Teraz jest środa, 21 stycznia 2026, 10:01

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: bransoleta z brązu
PostNapisane: czwartek, 5 kwietnia 2012, 00:41 
Generał Broni
Generał Broni

Prawdziwy skarb ! pomimo , że w detalu. Moje graatulacje :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 5 kwietnia 2012, 00:59 
Kapitan
Kapitan

Do mediow z tym, trabic i naglasniac, teraz ma odbyc sie jakies "sluchanie" w sejmie dobrze z takim przykladem wyjsc
bedziesz na pierwszych stronach gazet (uprzatnij garaz i komputer)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 5 kwietnia 2012, 01:04 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Cytuj:
Ja jak oddaje takie rzeczy to mówię, że na spacerze z dziewczyną ona kopnęła i takie coś się wykulało

I powiedzcie sami, czy to nie chory kraj ? człowiek znalazł, chce oddać, ale się obawia, bo ma czego... :evil:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 5 kwietnia 2012, 01:23 
Specjalista działu Inne Znaleziska
Specjalista działu Inne Znaleziska

Próbowałem coś znaleźć o ilości ty bransolet w polsce i na to wychodzi że są dwie z tą co walker1980 znalazł może się mylę. :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 5 kwietnia 2012, 09:10 
Złosliwy Nieludzki Doktor

Ja uważam, że należy problem medialnie nagłośnić, w miarę szybko. Nagroda i tak Cie nie ominie i to niezła, w zasadzie mam takie wrażenie że brak nam oddziału ,,szybkiego reagowania prasowego" - 1 czy 2 szybko reagujących dziennikarzy nagłaśniających odkrycia poszukiwaczy i ich patriotyczny pełen zaangażowania cel jakim jest wzbogacanie kultury narodowej.
A odkrycie przecudnej urody, gratulacje!!! :1 :1 :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 5 kwietnia 2012, 09:46 
Generał Broni
Generał Broni

Zeby tylko to cudeńko nie znikło w przepastnych magazynach jakiego muzeum...ech masz szczęście :1 ...gratulacje. :1 :1 mozna powiedziec iz zazdraszczam ;)
Odrysowac i kopie zrobić...ale to juz nie to samo niestety...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 5 kwietnia 2012, 10:54 

Im mniejsze muzeum tym chyba lepiej, bo małe regionalne często ubogie w eksponaty, wielkie to i do magazynu mogą włożyć i nie pokazywać...Poszukaj regionalnego muzeum najbliższego miejscu znalezienia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 5 kwietnia 2012, 20:58 
Porucznik
Porucznik

Ja tak sobie myślę czy w tym przypadku nie byłoby dobrym pomysłem by zgłosić się z tym znaleziskiem do jednego z wielu programów reporterów czy coś w tym stylu. Są one krótkie ale konkretne. O poszukiwaczach jeszcze nie widziałem żadnego odcinku, a oni potrafią ładnie przedstawić sprawę i odpowiednio ją naświetlić.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 6 kwietnia 2012, 07:46 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Niesamowita. Informuj o postępach, ciekaw jestem dalszego ciągu. Przepiękna rzecz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 6 kwietnia 2012, 07:56 

JasiuGKS napisał(a):
Ja tak sobie myślę czy w tym przypadku nie byłoby dobrym pomysłem by zgłosić się z tym znaleziskiem do jednego z wielu programów reporterów czy coś w tym stylu. Są one krótkie ale konkretne. O poszukiwaczach jeszcze nie widziałem żadnego odcinku, a oni potrafią ładnie przedstawić sprawę i odpowiednio ją naświetlić.

Może ekipa Sikorskiego? Co prawda bardziej siedzą w militarce ale to kuriozalne piękne znalezisko i trzeba nagłośnic. W okolicznościach takich jak próby prac nad zmianami w ustawie to może być jeden z argumentów, dziennikarze dorobią resztę. Myślę że warto spróbować.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 6 kwietnia 2012, 10:09 
Major
Major

Mniejsze regionalne muzeum mam w zasadzie pod nosem, niestety kilka obejrzanych wywiadów z dyrektorem tej placówki strasznie mnie zniechęciło do tego miejsca. Facet jest okrutny, rzuca paragrafami na prawo i lewo, straszy konsekwencjami i wszystkich nas władował do jednego wora z szabrownikami. Po świętach dostanę informację przez kolegę z naszego forum od większego muzeum więc zobaczymy co się z tej sprawy wykluje.
Co do nagłośnienia to strasznie mnie korci by opisać prawdziwy sposób znalezienia tego cuda bo faktycznie pomogło by niektórym zmienić punkt widzenia odn. naszego hobby. Niemniej wątpię abym uniknął nieprzyjemności z tym związanych i tego najbardziej się obawiam.
Reasumując, zamiast się cieszyć mam w głowie taką kołomyję że głowa boli i muszę to wszystko dobrze poukładać.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 6 kwietnia 2012, 11:30 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

walker1980 napisał(a):
Co do nagłośnienia to strasznie mnie korci by opisać prawdziwy sposób znalezienia tego cuda bo faktycznie pomogło by niektórym zmienić punkt widzenia odn. naszego hobby. Niemniej wątpię abym uniknął nieprzyjemności z tym związanych i tego najbardziej się obawiam.

Jak powiesz, że znalazłeś dzięki wykrywce to nie dostaniesz ewnetualnej nagrody.
Może skontaktuj się z ludźmi co ostatnio prowadzili debatę w sejmie na ten temat, może pomogą zrobić wokół tej sprawy szum ;).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 6 kwietnia 2012, 13:51 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

rafal-bielsko napisał(a):

Jak powiesz, że znalazłeś dzięki wykrywce to nie dostaniesz ewnetualnej nagrody.
Może skontaktuj się z ludźmi co ostatnio prowadzili debatę w sejmie na ten temat, może pomogą zrobić wokół tej sprawy szum ;).

Zonk Panie Rafale "wykrywka" tu nie ma nic do rzeczy,pamiętam niedawno temat z grobem popielnicowym,z tego co pamiętam to znalazca przyznał się do "wykrywki" i nagrodę dostał.
O nagrodę wnioskuje Konserwa i długa to droga.Mam nadzieję że fant nie został trafiony na stanowisku i w okolicy Łodzi.
Przy okazji gratuluję i Najlepszego na Święta i po Świętach życzę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 6 kwietnia 2012, 19:50 
Porucznik
Porucznik

Wykrywacz nie ma tu nic do rzeczy bo kolega mógł szukać zgubionych kluczy tak jak my wszyscy to robimy, a to co przy okazji znajdziemy to normalna rzecz że nagłaśniamy i oddajemy do muzeum. Jak by nie było z wykrywaczem możemy chodzić ale nie poszukiwać zabytkowych fantów.
Jasiu

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 6 kwietnia 2012, 21:20 
Generał Brygady
Generał Brygady

Dla takich wlasnie rzeczy archeolodzy powinni wspoldzialac z eksploratorami a swiat bylby piekniejszy a jak jest naprawde... piekny kraj z chorymi przepisami :h

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]