Teraz jest poniedziałek, 19 stycznia 2026, 00:40

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Poszukiwania w mieście
PostNapisane: środa, 26 października 2011, 21:22 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Cytuj:
Pewnie sie ktos odwazyl, tylko zapomnial ze teren starego miasta jest stanowiskiem archeologinczym..

Zapytałem bo zawsze mnie to nurtowało ;) Błonia też są objęte nadzorem?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 26 października 2011, 21:23 
Weteran
Weteran

a gdzie będą wywozić ziemię z budowy W-wskiego metra na Pradze - to może być ciekawy temat.

Raz jadąc do pracy świtem bladym jak wymieniali torowisko na Targowej widziałem gościa śmigającego z piszczałką po odsłoniętej ziemi (piękny temat - zdjęte jakieś 0,5metra ziemi w centrum Pragi w okolicach jednego z najstarszych bazarów)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 26 października 2011, 22:52 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
Uu...to podziwiam stalowe nerwy gościa - lokalsi go nie opadli? :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 27 października 2011, 09:02 
Złosliwy Nieludzki Doktor

p4w3l napisał(a):
A odważył się ktoś kiedyś wyskoczyć ze sprzętem na krakowskie Błonia? Miejsce ciekawe a w nocy to chyba nawet byłoby do zrobienia.... ;)

Ja wyskoczyłem kiedyś z innym sprzętem na wierzchu na pole namiotowe w Rabem, no ale furory nie zrobiłem bo wszyscy byli pijani i nie odróżniali buta od wykrywacza. A tym bardziej swoja cewką nikogo nie zainteresowałem, mam nadzieje że nie z powodu wymiarów (średnia europejska), następnym razem trzeba owinąć w gazetę bo prasa wszystko wyolbrzymia :D
To w temacie ekstremy z obnoszeniem się z cewką w miejscach publicznych.

Kiedyś otrzymałem propozycję od jednego młodocianego uczestnika forum by pokopać pod zamkiem lubelskim w nocy. Teren pewnie i ciekawy bo wiekowy, ale byłaby to ekstrema nad ekstremy wiadomo że nie skorzystałem :D
Ekstremalnie kopałem wieki temu przy ruchliwej drodze w środku wsi, no ale to były inne czasy i nikogo to nie dziwiło a jeśli nawet to bardziej ciekawiło. Wtedy to właśnie od jednego z gapiów nomen omen policjanta otrzymałem informację że tuz za lasem niedaleko jest miejsce gdzie pochowano żydów i może bym tam spróbował? :lol: :lol: Mówił to absolutnie serio i z przekonaniem, bo sam chciał mi pomóc w poszukiwaniach.....echh łza sie w oku kręci..... :cry: :cry: :cry: takie to były czasy...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 27 października 2011, 17:07 
Porucznik
Porucznik

p4w3l napisał(a):
A odważył się ktoś kiedyś wyskoczyć ze sprzętem na krakowskie Błonia? Miejsce ciekawe a w nocy to chyba nawet byłoby do zrobienia.... ;)

Ja się kiedyś odważyłem ale efekty mizerne ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 27 października 2011, 21:29 
Kapitan
Kapitan

JasiuGKS napisał(a):
p4w3l napisał(a):

Trzeba było tam iść po zlocie harcerskim w sierpniu 2010r. Harcerze na pewno coś tam zostawili ;p

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 27 października 2011, 21:32 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Cytuj:
Ja wyskoczyłem kiedyś z innym sprzętem na wierzchu na pole namiotowe w Rabem, no ale furory nie zrobiłem bo wszyscy byli pijani i nie odróżniali buta od wykrywacza. A tym bardziej swoja cewką nikogo nie zainteresowałem, mam nadzieje że nie z powodu wymiarów (średnia europejska), następnym razem trzeba owinąć w gazetę bo prasa wszystko wyolbrzymia :D

Coś z tym sprzętem musi być jednak na rzeczy skoro się koledze od razu skojarzyło :lol:

Cytuj:

Mizerne ale jednak efekty? ;) Mino wszystko miejsce ciekawe.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 października 2011, 20:37 
Porucznik
Porucznik

kondziu93 napisał(a):
JasiuGKS napisał(a):
p4w3l napisał(a):

Trzeba było tam iść po zlocie harcerskim w sierpniu 2010r. Harcerze na pewno coś tam zostawili ;p

I właśnie byłem po zlocie. Trafiłem śledzia po namiocie wojskowym i guzik harcerski :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 października 2011, 23:50 
Kapitan
Kapitan

JasiuGKS napisał(a):
kondziu93 napisał(a):
JasiuGKS napisał(a):
p4w3l napisał(a):

I właśnie byłem po zlocie. Trafiłem śledzia po namiocie wojskowym i guzik harcerski :lol:

To widać udane łowy były :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 27 grudnia 2011, 20:11 
Szeregowy
Szeregowy

Stary74 napisał(a):
Ja to z zawodu jestem gościem co to światłość ludziom niesie :D
A co za tym idzie,od czasu do czasu pałętam sie po starych kamienicach i co Wam powiem to Wam powiem,ale cuda zalegają jeszcze po piwnicach i strychach :o :o :o
Osobiście nic ciekawego z militarki nie trafiłem, ale starych sprzętów A.G.D to niejednego Stara bym załadował :1
Pozdro... Stary. :)

Cześć,
jestem tu nowy i szukam wskazówek, jak podejść do bieżących lokatorów/zarządcy - chciałbym sprawdzić rodzinną legendę i poszukać tuby z dokumentami zostawionej przez dziadka w 1944 w schowku w kamienicy. Tak sobie myślę, że lokatorzy (a może i zarząd nieruchomości), jak tylko się dowiedzą, że chcę szukać czegoś "pod schodami", założą żem cwaniak, co ma tam dowód własności kamienicy i czyha, żeby ją odzyskać (pfft! chciałbym :666 ). Prędzej czy później pozwolenie jakieś będzie chyba wymagane, bo i łom może być potrzebny i szpadle..

dzięki - radek

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 29 grudnia 2011, 21:39 
Złosliwy Nieludzki Doktor

raad napisał(a):
bo i łom może być potrzebny i szpadle..
dzięki - radek

a może i wytrych i kominiarka?

A serio zainteresuj miejscową prasę a może i p. Sikorskiego z ,,Było nie minęło"? powinno chwycić. Najlepiej legalnie, no chyba że w tubie diamenty i rubiny oprawione w złoto :D

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]