Teraz jest środa, 1 kwietnia 2026, 10:31

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Muzeum Broni Pancernej nękane donosami
PostNapisane: piątek, 21 października 2011, 09:54 
Porucznik
Porucznik

Jak ja kocham takie rzępolenie o Szopenie.
Na Odkrywcy napisano:
Cytuj:
czy jak ktoś kogoś pobije, a potem opłaci jego leczenie to nie odpowiada za pobicie? Chyba nie.
Bo jak na razie to widzę lament kółka wzajemnej adoracji z CSWL, że ktoś ich słusznie goni za niszczenie zabytków. To że StuG jest zrobiony nie oznacza, że go nie uszkodzono. Każdy kto chciał mógł - i może dalej - zobaczyć w sieci zdjęcia wypalonych dziur i urwanych haków oraz oderwanej nadbudowy.

Na razie jest ujadanie klawiaturowców. Jak w kawie - na wierzchu biała pianka a niżej czarny dół.
Nie ma i nie będzie świętych krów panowie. Od tego jest prokuratura by badać takie sprawy i to robi z urzędu, bez względu czy wam się to podoba, czy nie.
I tyle w tym temacie.

Ostatnio edytowano piątek, 21 października 2011, 09:58 przez wars98, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 21 października 2011, 09:57 
Major
Major

A od leczenia chorób psychicznych jest Psychiatra.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 21 października 2011, 09:59 
Porucznik
Porucznik

Leman, jak masz problemy to jest pomysł na ich rozwiązanie. Idź i się lecz człowieku.
Miłego dnia :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 21 października 2011, 10:04 
Major
Major

:cop

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 21 października 2011, 10:35 
Specjalista
Specjalista

Pomijając kwestie pancerne, dziwi mnie ta przomozna chęć dlaszego odgrywania przez niektórych roli błazna, w momencie, kiedy trybuna jest już pusta z braku sałaty, pomidorów i stęchłych jajek.

Polecam do oglądnięcia Shutter Island :lol:
[Płaj później wyjaśnił że tekst nie był skierowany do lemana. Wymoderowano jako offtop. przyp. admina Szary ]

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 21 października 2011, 10:37 
Specjalista
Specjalista

Wars,
Analogia pobicia i leczenia w aspekcie Stuga jest wyjatkowo nie trafna. Sprowadzajac temat do tego typu porownan, raczej mozna by powiedziec ze w toku prowadzonej akcji reanimacyjnej zostaly pacjentowi zlamane zebra. Pacjent jednak dzieki temu przezyl, jezdzi i doszedl do kondycji jakiej nie mial od wojny.
Ponadto byles podczas akcji wydobycia. Czemu nie zapobiegles dokonaniu tego "przestepstwa" ? Czemu wtedy nie zlozyles doniesienia do prokuratury, a dopiero teraz kiedy Stug zostal pieknie wyremontowany, a uszkodzenia naprawione ?
Czemu wiec ten donos ma sluzyc ? Bo chyba kwestia idei i praworzadnosci jest tu jakby naciagana.
Plomber poruszyl dosc konkretna kwestie stawiajaca tematyke twoich donosow w nieco innym swietle niz troski o ochrone zabytkow.
plomber napisał(a):
donosu do burmistrza Trzebiatowa w sprawie nieprawidłowości w funkcjonowaniu Fundacji i Muzeum Fort z Rogowo. O tym jakoby fundacja uprawiała prywatę, o tym że zarabiamy sobie pieniądze do kieszeni za wynajem kwater turystom (zapewne masz na to dowody). O tym że hangar grozi zawaleniem, gdyż nie ma inwentaryzacji i odbioru inspektora budowlanego, a przebywanie tam ludzi zagraża życiu.

Skoro temat pojawil sie na forum ogolnym chcialbym wiedziec czy donos taki rzeczywiscie zostal przez Ciebie sformulowany i jaki byl tego cel. Nie odpowiedziales na to pytanie.
P.S. Prosze wszystkich o wywazone wypowiedzi bez inwektyw !

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 21 października 2011, 11:29 
Porucznik
Porucznik

Szary Wilku,
Jak nie trafna? Nieprzekonanych nie przekonam. ;)
Zabezpieczanie dowodów nieco trwało. Byłem w tych dniach na miejscu akcji, ale akcja miała swojego organizatora, który odpowiadał za to co tam się działo. Było to Towarzystwo Przyjaciół Sopotu i to ich należy pytać dlaczego wojsko wypaliło dziury. Ja jedynie załatwiłem dla nich pozwolenia od kolei, melioracji, czy konserwatora zabytków oraz zabezpieczyłem straż ochrony kolei, pogotowie, straż pożarną, policję, czy żandarmerię. Za resztę nie odpowiadam, bo nie jestem ani nie byłem nigdy członkiem TPS.
Kwestia poruszona przez Plombera dotyczy innej sprawy, która wciąż nie został zamknięta. I nie mam ponad to nic do dodania.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 21 października 2011, 11:43 
Generał Broni
Generał Broni

wars98 napisał(a):
Byłem w tych dniach na miejscu akcji, ale akcja miała swojego organizatora, który odpowiadał za to co tam się działo.

To czemu na wszystkich forach (również zagranicznych) chełpisz się, że to Ty wyciągnałeś teho Stuga (słynne już "me and my team")? Zdecyduj się na coś. Albo brałeś udział i jesteś współodpowiedzialny za wszystko, co się tam działo (a nic złego się nie działo), albo odstosunkuj się od całej akcji i nie przypisuj sobie nie swoich zasług.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 21 października 2011, 11:48 
Kapral
Kapral

Człowieku jak grzecznie pytają to się odpowiada .
Ile napisałeś zawiadomień i na kogo ? Panie Lewandowski.
Boisz się czegoś ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 21 października 2011, 11:53 
Porucznik
Porucznik

Nie jestem zobowiązany do udzielania odpowiedzi, a skoro tak to nie oczekuj jej ode mnie. Napisałem co miałem do napisania. Wszystko w tym temacie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 21 października 2011, 11:59 
Porucznik
Porucznik

Lipek napisał(a):
To czemu na wszystkich forach (również zagranicznych) chełpisz się, że to Ty wyciągnałeś teho Stuga (słynne już "me and my team")? Zdecyduj się na coś. Albo brałeś udział i jesteś współodpowiedzialny za wszystko, co się tam działo (a nic złego się nie działo), albo odstosunkuj się od całej akcji i nie przypisuj sobie nie swoich zasług.

Lipek, ależ to dziecinnie proste. Kiedy TPS poległ sromotnie w sierpniu 2006 r. Tomek próbował ratować sytuację we wrześniu ekipą Mariana Balińskiego. Ale pomysł z wydobywaniem StuG-a na 'sucho' nie wypalił. W 2008 r. pojawiła się szansa na profesjonalne wydobycie przez zawodowych nurków. Ale Baliński miał swoje chore ambicje, że on musi. No i przez 2 dni próbował. Nie pomógł mu nawet sprzęt użyczony przez nurków.
Dopiero nurki odmuliły wannę. Od tego czasu jestem związany z nurkami.
W 2008 r. nad rzeką z TPS-u był tylko @ndrew, heruss i oksiu. TPS był tylko szyldem. Więc kto wydobywał? TPS nie. Baliński się połamał na fizyce. Pozostały nurki. Reszta to zasługa wuzety. Ale tej także nie byłoby, gdyby nie Lewandowski (napisał pismo do WZM S.A.) oraz Adamski (który dał beczkę paliwa).
I tyle w tym temacie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 21 października 2011, 13:41 
Specjalista
Specjalista

wars98 napisał(a):
Szary Wilku,
Jak nie trafna? Nieprzekonanych nie przekonam

Wybory juz sie skonczyly. Nie chcialem zebys mnie przekonywal tylko merytorycznie uzasadnil.
wars98 napisał(a):
Zabezpieczanie dowodów nieco trwało.

A przepraszam, co ty jestes ? O.R.M.O. ? Jak rozumiem z powyzszych tresci donos na MBP nie jest jedynym jaki napisales. Czy statutowa dzialalnosc Muzeum eksploracji polega na wykanczaniu konkurencyjnych instytucji ?
wars98 napisał(a):
Nie jestem zobowiązany do udzielania odpowiedzi

To tez nie odpowiedziales na zadne z moich pytan. Rozumiem ze gdyby byla to sprawa sluszna nie mial bys obiekcji zeby ujawnic jej motywy. Moge wiec rozumiec ze pisanie donosow jest wyrachowanym dzialaniem motywowanym nie szeroko pojeta checia ochrony zabytkow, lecz jakims prywatnym celem o ktorych mowic otwarcie nie chcesz, jest to wstydliwe, lub mogloby wplynac nie korzystnie na twoj wizerunek.
wars98 napisał(a):
załatwiłem dla nich pozwolenia od kolei, melioracji, czy konserwatora zabytków oraz zabezpieczyłem straż ochrony kolei, pogotowie, straż pożarną, policję, czy żandarmerię.
wars98 napisał(a):
Reszta to zasługa wuzety. Ale tej także nie byłoby, gdyby nie Lewandowski

Czyli uczestniczyles ale nie uczestniczyles. Tyle pomogles, a teraz kiedy wszystko zostalo skonczone z tak rewelacyjnym efektem wbijasz noz w plecy ?
wars98 napisał(a):
Kwestia poruszona przez Plombera dotyczy innej sprawy która wciąż nie został zamknięta

A jakie ma znaczenie czy zostala zamknieta. Pytanie podobnie jak w wypadku donosu na MBP brzmialo :" Jaki miales w tym cel ?"

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 21 października 2011, 14:09 
Kapral
Kapral

Znasz Człowieku definicje odmulania ? To co widzę na zdjęciach to tylko wzburzenie mułu bo go nigdzie nie odprowadzaliście . Z informacji uzyskanych wiemy iż to ekipa diabłów błotnych zaczepiła liny .
I daj odpowiedz co Tobą kieruje jeśli chodzi o donosy tylko bez frazesów o ochronie zabytków.
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 21 października 2011, 14:48 
Porucznik
Porucznik

Panowie, coś wam się pozajączkowało, to nie sąd. Nie muszę się wam tłumaczyć i nawet więcej - nie mam zamiaru.
:lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 21 października 2011, 19:45 
Podpułkownik
Podpułkownik

Skoro WARS nie chce z wami rozmawiać, albo chce rozmawiać tylko o tym co dla niego wygodne to i wy z nim nie rozmawiajcie, bo robicie tylko szum wokół jego osoby co najwyraźniej działa kojąco na jego kompleksy. Gdybyście panowie Moderatorzy wycinali jego wypowiedzi zostawiając nagłówek i zamiast treści komentarz persona non grata to facet zapewne nieźle by się wkur.... a forum byłoby czyste. No chyba że te jego brednie uznajecie za wnoszące cokolwiek do sprawy

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]