Teraz jest niedziela, 18 stycznia 2026, 01:48

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: poszukiwanie zakopanego złota
PostNapisane: wtorek, 24 stycznia 2012, 15:13 
Szeregowy
Szeregowy

Witam!
Mam do rozwiązania pewną sprawę. Otóż mój ojciec za czasów głębokiej komuny to jest początek lat 70 tych prowadził prywatną cegielnie. Miał dostęp do dużych jak na tamte czasy pieniędzy a zwłaszcza do dolarów bo handlował z ludźmi którzy byli w posiadaniu takiej waluty. Cześć zarobionych pieniędzy wymienił na złoto. Wszystkie te działania były w tamtym czasie nielegalne i ojciec w obawie przed jakąś niespodziewaną kontrolą czy wpadką zakopał pewną ilość tego złota w postaci monet w lesie wkładając słoik z tym złotem pod korzeń drzewa. Minęło sporo czasu drzewa poważnie się rozrosły i mają po około 80 cm średnicy dodatkowo niektóre zostały wycięte i dziadek stracił orientacje. Chciał bym uzyskać od ludzi znających się na rzeczy poradę jaki wykrywacz metalu kupić i czy w ogóle jest szansa odnaleźć to złoto. Chodzi o to czy korzenie drzewa nie będą przeszkodą w wykryciu tego fanta. Z góry dziękuje za informacje i pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: poszukiwanie zakopanego złota
PostNapisane: wtorek, 24 stycznia 2012, 15:30 
Generał Broni
Generał Broni

jedyna przeszkoda to głębokość na jakiej zostało zakopane to złoto.jeżeli nie głebiej jak po kolana,to wykrywacz ze średniej półki,powinien sobie poradzić.oczywiście operator też powinien wiedzieć co ma robić.ważna jest też ilość tego złota-czym więcej,tym łatwiej namierzyć.korzenie nie będą przeszkodą-chyba że w kopaniu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 24 stycznia 2012, 15:30 
Podpułkownik
Podpułkownik

Witam

Jaki obszar Polski ? Może ktoś z nas ma blisko i podskoczył by pomóc .

Korzenie nie przeszkadzają w szukaniu (ale w kopaniu już tak :) )

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 24 stycznia 2012, 17:21 
Chorąży
Chorąży

Jeżeli będzie problem z znalezieniem, to chętnie pomogę. Nie jest dla mnie istotna głębokość ukrycia ani ilość. :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 24 stycznia 2012, 17:25 
Generał Broni
Generał Broni

Siemka, nikt nie czyha :ang na depozyt! To po prostu szansa przezycia przygody i sprawdzenia wlasnego sprzetu i umiejetnosci Pzdr

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 24 stycznia 2012, 17:46 
Chorąży
Chorąży

jajkob00 napisał(a):
Otóż mój ojciec za czasów[...] i ojciec w obawie przed jakąś niespodziewaną kontrolą czy wpadką zakopał pewną ilość tego złota

jajkob00 napisał(a):
niektóre zostały wycięte i dziadek stracił orientacje

To kto w końcu to złoto zakopał dziadek czy ojciec

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 27 stycznia 2012, 18:30 
Major
Major

Moim zdaniem takie historie , jak jest możliwość należało by sprawdzić . Ale jest wielkie ale . Kilka lat temu z kumplem nagadał nam ktoś głupot o pewnym człowieku który za życia pochował skarby w swoim domu . Chata stała opuszczona zaniedbana ,nie ma na co czekać tylko jak jest okazja brać się za robotę , nawet podłogi zrywaliśmy i nic kupa śmieci i nic więcej . Największym skarbem jakim tam był to kopa butelek po napojach wyskokowych .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 27 stycznia 2012, 19:49 
Generał Broni
Generał Broni

Zwykle skarby o których się mówi nie istnieją,bo jeśli skarb faktycznie jest i ktoś o nim wie to sam go wykopuje w tajemnicy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 27 stycznia 2012, 20:02 
Generał Broni
Generał Broni

ekskalibur napisał(a):
Zwykle skarby o których się mówi nie istnieją,bo jeśli skarb faktycznie jest i ktoś o nim wie to sam go wykopuje w tajemnicy.
I to mnie właśnie martwi...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 28 stycznia 2012, 12:46 
Generał Brygady
Generał Brygady

Fajnie byłoby garnuszek złota wykopać, w POLSCE pewnie jest takich osób kilkanaście sam o jednej wiem.
Za wykopane złoto postawił dom za 400tyś zł. FAKT AUTENTYCZNY. (złoto było ukryte w domu starym przedwojennym).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 28 stycznia 2012, 13:20 
Generał Broni
Generał Broni

nie jest łatwo z tym ukrytym złotem.sam osobiście brałem udział w takich poszukiwaniach i to nie tak dawno.zaproszony byłem przez rodzinę,kogoś kto miał to złoto,schował je właśnie przed rodziną[bo zorientował się że mu trochę podskubują] i zmarł nagle.na dwa tygodnie przed śmiercią,pokazywał to złoto,zaufanemu pracownikowi i rodzina to widziała.zresztą czynił tak wczesniej kilkakrotnie aby się z nimi podrażnić.po jego śmierci,rodzina zaczęła poszukiwania.zerwano całą posadzkę w garażu i przekopano całą ziemię,ponieważ wysoko na ścianie był dziwny znak,to odkopano fundament i sprowadzono gościa z wykrywaczem a potem mnie-dla potwierdzenia że tam jest jakis metal.zaczęło się kilkugodzinne rozkuwanie fundamentu,który tylko w tym miejscu był bardzo mocny-beton aż siny.okazało się że zmarły właściciel złota,jeszcze raz zakpił z rodziny i nas z wykrywaczami.w tym miejscu był zabetonowany niklowany przedni błotnik od motocykla.na nikiel położona była minia ołowiana i to razem dawało piękny sygnał na wykrywaczach.złoto do dziś nie znalezione a kilka miesięcy przed śmiercią,ten człowiek powiedział rodzinie,że jak zburzą cały dom to dopiero znajdą to złoto.z tego co mówiła rodzina,było schowane 30 krugerandów,kilka sztabek i kilkanascie sztuk bizuterii.podczas dalszych poszukiwań trafiłem tylko na ukryte srebrne monety i na tym zakończyły się te przygody z ukrytym złotem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 28 stycznia 2012, 13:27 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

rebok26 napisał(a):
Fajnie byłoby garnuszek złota wykopać, w POLSCE pewnie jest takich osób kilkanaście sam o jednej wiem.
Za wykopane złoto postawił dom za 400tyś zł. FAKT AUTENTYCZNY. (złoto było ukryte w domu starym przedwojennym).

Jeśli chałupę postawił nie dawno, to niebawem będzie miał wizytę w US i się tłumaczyć będzie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 28 stycznia 2012, 13:33 
Generał Broni
Generał Broni

kilka-kilkanascie lat temu lekarze mało zarabiali a popatrzcie jakie pałace powystawiali i co na to US???.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 28 stycznia 2012, 13:37 
Pułkownik
Pułkownik

Też słyszałem o osobie, która po wojnie, w mojej okolicy znalazła złoto pod starą kapliczką. Zostało po nim duże gospodarstwo (nowoczesne jak na tamte czasy w których żył). Sam zginął podczas rozbiórki starego domu. Czy do jest legenda czy prawda - nie wie tego nikt.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 28 stycznia 2012, 14:15 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

rufa napisał(a):
kilka-kilkanascie lat temu lekarze mało zarabiali a popatrzcie jakie pałace powystawiali i co na to US???.

Ja tam nic nie wiem o lekarzach, ale weź wybuduj teraz dom mając nikłe dochody, a przetestujesz system i system ciebie.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]