Teraz jest środa, 24 grudnia 2025, 04:23

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 197 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: głębokość: Deus vs. GMP
PostNapisane: piątek, 17 lutego 2012, 18:34 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

W przypadku Deusa wybrałbym program GMP z podciągniętymi możliwie wysoko ustawieniami. Mając do dyspozycji tylko Gold MAXX Power to na rzymskie denary wybrałbym cewkę koncentryczną 10x8" lub standartową 9". Denary rzymskie z racji swojej budowy są trudniej wykrywalne w ziemi niż typowe monety srebrne bite ręcznie czy fabrycznie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 17 lutego 2012, 22:20 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Podejrzewam że Gmaxx II na rzymki byłby lepszy, ze względu na częstotliwość pracy (4,6kHz). Denar rzymski to jednak stosunkowo sporo srebra. GMP lepiej powinien sie sprawdzać na drobniejsze monety.
Tak przynajmniej wynika z teorii :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 17 lutego 2012, 22:27 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

G-MAXX II to najgorszy wybór z wymienionych na rzymskie denary, ale nie każdy się musi liczyć ani zgadzać z moją opinią.
Dodam, że G-MAXXA mam jako program w Deusie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 18 lutego 2012, 11:14 
Podpułkownik
Podpułkownik

Denar napisał(a):
G-MAXX II to najgorszy wybór z wymienionych na rzymskie denary, ale nie każdy się musi liczyć ani zgadzać z moją opinią.

A dlaczego sądzisz że jest najgorszy na rzymskie denary

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 18 lutego 2012, 20:44 
Klucznik z Klucz

Ta dyskusja wyglada jakby cała Polska byla usiana rzymskimi denarami.U nas trzeba szukac duzych talarków i deus to ma
K. z K.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 19 lutego 2012, 11:47 
Podpułkownik
Podpułkownik

DZIAD napisał(a):
Ta dyskusja wyglada jakby cała Polska byla usiana rzymskimi denarami.U nas trzeba szukac duzych talarków i deus to ma
K. z K.

co ma?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 21 lutego 2012, 12:36 
Klucznik z Klucz

To ma ze no niestety jest na disk najglebszy.
K. z K.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 21 lutego 2012, 14:25 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

znowu w tym wątku (i widziałem to jeszcze w paru miejscach) ludzie twierdzą że deus nie jest tak głęboki jak ex:

viewtopic.php?f=10&t=93778

pomijam już to, że temat zszedł na tory poboczne :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 21 lutego 2012, 19:28 
Podpułkownik
Podpułkownik

DZIAD napisał(a):
K. z K.

To czy na disk jest najgłębszy to ci nie powiem bo nie widziałem a większość testów jest w powietrzu i na niskiej częstotliwości która z założenia jest głębsza niż 18 khz

Ale biorąc z założenia że Deus jest taką hybrydą czyli zestawieniem wszystkich wykrywaczy które Xp do tej pory wyprodukował
to dla osoby która chce poszukiwać drobnicy a nie posiada wystarczających środków na deusa to może sobie spokojnie kupić GMP i zasięg powinien być taki sam jaki ma Deusa na 18khz

Denar pisałeś że używasz Deusa 18 miesięcy czy w ciągu tego okresu przy tylu ładowaniach zauważyłeś że ogniwa trzymają krócej niż na początku

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 21 lutego 2012, 21:17 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Tak, wydaje mi się, że akumulator w cewce wystarcza na nieco krócej, może o jakieś 10 - 15%, ale nie ma powodów by go wymieniać.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 21 lutego 2012, 21:55 
Podpułkownik
Podpułkownik

talgo napisał(a):
DZIAD napisał(a):
K. z K.

To czy na disk jest najgłębszy to ci nie powiem bo nie widziałem a większość testów jest w powietrzu i na niskiej częstotliwości która z założenia jest głębsza niż 18 khz

Ale biorąc z założenia że Deus jest taką hybrydą czyli zestawieniem wszystkich wykrywaczy które Xp do tej pory wyprodukował
to dla osoby która chce poszukiwać drobnicy a nie posiada wystarczających środków na deusa to może sobie spokojnie kupić GMP i zasięg powinien być taki sam jaki ma Deusa na 18khz

Denar pisałeś że używasz Deusa 18 miesięcy czy w ciągu tego okresu przy tylu ładowaniach zauważyłeś że ogniwa trzymają krócej niż na początku

Pozwoliłem sobie poryć na YT
i na tą chwile rosyjskie testy wykazują
iż Deus na 18khz wskazuje łezke na 16 cm a GMP na tej samej częstotliwości z cewką 11" na 19cm
mniejsze częstotliwości 8 i 4 khz już też nurkują w dół

http://video.yandex.ru/users/mdet/view/26/#
http://video.yandex.ru/users/mdet/view/ ... ector.ru/#

Przy okazji jak ktoś lubi dłubać przy swoim Deusie

http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=pl&prev=/search%3Fq%3Dhttp://detectorparty.com/forum/index.php%253Fshowtopic%253D4156%2526st%253D80%26hl%3Dpl%26biw%3D1246%26bih%3D683%26prmd%3Dimvns&rurl=translate.google.pl&sl=ru&u=http://xpdeus.ru/xp_deus_tuning.htm&usg=ALkJrhhCWyy4BUX-vSFXJB11GnpRRt8o4Q

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 21 lutego 2012, 22:42 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Zasięg Deusa zależy od kilku jeszcze innych ustawień i to nie może być prawda, bo przed chwilą zrobiłem test z denarkim gdańskim z 1595r o średnicy 13 mm i na moim programie na monety wykrywa go do 24 cm. Nie mam akurat łezki, która jest dłuższa i z lepszego kruszcu.
Jeżeli ktoś nagrywa film na youTube jakimkolwiek wykrywaczem to powinien dokładnie pokazać wszystkie ustawienia.
Gold MAXX Power to nie to samo co Deus, którego cenię o wiele, wiele wyżej.
To co jest w linku budzi mój głęboki niesmak, po co robić taką rzeźnię i dziadostwo z zaawansowanego technologicznie wykrywacza?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 lutego 2012, 01:31 
Podpułkownik
Podpułkownik

Oczywiście rozumiem twój powiedzmy niesmak
ale my jako poszukiwacze z różnymi sprzętami właśnie takie filmy bierzemy jako bazę wypadową do potencjalnych późniejszych zakupów
i powiedzmy taki kowalski zobaczy że GMP bierze taką łezkę o 3cm głębiej przy czym jest tańszy no to się wiele nie będzie zastanawiał
a w necie ciężko znaleźć jakieś rozsądne testy nie tylko XP ale i innych wykrywaczy
wiec liczę w dalszym ciągu odnośnie innego wątku aby udało się w cieplejszym miesiącu zebrać grupę ludzi ze sprzętem i przetestować kilka wykrywaczy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 lutego 2012, 06:40 
Generał Brygady
Generał Brygady

Jak dla mnie i dla wielu to dobre źródło porównania lepsze od gazet zreszto jestem stałym bywalcem na tym forum . http://www.reviewdetector.ru/review/deus-eng.html Jak łatwo zauwazyć testy sa robione za darmo dla wielu modeli :D ciekawe dyskusje tocz sie właśnie tutaj łatwo znałeżć odpowiednie nastawy http://www.reviewdetector.ru/index.php?showforum=51

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 23 lutego 2012, 11:52 
Klucznik z Klucz

Ja tam doktoratu nie pisze,ale czekalem na sprzet,który gdy chodze na np.pełnej dysktryminacji (u roznych det.Coin,Jewelery,Disk) za np monetkami i będzie nieduza skrzyneczka (np.35x25x19 cm) na 1 metrze to deus mi zlapie nawet na Basicu.Zrobilem sobie takie pólko w jurajskim piasku.DFx to widzi na dopiero na prospektingu,minelab Ex "w ogóle" piszemy oddzielnie!!! - błąd ortograficzny!!!,F75 dopiero na pinpoincie.Nie wysniłem tego tylko spróbowałem.Inne zasiegi to podobne jak w najlepszych .No i nie jestem sporadycznym poszukiwaczem,to tak dla tych co pisza ze operator nichts gut.
K. z K.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 197 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]