Teraz jest sobota, 17 stycznia 2026, 21:02

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Zasyp dołek!
PostNapisane: wtorek, 15 listopada 2011, 08:49 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Jacek napisał(a):
Niestety największe kretowiska pozostawiają "militaryści"
Niech zgadnę te doły z fotek to Mierzeja Wiślana, Hel czy Wyspa Sobieszewska ?

JW

te "dziki" grasowały w lasach Świętokrzyskich

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 15 listopada 2011, 11:55 
Specjalista
Specjalista

chemik3 napisał(a):
te "dziki" grasowały w lasach Świętokrzyskich

Chańcza, Raków, te okolice ? Pytam bo w tamtych stronach zdarzyło mi się widywać niestety takie obrazki

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 15 listopada 2011, 12:57 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

druga strona Kielc, okolice Włoszczowy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 listopada 2011, 13:55 
Felix Hobus Drugi

Witam
W dniu wczorajszym miałem okazję pokopać w okolicach Bydgoszczy.
W lesie,na polu.
Widok jaki tam zobaczyłem sam cisnął mi na usta przekleństwa na "poszukiwaczy" ,którzy pozostawili tam krajobraz iście księżycowy. Głupio jest szukać i jednoczesnie zakopywać dołki po jakiś debilach,którzy nie mają za grosz kultury. Tu człowiek stara się stworzyć obraz pasjonata historii,a tacy własnie szybko to niweczą... :n
Jakby to powiedział jeden z nas-łapy opadają......
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 listopada 2011, 14:53 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
Obawiam się,że popularyzacja poszukiwań będzie niestety przynosiła takie efekty - nasłuchają się gnomy o "skarbach" i takie mamy efekty... :evil:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 listopada 2011, 20:38 
Kapitan
Kapitan

Dla mnie skarbem jest zwykły guzik... Oni szukają chyba czegokolwiek co można sprzedać.

Wiecie co jest interesujące? Takie coś mogły zrobić tylko dzieci z sprzętem MD kupionym na urodziny :666 . Lub ludzie już dorośli, których stać i marzą o... pieniądzach z ulicy (?). Ja się skłaniam do tej drugiej opcji.

Na szczęście na swoich terenach jestem sam :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 listopada 2011, 22:03 
Generał Broni
Generał Broni

A gdy mówiłem ze popularyzacja/legalizacja poszukiwań to zły pomysł bo w las pojdzie hołota to sypały sie na mnie gromy... to teraz wyobraźcie sobie ze w TV mowią ze poszukiwania są legalne a w Lidlu/innym markecie MD-ki po 150zł z napisem "promocja - znajdz skarb" i namalowana skrzynia ze złotem.
Lasy by wygladały jak teren po ostrzale z artylerii...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 listopada 2011, 22:56 
Generał Broni
Generał Broni

NifreX napisał(a):
Takie coś mogły zrobić tylko dzieci z sprzętem MD kupionym na urodziny :666 . Lub ludzie już dorośli, których stać i marzą o... pieniądzach z ulicy (?). Ja się skłaniam do tej drugiej opcji.

Na szczęście na swoich terenach jestem sam :D

Z MD niemożliwe, MD nie sięga tak głęboko. :lol: Już prędzej z Jablem zmontowanym za 100 - 200 PLN.

Temat wałkowany odkąd powstała pierwsza strona w internecie dotycząca poszukiwań. Warto sobie strzępić język? Jak ktoś nie ma zwyczaju zasypywać dołków to nie zrobi tego, póki nie zapłaci 500 PLN mandatu. A przeważnie nie zapłaci, więc proces narastania dołków rośnie w tempie wykładniczym.

Ale pocieszę co niektórych - osobiście odwiedziłem kilka takich kraterów po niebytności w danym terenie przez około 5-6 lat. W większości przypadków po kraterach nie było śladu, albo wyglądały co najwyżej na ładnie zarośnięte zagłębienie po wykarczowanym pniu. Więcej w tym biadoleniu popisówy "jaki to ja jestem praworządny a inni nie", niż ogólnego sensu.

Nawiasem mówiąc, po drogach leśnych się nie jeździ autem, bo to niedozwolone. :666 Wtedy nic się na sto procent w zawieszeniu nie uszkodzi na żadnych dołkach.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 30 listopada 2011, 19:25 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Niezasypane dołki i leżące obok kawałki rdzy. Może zrobi lekki OT ale nieprzyjemnie też jest widzieć jakiś ciekawy obiekt który jest: zaszczany, bezczelnie obmalowany no i te śmieci leżące naokoło.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 2 grudnia 2011, 16:21 
Generał Broni
Generał Broni

Koledzy dzisiaj byłem na serwisie wymienić opony w mojej ciężarówce,a że miało to potrwać godzinkę,postanowiłem się przejść na pobliskie pole na spacerek i rekonesans.
Serwis znajduje się kawałek od miasta,to co zobaczyłem na OBSIANYM polu wyprowadziło mnie z równowagi.
Na początku myślałem że to jakaś zwierzyna narobiła dołków ale nie piękne ślady po saperce a wkoło świeże ślady butów.
Nadmienię tylko że było to pole w okolicy miasta w którym znaleziono najsłynniejszy skarb w Polsce.
Ja tego nie podaruje,znam metody działania takich wandali których oczywiście nie nazwę poszukiwaczami bo sam nim jestem z zamiłowania,jak dorwę takiego s........a to mu się odechce nocnego łażenia po obsianym polu,nawet perfidny cham dołków nie zasypał .
To ja w swojej okolicy z kolegami staram się o wyrobienie dobrej opinii o nas a taka hiena podejrzewam że przyjezdna wszystko niweczy.Może koledzy podsuniecie jakiś pomysł jak takiego wandala w sposób inteligentny załatwić. :cop

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 2 grudnia 2011, 17:03 
Generał Broni
Generał Broni

skoro przyjezdny,to trzeba poszukać samochodu zaparkowanego w pobliżu.na początek wystarczy wykręcenie zaworków ze wszystkich kół.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 26 grudnia 2011, 13:17 
Pułkownik
Pułkownik

tur napisał(a):
Koledzy dzisiaj byłem na serwisie wymienić opony w mojej ciężarówce,a że miało to potrwać godzinkę,postanowiłem się przejść na pobliskie pole na spacerek i rekonesans.
Serwis znajduje się kawałek od miasta,to co zobaczyłem na OBSIANYM polu wyprowadziło mnie z równowagi.
Na początku myślałem że to jakaś zwierzyna narobiła dołków ale nie piękne ślady po saperce a wkoło świeże ślady butów.
Nadmienię tylko że było to pole w okolicy miasta w którym znaleziono najsłynniejszy skarb w Polsce.
Ja tego nie podaruje,znam metody działania takich wandali których oczywiście nie nazwę poszukiwaczami bo sam nim jestem z zamiłowania,jak dorwę takiego s........a to mu się odechce nocnego łażenia po obsianym polu,nawet perfidny cham dołków nie zasypał .
To ja w swojej okolicy z kolegami staram się o wyrobienie dobrej opinii o nas a taka hiena podejrzewam że przyjezdna wszystko niweczy.Może koledzy podsuniecie jakiś pomysł jak takiego wandala w sposób inteligentny załatwić. :cop

tak od razu policją straszysz jeżeli mówiłeś:"jak dorwę takiego s........a to mu się odechce nocnego łażenia po obsianym polu" to zrób to a nie szukasz wsparcie u kolegów z forum

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 26 grudnia 2011, 13:26 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

rufa napisał(a):
skoro przyjezdny,to trzeba poszukać samochodu zaparkowanego w pobliżu.na początek wystarczy wykręcenie zaworków ze wszystkich kół.
Jakich zaworków!Sprać,skopać i zakopać!
U nas na "Ukrainie" tak się robi!
Stary.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 27 grudnia 2011, 04:37 
Pułkownik
Pułkownik

Stary74 napisał(a):
rufa napisał(a):
Jakich zaworków????/!!!!!!Sprać,skopać i zakopać!!!!!!!
U nas na "Ukrainie" tak się robi!!!!!
Stary.

Haa ha "Stary74" to nie "ukraina" u nas tak się robi ,ale się o tym nie pisze :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 3 stycznia 2012, 13:41 
Chorąży
Chorąży

W świętokrzyskich lasach to makabra,jak będe w lesie to porobie fotek.
Całe szczęście że goście sa juz namierzeni.Niech się tylko pojawią tym swoim samochodem o początkowym numerze TSK...Czyli Skarżysko albo cos z tego powiatu.SL juz będzie czekać.I to nawet okoliczni mieszkańcy zadzwonią po nich.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]