Teraz jest czwartek, 2 kwietnia 2026, 19:27

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Haubica 2S1 "Goździk" - oświetlenie :)
PostNapisane: piątek, 30 marca 2012, 20:42 
Generał Brygady
Generał Brygady

no kolego widziałem ok 100 bwp i żaden nie miał świateł stop kierunkowskazów a tym bardziej stop a jestem w służbie nadal zrobię fotki i Ci pokaże.Lampy czerwone maja tak ale już pisałem jaka role spełniają :) może za gierka był przykaz hehe

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 31 marca 2012, 13:13 
Porucznik
Porucznik

Panie Podlasiak jak już napisałem 12 lat pracy na BWP i jak również napisałem kierunkowskazy były od roku 1985 ( numery rejestracyjne od UBT 11... ROCZNIK 1985 ,UBT 13.... ROCZNIK 1986 , UBT 14...... ROCZNIK 1987)Nowszych u nas nie było.Czujnik światła stop znajduje się pod cięgnem pionowym pedału hamulca(przy skrzyni biegów).Światła obrysowe(te na zdjęciu z poprzedniego mojego postu)przednie i tylne pełniły funkcję dwa w jednym czyli obrys a jak włączono kierunkowskaz to światło migało.Przełącznik kierunkowskazów znajduje się nad wolantem (kierownicą).BWP posiada jeszcze lampy obrysowe boczne (na środku długości wozu) i do brzegu : z tyłu są dwie lampy obrysowe (nad drzwiami obok mocowań belki do samowyciągania) i na tylnej ścianie pomiędzy drzwiami jest taka sama lampa tylko wbudowana(zakreślona na czerwono).To jest właśnie stop.Również Cię poinformuję ,że 5 lat byłem instruktorem na szkółce młodszych specjalistów (kierowców BWP),więc chciał nie chciał musiałem się znać.Chyba pojaśniłem, zresztą inernet nie gryzie.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 4 kwietnia 2012, 09:19 
Kapral
Kapral

needao napisał(a):
feeder napisał(a):
Za moich zielonych czasów w czarnym berecie (11DKPanc) nazywaliśmy je obrysówkami.

i nic sie nie zmieniło:) chyba, że na Podlasiu:)
pozdrawiam.

Zdradzisz jak się na podlasiu mówi ? :)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]