|
Do Korbola.
Forum jest po to, aby przedstawiać różne hipotezy.Mogą to być własne przemyślenia, moga być przemyślenia innych autorów, tak jak powyżej przedstawiony cytat z ksiażki Pana Łukasika :ups: . Nie mam tej książki, nie czytałem, więc nie mogę się ustosunkować do wiedzy w niej zawartej.Zacytowałem tylko kolejną wypowiedź w temacie. Prosze zauwazyć ,że ani mój kolega ,ani ja nie prezentujemy jednoznacznego,,wyrobionego zdania ani na TAK ,ani na NIE. Po prostu jest to kolejna informacja.GRZECZNA informacja na forum, być może nie prawdziwa informacja,ale juz dawno zauważono ,że badanie historii to odsiewanie prawdy od kłamstw i legend.To ,że te "zęby" róźnią się od zębów na MRU(jest to chyba oczywiste) ,nie świadczy o tym ,że takimi zębami(czyt.przeszkodą o znaczeniu militarnym) nie są.Dlatego proszę :fon o to ,by nie pisać, że wypowiedź forumowicza X czy Y jest bzdurą lub głupotą :o .A tak napisali Jankos i Korbol :anty .A przeciez można inaczej(wypowiedź herring-a, dzięki za konkretne wyjaśnienia)Proszę poprzeć swoją teorię jakimiś faktami,zdjęciami,cytatami.A jeżeli ktoś uważą,że posiada większą wiedzę od innych w jakimś temacie ,to uczestnictwo w forum niejako automatycznie zobowiazuje ( jest to w "dobrym tonie") do podzielenia się tą wiedzą.
Posiadam i przeczytałem wszystkie wydane numery Archeologii Wojskowej, Inforta ,Fortecy,Odkrywcy, Eksploratora,Twierdzy ( że wymienię najważniejsze pisma ,w których poruszane są tematy fortyfikacji) i nie przypominam sobie ,żeby gdziekolwiek sprawa "zebów smoka wawelskiego"(jakie by ich pochodzenie nie było ,proponuje rozpowszechnienie tej nazwy ,bo jest :za );) z ul .Meissnera była poruszana.Może lokalnie w Krakowie temat jest znany,może jest dla niektórych nudny,ale to nie znaczy ,że dla wszystkich.Zapraszam do podawania dalszych informacji,herezji ,bajek i legend,bo wszystko to daje nam jakis obraz zagadnienia( podobno w każdej legendzie jest odrobina prawdy)
No ,Korbol ,rozchmurz się,nie złość się już ,częstuję Cię w ramach przyjacielskiej dyskusji wirtualnym :zdr i wrzuć wreszcie na forum zdjęcie z 1944r tej budki dróźnika na tych betonowych cokolikach.Serdecznie pozdrawiam :pa wszystkich.Grzebiuszka
P.S. w natłoku informacji z Krakowa i okolic zginął wątek zębów z Częstochowy ,o których niesmiało przypominam.(no Częstochowiacy-na spacer w teren)
|