Teraz jest niedziela, 29 czerwca 2025, 07:40

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: XP Gmaxx II
PostNapisane: wtorek, 27 grudnia 2011, 09:49 
Generał Brygady
Generał Brygady

Witam ma ktoś może ten sprzęcik - podzielcie się jakąkolwiek wiedzą o nim bo wszędzie tylko jakieś szczątkowe informacje.

Może ktoś go testował na obydwu cewkach 22,5 i 27cm która lepsza na monety.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: XP Gmaxx II
PostNapisane: wtorek, 27 grudnia 2011, 11:44 
Chorąży
Chorąży

Hej

Jeżeli skłaniasz się bardziej na szukanie drobnicy zwróć uwagę na XP GoldMaxx Power. O tych wykrywaczach znajdziesz mnóstwo informacji na zagranicznych forach. Masa ludzi z UK uwielbia owe sprzęty za ich szybkość i czułość na drobne złoto etc. (Dużo czulszy jest XP GMP przez swą wysoką częstotliwość).

Cewki obydwie super z 27cm będziesz miał ciut gorsze namierzanie.

Tu masz test XP G-Maxx http://www.thesaurus.com.pl/gazeta/numer3/maxx.html

(To starszy brat G-Maxxa II ale da ci sporo podstawowych informacji o tym sprzęcie)

Wykonanie tych wykrywaczy jest na wysokim poziomie.
Puszkę z elektroniką możesz odpiąć i nosić na pasie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 27 grudnia 2011, 13:21 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Obydwa wykrywacze są zawarte jako programy w Deusie, z tym, że dochodzi jeszcze klasyczna dyskryminacja, możliwość zmiany częstotliwości, bardzo precyzyjne ID, możliwość zwiększenia reaktywności, bezprzewodowość, bardzo mała waga, wbudowane akumulatory i wiele innych możliwości. Przy cenie plus minus 3 tysiące zarówno za G MAXX II jak i Gold MAXX Power jest to moim zdaniem dużo lepszy wybów.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 27 grudnia 2011, 14:18 
Generał Brygady
Generał Brygady

A jak się sprawuje cewka 27 cm w Gold Maxx Power czy jest stabilna przy tak dużej częstotliwości.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 27 grudnia 2011, 16:01 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Obie cewki zachowują się bardzo dobrze, jednak, jeżeli głównym celem są monety pozostałbym przy 9".

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 27 grudnia 2011, 17:06 
Generał Brygady
Generał Brygady

Denar napisał(a):
Obie cewki zachowują się bardzo dobrze, jednak, jeżeli głównym celem są monety pozostałbym przy 9".

A pod jakimi względami 9" jest lepsza na monety od 11".

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 27 grudnia 2011, 19:13 
Specjalista
Specjalista

Ja od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Gold MAXXA Powera, z cewką 22,5 cm.Na drobnicę wykrywka kosa wczoraj takiego brakteata z 20 cm mi sięgnął,sygnał był pewny nawet myślę,że z 25 też by mi nie pozwolił odejść od dołka.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 28 grudnia 2011, 13:41 
Chorąży
Chorąży

siwy1251 Może podasz ustawienia ? Przed dostrojeniem się trzymasz wykrywacz w powietrzu przez około 10sekund ? podobno to pomaga.. :8)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 28 grudnia 2011, 15:17 
Generał Broni
Generał Broni

Niby tak to jest, zeby przprowadzic poprawnie ground balance, nalezy po wlaczeniu przez iles tam sekund trzymac w powietrzu. Serio - nie znam nikogo kto by sie tym przejmowal, cale ustawianie polegalo na wlaczeniu wykrywacza i ustawieniu czulosci, reszta pozostawala bez zmian, nasz kolega tutaj z forum chodzi z Goldmaxxem non stop juz kolejny rok z rzedu i nie wiem czy w ogóle slyszal o tym, a wyniki jego sa naprawde super, siegal monetki z naprawde imponujacych glebokosci, nie wspominajac juz o pieknych fibulach, ktorych nawet Etraci nie daly rady siegnac i w tym wypadku nie ma mowy o jednorazowym szczesciu, a mozna mowic tylko o tym jak dobry to sprzet i jak dobry jest operator, ale wazeline walnalem Darkowi :D . Co do cewek 9" i 11" maja tyle samo zwolennikow co przeciwnikow, jeden powie, ze 11tka jest glebsza inny, ze nie ma roznicy, ja wolalem chodzic z wieksza cewka, ale chyba tylko po to zeby poprawic sobie humor, albo zwyczajnie mialem wiecej szczescia gdy jej uzywalem, a nie omijalem z nia nawet drobnych siekancow - co moze potwierdzic jeden z moderatorow tego forum.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 28 grudnia 2011, 15:25 
Chorąży
Chorąży

Piotr napisał(a):
Ja słyszałem, że najlepiej trzymać w powietrzu pół godziny od włączenia
Dobrze że nie cały weekend :D

Do skuteczności tej bestii nikt nie musi mnie przekonywać.. :8) Najlepiej kupić i samemu się przekonać :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 28 grudnia 2011, 15:46 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

No, trochę przydziobałeś :zb .

Nie wiem czy to bardzo ważne ale spotkałem się z tym trzymaniem wykrywacza w powietrzu.
Po sprawdzeniu ustawień włączmy wykrywacz i trzymamy w powietrzu. GMPower po 6 sekundach da sygnał dźwiękowy, Goldmaxx MkI nie ma sygnału ale dla świętego spokoju trzymam te kilka sekund.

Tu jest filmik porównujący obydwa wykrywacze i operator wyraźnie o tym mówi.
Przy okazji warto zobaczyć fajny test.
http://www.youtube.com/watch?v=UeoLZJn3CAI

Pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 28 grudnia 2011, 20:06 
Major
Major

Darioushz napisał(a):
Tu jest filmik porównujący obydwa wykrywacze i operator wyraźnie o tym mówi.
Przy okazji warto zobaczyć fajny test.
http://www.youtube.com/watch?v=UeoLZJn3CAI

Widziałem już ten filmik, gościu ma fajne laczuszki :D ha he a teścik ciekawy!

A tak wracają do tematu GoldMaxx-a Power to niecały tydzień temu stałem się szczęśliwym posiadaczem tego sprzętu :D, taki prezent Gwiazdkowy sobie sprawiłem ;). Nie miałem jeszcze czasu testować w terenie, a jedynie w domu w celu zapoznania się z dźwiękami, porównywałem zasięgi i dyskryminację z Cibolą, z którą dotychczas hasałem i muszę stwierdzić, że przesiadka jak najbardziej pozytywna, ale innej opcji nie było ;), w końcu sprzęt miał być lepszy od poprzednika.
Myślę że szybko zaprzyjaźnię się z moim nowym kompanem i zarazem nieodzownym towarzyszem hobby ;) zwłaszcza że przesiadka z analoga na analoga nie jest dla problemem.
Pozdrawiam!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 29 grudnia 2011, 00:46 
Kapral
Kapral

Nie wiem czy to ważne ale GMpower ma problemy z sygnałem na złoto praktycznie go nie widzi sygnał daje jak na żelazo .
Dlatego tydzień temu sprzedałem GMpoer i kupiłem GP MK1 z prostej przyczyny GM MK1 widzi złoto a jak sobie pomyśle ile staterów mogłem minąć .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 29 grudnia 2011, 01:30 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Statera byś nie pominął. Test był na celtyckim ingocie (taki malutki wałeczek złota).
Testy były powtarzane później kilka razy z różnymi sprzętami i opisane na dwóch forach.
Fakt, tylko ten wykrywacz go czysto łapał, co wywołało lekki szok że tylko jeden wykrywacz.
Podobno na następnym teście jeszcze jedna maszyna go łapała, ale jak ja byłem to ten wykrywacz też odpadł.
Coś musiało być nie tak, myślę że trochę za głęboko go zakopywali. Musiało być to, bo wiem i widziałem jak GM Powery wyciągały statery i ich frakcje bez problemu. Pewnie też i kształt sporo daje.
Tak czy inaczej ten malutki wałeczek złota, dosyć głęboko zakopany widział tylko Goldmaxx MkI.

Pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 29 grudnia 2011, 11:16 
Chorąży
Chorąży

peter79 napisał(a):
Nie wiem czy to ważne ale GMpower ma problemy z sygnałem na złoto praktycznie go nie widzi sygnał daje jak na żelazo
Chyba miałeś źle ustawiony wykrywacz lub wadliwy.. XP GMP To jeden z najlepszych wykrywaczy na drobne złoto. :666

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]