Teraz jest czwartek, 11 września 2025, 11:59

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Whites Eagle Silwer
PostNapisane: środa, 14 września 2011, 16:05 
Generał Broni
Generał Broni

Witam serdecznie,kupiłem whites silwer eagle ,na razie mam już dwa wypady za sobą i dwie srebrne monetki
Chciałbym się dowiedzieć czegoś więcej na temat tego detektora,jakie stosować najlepsze ustawienia na drobnice,jakie są jego zasięgi w gruncie,za każdą informacje na temat tego detektora z góry dziękuje.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Whites Eagle Silwer
PostNapisane: czwartek, 10 listopada 2011, 01:09 
Generał Brygady
Generał Brygady

Silver Eagle to taka uproszczona wersja bardzo dobrego detektora Eagle Spectrum. Niestety poziom uproszczenia tego sprzętu jest bardzo upierdliwy (przynajmniej dla mnie). Można przeboleć brak układu Preamp Gain, można nawet przyzwyczaić się do tego, że ten model nie ma możliwości zapisu własnych nastaw (programów) ale niestety brak możliwości zmiany częstotliwości, zapamiętywania ostatnio używanego programu, po dłuższym odłączeniu zasilania oraz brak trybu MIXED MODE jest niestety bardzo upierdliwy. Brakuje oprócz tego ponad 1/3 pozostałych nastaw w stosunku do jego "bogatszego brata". Co prawda menu jest inne ale można sobie porównać. No i brak oświetlenia wyświetlacza - porażka! Tyle złych opinii...
Jest jednak ogromny pozytyw - wbrew twierdzeniu pewnego pana z White's Electronics, nazywanego dalej "inżynierem", że niemożliwy jest upgrade detektora Silver Eagle do wersji Spectrum, mogę zapewnić, iż jest to całkowicie wykonalne. Sam osobiście zrobiłem taką rozbudowę uzyskując w efekcie doskonały detektor jakim jest WH Spectrum. Jest trochę grzebania i parę elementów należy podlutować, dodać pamięć, no i dokonać wymiany kontrolera uP2. Na dokładkę wymiana wyświetlacza alfanumerycznego na podświetlany diodami LED czyni wspomniany sprzęt w pełni funkcjonalnym detektorem.

I to tyle. Manual do wersji Silver dostępny jest na stronach Whitesa - no i tak jak wspomniałem: sprzęt w wydaniu fabrycznym jest raczej taki sobie.... ale ma potencjał ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 22 listopada 2011, 19:21 
Generał Broni
Generał Broni

dzięki za odpowiedź,dopiero teraz zobaczyłem.
Powiem tyle że ten sprzęt mnie urzekł,początek był trudny ale efekty z czasem się pojawiły i przerosły moje oczekiwania.
Sprzęt naprawdę jest idealny na monetki,dyskryminacja stoi na wysokim poziomie,no brak mi jest podświetlenia bo lubię po zmroku wyskoczyć na poletka ale już się nauczyłem na słuch odróżniać co mam pod cewką.Co mnie drażni to trzeba przyznać jest prądożerny.
A czy kolega by się podjął upgrade mojego Silvera ?do wersji spectrum,bardzo bym chciał mieć taki nowy wyświetlacz z podświetleniem led,o ile wyświetlacz bym sam zamocował to nie wiem jak go później zasilać.
Aha mój wyświetlacz jest taki sam jak w spectrum i ma folie podświetlającą no ale silver nie ma przetwornicy no i to rozwiązanie by było chyba gorsze niż nowy wyświetlacz led z uwagi na pobór energii.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 24 listopada 2011, 02:01 
Generał Brygady
Generał Brygady

Pogadajmy o tym na PW. Jutro do Ciebie napiszę, OK?

Pozdroofki

IdeL

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]