Witam,
Temat może i banalny, ale osobiście należę do osób które dbają o dobrą kondycję wykrywacza, bo wiadomo przy zmianie sprzętu zawsze można liczyć na większe zainteresowanie swoją ofertą. Do tej pory stosowałem taśmę maskującą. Taśma nie jest droga i jest bezklejowa. Po sezonie wykrywacz można rozpakować i jest w świetnym stanie. Sprawdziło mi się to w połączeniu z osłonami na elektronikę( cały wykrywacz za wyjątkiem cewki był odizolowany od warunków zewnętrznych). W tym roku rozważam zastosowanie rurek termokurczliwych, ma ktoś doświadczenie w tym temacie? Z tego co wiem rurki można kupić naprawdę w dużych średnicach tak żeby osłonić wysięgnik. Pytam, bo w tym roku okazało się, że taśma bezklejowa zawierała jednak trochę kleju i na skutek zawilgocenia cały wysięgnik stał się klejący, oczywiście po umyciu wodą z płynem do naczyń wszystko wróciło do normy, ale te rurki termokurczliwe mogą się okazać zbawienne. Poniżej zdjęcie takiej taśmy której używam. Kwestia wyglądy to raczej temat indywidualny, dla mnie liczy się, że spełnia to swoje zadanie, a wykrywacz po kilku sezonach nie wygląda jakby ktoś go wykopał razem z fantami (patrz niektóre oferty na alle... :666 )
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
|