimvns

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 286 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 20  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]