Teraz jest wtorek, 20 stycznia 2026, 09:34

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Gówniarstwo
PostNapisane: niedziela, 21 sierpnia 2011, 11:48 
Moderator
Moderator

A ja poproszę o trzymanie się tematu wątku, bo temat lekko się rozmydla, w innym razie powlepiam karteczki bez oglądania się na staż i szarżę ;) :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 21 sierpnia 2011, 14:16 
Szeregowy
Szeregowy

Szary Wilk napisał(a):
Podczas naszych tegorocznych wykopalisk rowniez moglo dojsc do podobnego aktu barbarzynstwa ( i przestepstwa). Jednak w zwiazku z dostrzegalnym zainteresowaniem miejscowym, od pierwszego dnia ustanowilismy calodobowe dyzury. Chyba sie oplacalo, bo juz pierwszego wieczora, zaskoczona, dziwna wizyta odbila sie od dyzurnego.

I to jest rozwiązanie. Bo złodzieje byli są i będą, obojętne jaka ustawa będzie wprowadzona.
A dla dobra nauki, aby jak najwięcej znalezisk było zgłaszanych, trzeba jak najszybciej wprowadzić liberalną (może być angielska) czyli normalną ustawę.
Nie jest to miejsce na to ale proszę sobie porównać jakie są ustawy w poszczególnych krajach a wyjdzie z tego, że nie ma znaczenia narodowość przy ilości zgłaszanych wykopaliskach tylko ustawa jaka obowiązuje w poszczególnych krajach. Np.Anglia i Walia -dobra ustawa, Szkocja - zła ustawa (zblizona do naszej) -liczba zgłaszanych wykopalisk bliska zeru. Podobnie ma sie sprawa ze wschodnimi landami
niemieckimi itd. itd.
Skąd wiadomo, że sprawcami zniszczeń byli poszukiwacze? Czy już zostali ujęci?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 22 sierpnia 2011, 00:43 
Generał Broni
Generał Broni

Skoro kasy wystarczyło jedynie na biało-czerwoną taśmę , a wykopalisko , że palce lizać , to faktycznie długo nie trzeba było czekać na efekt takiej niefrasobliwości. Sekuritate nie wynajmiesz no bo i za co , politi też ma to głęboko w zakończeniu pleców , ale skoro to odkrywka nieinwestorska a temat duży to poszukał bym rozwiązań niekonwencjonalnych. A czy w tym przypadku ktoś po prostu gdzieś nie chlapnął? Jestem przekonany , że na forum czatują albo czyhają hieny no bo przecież chwalić to my się lubimy i to bardzo czym niejednokrotnie czynimy więcej szkody niż pożytku. Jak powszechnie wiadomo najdroższą jest INFORMACJA po którą mają pójść gdzie do wróżki? Forum to dla wandali nieżle zakamuflowane miejsce. Co ma ich powstrzymać - REGULAMIN ? Sam też walczyłem z dziadostwem i przegrałem , a po wskazanych przeze mnie miejscówkach został jedynie lej wielkości krateru słynnego islandzkiego wulkanu Ejjafiallajokkull. Żal mi tylko biednego atylli i jego zdemolowanej roboty.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 31 sierpnia 2011, 02:42 
Pułkownik
Pułkownik

Leszel napisał(a):
idol napisał(a):
Większość modeli ,,super wykrywaczy'' ze stajni MD ma podobny podłokietnik....

Masz wstępny profil psychologiczny : wykopaliska archeo + nocna pora + wykrywacz MD - wskazuje na to,że właściciel to osobnik nastawiony na złoto :666 i najlepiej tylko w sztabach...

To wlasnie pokazuje ze archeolodzy mowiacy o tym ze Polacy nie dorośli do rozwiązań angielskich maja bardzo wiele racji... jak rowniez utwierdza mnie ze obecne rozwiazania prawne w Polsce sa sluszne, wyobraźcie sobie...

A ja śmiem twierdzić coś zupełnie odwrotnego. W sytuacji, kiedy wszyscy użytkownicy wykrywaczy są postrzegani jako przestępcy i kryją się "po krzakach", nie sposób znaleźć prawdziwego.
Zamiecenie problemu pod dywan nie rozwiązuje go. Jeśli państwo i jego instytucje nie są w stanie egzekwować ułomnego prawa, to logicznym jest, że powinno zwrócić się o pomoc do społeczeństwa, ale wtedy nie można go traktować jako stada baranów, które "nie dorosło".
Swoja drogą ciekawy sposób myślenia; ja i moi kumple tak, reszta prostaków nie :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 31 sierpnia 2011, 16:02 
Podporucznik
Podporucznik

Może się narażę, ale może to prowokacja...Czy można to wykluczyć?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 31 sierpnia 2011, 16:08 
Moderator
Moderator

Może można.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 31 sierpnia 2011, 16:28 
Weteran
Weteran

ArchiwumX napisał(a):
Może się narażę

no i się naraziłeś, zapamiętam Cię :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 31 sierpnia 2011, 16:46 
Podporucznik
Podporucznik

:?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 31 sierpnia 2011, 19:04 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Gadu gadu, a jak idzie poszukiwanie sprawców?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 1 września 2011, 00:07 
Generał Broni
Generał Broni

Podoba mi się profil psychologiczny: wykopaliska archeo , nocna pora , detektor MD , osobnik nastawiony na złoto w sztabach. Dobre to i teza może nawet i prawdy bliska , ale sądzę Panowie , że wasza konwersacja niebezpiecznie dryfuje w kierunku pt. "pokaż mi swój detektor , a powiem ci kim jesteś" he ,he.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 3 października 2011, 23:15 
Generał Broni
Generał Broni

Od zdarzenia czasu trochę już minęło to fakt a i ckni się braci pewnikiem za nowinami ! Co zatem Atyllo w sprawie złupienia stanowiska ? Dziwne że po moim ostatnim poście w kwestii temat tak gorący zamilkł nagle na prawie dwa miechy.Czyżby co po niektórym erudytom tak zaschło w gardle ,że nabrali wody w usta he he ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 października 2011, 08:35 
Weteran
Weteran

wykop dawno zasypany, wszyscy mam nadzieję już zapomnieli o tym niesmacznym incydencie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 października 2011, 11:17 
Moderator
Moderator

atylla napisał(a):
wykop dawno zasypany, wszyscy mam nadzieję już zapomnieli o tym niesmacznym incydencie

A ten podłokietnik byłby ewentualnie do odzyskania ? ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 października 2011, 20:20 
Generał Broni
Generał Broni

No to po sprawie , a każdy , komu ten incydent "zapalił " w głowie czerwoną lampkę zapewne na przyszłość zachowa daleko idącą ostrożność. Wyrazy uszanowania.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]