Dzięki za info. Tak coś czółem że wkopałem się z tym CS300, tródno człowiek uczy się na błędach. Pozdrawiam.
Madox77 napisał(a):
Witam wszystkich odkrywców. Jestem tu nowy i dopiero od 3 tygodni zacząłem interesować się odkrywką a w szczególności szukaniem starych monet, więc co mogę powiedzieć jestem w tej dziedzinie jeszcze zielony. A teraz do rzeczy, kupiłem sobie wykrywacz z dyskryminatorem firmy Velleman CS300 za 478 zł, no i chyba się trochę pośpieszyłem z kupnem jak to laik i kupiłem go nie czytając opini na temat tego wykrywacza tym bardziej że był opisany jako produkt belgijski a okazał się czystym chińczykiem :? nawet instrukcij nie było po polsku więc nie wiem jak go używać poprawnie, raz pokazóje coś innego a raz coś jeszcze innego, skala głębokości pokazana jest na zasadzie kresek a jaes ich 12 i też nie wiem jak odzczytywać te skalę czy jedna kreska to jest cm czy mm, nie mam pojęcia. Chodzę z nim i szukam na chybił trafił, nartazie znalazłem jedynie same śmieci. Przypuszczam że wtopiłem w błoto 478 zyla :( albo nie umiem nim się posługiwać. Będę wdzięczny za jakąś poradę, opinię. Pozdrawiam wszystkich.