Teraz jest niedziela, 17 sierpnia 2025, 15:49

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Velleman CS300
PostNapisane: środa, 2 listopada 2011, 18:45 
Kapral
Kapral

Witam wszystkich odkrywców. Jestem tu nowy i dopiero od 3 tygodni zacząłem interesować się odkrywką a w szczególności szukaniem starych monet, więc co mogę powiedzieć jestem w tej dziedzinie jeszcze zielony. A teraz do rzeczy, kupiłem sobie wykrywacz z dyskryminatorem firmy Velleman CS300 za 478 zł, no i chyba się trochę pośpieszyłem z kupnem jak to laik i kupiłem go nie czytając opini na temat tego wykrywacza tym bardziej że był opisany jako produkt belgijski a okazał się czystym chińczykiem :? nawet instrukcij nie było po polsku więc nie wiem jak go używać poprawnie, raz pokazóje coś innego a raz coś jeszcze innego, skala głębokości pokazana jest na zasadzie kresek a jaes ich 12 i też nie wiem jak odzczytywać te skalę czy jedna kreska to jest cm czy mm, nie mam pojęcia. Chodzę z nim i szukam na chybił trafił, nartazie znalazłem jedynie same śmieci. Przypuszczam że wtopiłem w błoto 478 zyla :( albo nie umiem nim się posługiwać. Będę wdzięczny za jakąś poradę, opinię. Pozdrawiam wszystkich.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Velleman CS300
PostNapisane: środa, 2 listopada 2011, 19:17 
Podporucznik
Podporucznik

Nie chce cie zalamywac Madox77, cos tam na pewno wygrzebiesz ;) ale za te pieniadze mogles kupic ace 150 lub ace 250 oczywiscie uzywki i mialbys duuuuzo lepsze wyniki, zawsze najpierw wywiad a potem zakupy,pozdrawiam GALIENUS

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 2 listopada 2011, 19:29 
Kapral
Kapral

Dzięki za info. Tak coś czółem że wkopałem się z tym CS300, tródno człowiek uczy się na błędach. Pozdrawiam.
Madox77 napisał(a):
Witam wszystkich odkrywców. Jestem tu nowy i dopiero od 3 tygodni zacząłem interesować się odkrywką a w szczególności szukaniem starych monet, więc co mogę powiedzieć jestem w tej dziedzinie jeszcze zielony. A teraz do rzeczy, kupiłem sobie wykrywacz z dyskryminatorem firmy Velleman CS300 za 478 zł, no i chyba się trochę pośpieszyłem z kupnem jak to laik i kupiłem go nie czytając opini na temat tego wykrywacza tym bardziej że był opisany jako produkt belgijski a okazał się czystym chińczykiem :? nawet instrukcij nie było po polsku więc nie wiem jak go używać poprawnie, raz pokazóje coś innego a raz coś jeszcze innego, skala głębokości pokazana jest na zasadzie kresek a jaes ich 12 i też nie wiem jak odzczytywać te skalę czy jedna kreska to jest cm czy mm, nie mam pojęcia. Chodzę z nim i szukam na chybił trafił, nartazie znalazłem jedynie same śmieci. Przypuszczam że wtopiłem w błoto 478 zyla :( albo nie umiem nim się posługiwać. Będę wdzięczny za jakąś poradę, opinię. Pozdrawiam wszystkich.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 2 listopada 2011, 19:39 
Generał Brygady
Generał Brygady

Najlepiej jak najszybciej sprzedaj,dołóż z dwie stówki,i już coś normalnego kupisz.Z cyfrowych na drobne ace 150,250,Fisher f2 lekko śmigane,lub jakiś analog np.starsze rutusy,hs-3,salamandra,ale to ze wskazaniem na militarkę.
Jeżeli chcesz chodzić z tym chinolem,to na pewno nie patrz na wskazania wyświetlacza.Potestuj na monetkach i przedmiotach z kolorku,jaki dają sygnał i z jakiej odległości,ustaw wysoko dyskryminację to powinien odrzucić trochę śmieci,przedewszystkim dokładnie wsłuchuj się w ton sygnału,jeśli jest wysoki,czysty,równy w każdą stronę,nie pierdzi,nie przerywa to powinno być na kolorek.
Miałem kiedyś chinolka "Precision Gold" się zwał,nawet coś nim kopnąłem,ale to był najtańszy analog.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 2 listopada 2011, 20:39 
Starszy Sierżant Sztabowy

Prawo handlowe mówi,że zakupiony towar drogą internetową podlega zwrotowi sprzedawcy bez podania przyczyny do 10 dni od momentu otrzymania przesyłki.Jeżeli jakaś firma sprzedaje drogą elektroniczną swoje towary to podlega temu prawu.
Nieraz korzystałem z tego prawa , sprzedawcę trzeba poinformować telefonicznie i wysłać e-mail że korzystasz prawa 10 dniowego prawa zwrotu towaru. Liczy się data wysyłki towaru.Czyli w tym okresie 10 dni musisz zdążyć wysłać towar sprzedawcy wcześniej go informując,a w przesyłce zwrotnej oraz w e-mail podać nr.konta i dane osobowe.
Ważny jest paragon lub faktora zakupu która musi być załączona z przesyłką oprócz danych osobowych.

No tak to bywa, że większość ludzi nie zna prawa handlowego, bo spokojnie wystarczyło 2-3 dni na testy, a następnie odesłać ten wykrywacz do sprzedawcy,Jedyną stratę jaką ponosimy, to koszt wysyłki bo tych pieniążków nikt nam nie zwróci,Jedynie mamy prawo ubiegać się o zwrot kosztów w wypadku jak wykrywacz jest uszkodzony lub opis jest nie zgodny ze sprzedawanym towarem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 2 listopada 2011, 21:02 
Podpułkownik
Podpułkownik

[quote="Madox77"]tródno człowiek uczy się na błędach. quote="Madox77"]
Święte słowa :666
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 2 listopada 2011, 21:41 

To i tak masz szczęście że nie wtopiłeś 650 zł :lol:

http://allegro.pl/wykrywacz04-wykrywacz-metali-z-wyswietl-lcd-cs300-i1912419914.html

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 2 listopada 2011, 22:28 
Kapral
Kapral

Panowie posłucham waszych rad i chyba będę musiał sprzedać tego chińczyka, gdyż z tego co mówicie to tym CS300 nie zawojuję nim za bardzo :( Gdybym zanim kupiłem ten badziew znał tą stronkę to bym tak się nie nadział, pytanie tylko kto będzie chciał teraz kupić ten szmelc chyba taki sam laik jak ja :) ale nie czas płakać nad rozlanym mlekiem. Do czasu jak go sprzedam to może znajdę tym chińczykiem jakiegoś chińskiego Yuana:) Mam nadzieję że szybko pozbędę się go i kupię coś z segmentu jaki polecacie, przynajmniej znacie się na tym lepiej niż ja, i następnym razem będę radził się was panowie. Jeśli coś już znajdę tym azjatą to wrzucę zdjęcie, jeśli oczywiście coś znajdę :) Naprawdę wielkie dzięki wam za pomocne porady, będę się ich trzymał. Pozdro wszystkim :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 2 listopada 2011, 22:32 
Kapral
Kapral

Czy ja wiem czy takie szczęście 478 zyla na drodze nie leży, wolałbym 200 dołożyć i kupić coś normalnego, ale tak to bywa pies się topi łańcuch pływa :) Pozdrawiam.
endriu624 napisał(a):
To i tak masz szczęście że nie wtopiłeś 650 zł :lol:

http://allegro.pl/wykrywacz04-wykrywacz-metali-z-wyswietl-lcd-cs300-i1912419914.html

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 2 listopada 2011, 22:37 

Przypuszczam że ten szmelc sprzedasz na allegro za co najmniej 200zł.
Jako pretekst sprzedaży podaj- nietrafiony prezent, lub brak czasu na poszukiwania bo wyjeżdżam do pracy za granicą i wracam za 2 lata a nie chcę żeby sprzęt marnował się w szafie. itp.
Widzę jak schodzą velmany cs130 na allegro.i jakie przyczyny podają sprzedający.
Czasami pomaga dorzucić hasło Profesjonalny. :lol:

Ostatnio edytowano środa, 2 listopada 2011, 22:57 przez endriu624, łącznie edytowano 3 razy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 2 listopada 2011, 22:45 
Kapral
Kapral

Dobry pomysł tylko i tak kurcze w plecy będzie jak by mi się udało za 300 opchnąć to bym był zadowolony :( Zobaczę może go gdzieś ożenię :) Pozdrawiam.
endriu624 napisał(a):
Jako pretekst sprzedaży podaj- nietrafiony prezent, lub brak czasu na poszukiwania bo wyjeżdżam do pracy za granicą i wracam za 2 lata a nie chcę żeby sprzęt marnował się w szafie. itp.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 2 listopada 2011, 22:47 
Kapral
Kapral

Ma ten Proffesional też dałem się złąpać :)
endriu624 napisał(a):
Widzę jak schodzą velmany cs130 na allegro.i jakie przyczyny podają sprzedający.
Czasami pomaga dorzucić hasło Profesjonalny. :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 2 listopada 2011, 23:02 

To już zamiast tego Velemana CS 300 trzeba było kupić tego MD 3030

http://allegro.pl/wykrywacz-metalu-md3030-f-vat-i1888063034.html

Jego realny zasięg wg, niemieckich forum wynosi na drobne monety ok. 28-30 cm. [ Ponoć jest to najgłębszy Chińczyk wg. Niemieckich źródeł] czyli takie jak w EuroACE. W co do końca nie wierzę. :lol:
Lecz nasi sprzedawcy znowu popieprzyli zasięgi i podali jego zasięg max. 133 cm, a to jest nie zasięg, tylko długość wysięgnika po jego rozłożeniu. :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 2 listopada 2011, 23:24 
Kapral
Kapral

Teraz nie wiadomo komu wierzyć sprzedawcom czy chińczykom :)
endriu624 napisał(a):
To już zamiast tego Velemana CS 300 trzeba było kupić tego MD 3030

http://allegro.pl/wykrywacz-metalu-md3030-f-vat-i1888063034.html

Jego realny zasięg wg, niemieckich forum wynosi na drobne monety ok. 28-30 cm. [ Ponoć jest to najgłębszy Chińczyk wg. Niemieckich źródeł] czyli takie jak w EuroACE. W co do końca nie wierzę. :lol:
Lecz nasi sprzedawcy znowu popieprzyli zasięgi i podali jego zasięg max. 133 cm, a to jest nie zasięg, tylko długość wysięgnika po jego rozłożeniu. :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 3 listopada 2011, 09:08 
Kapral
Kapral

Znalazłem na allegro takiego Garretta ACE150, fakt że bym musiał trochę dołożyć ale pytanie czy warto taką kwotę wyłożyć ?

http://allegro.pl/garrett-ace150-ace-15 ... 10763.html

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]