Teraz jest poniedziałek, 18 sierpnia 2025, 14:40

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: tejon - pytanie
PostNapisane: czwartek, 5 kwietnia 2012, 17:04 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Mam pytanie odnośnie dwóch wykrywaczy co byście polecili na monety , Tejona czy Gold Max Power z góry dziękuję i pozdrawiam Stefan

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: tejon - pytanie
PostNapisane: czwartek, 5 kwietnia 2012, 17:19 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Używałem i testowałem i sprzedaję oba wykrywacze. Moim wyborem byłby Tejon, jest bardziej uniwersalny można poszukać nim także militarii i depozytów, ma większy zasięg na duże przedmioty (cewka Tejona 24,5x21 cm cewka GMP to 22,5 cm). W praktyce Tejon jest również skuteczniejszy jeżeli chodzi o monety. Jest poręczniejszy i lżejszy od Gold MAXX Power. Zaletą Tejona jest pełna klasyczna dyskryminacja + dyskryminacja alternatywna, GMP ma tylko dyskryminację ferromagnetyków. Zalety Gold MAXX Power to, że może być spokojniejszy no i najistotniejsze, ma wbudowany przekaźnik słuchawek bezprzewodowych. Cena Tejona jest także sporo niższa. Popularność GMP w Polsce stale rośnie za sprawą popularności Deusa, który ma GMP jako program, ale z większymi możliwościami. Nie popełnisz błędu jeżeli wybierzesz jeden lub drugi.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 5 kwietnia 2012, 21:25 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

dzięki jeszcze raz mam u pana zakupiony Vaguero jest ok. ale myślę nad drugą wykrywką .Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 kwietnia 2012, 10:49 
Chorąży
Chorąży

Denar napisał(a):
Popularność GMP w Polsce stale rośnie za sprawą popularności Deusa, który ma GMP jako program, ale z większymi możliwościami.

Większości przypadków użytkownicy przy zakupie GMP nie zwracają uwagi na obecność DEUSA. Po za sztycą te detektory nic nie mają wspólnego całkowicie inna mechanika etc. I w żadnym wypadku DEUS nie może mieć GMP jako "program". A jak można nazwać "programem" proste ustawienia typu: czułość, dyskryminacja, częstotliwość ? To wymyślanie na silę jakiś cudów których nie posiada DEUS.

GMP jest niezwykle skuteczną maszyną i każdy który go poznał o tym wie. I właśnie stąd się bierze jego popularność w PL coraz więcej ludzi o nim pisze. Obecność Warszawskim sklepie tak samo rozwija mu skrzydła.

Denar Możemy się wybrać na sześć godzin w teren i ja znajdę więcej monet od Ciebie. A innym razem Ty znajdziesz więcej. I tak można to ciągnąć bez końca. Czy to będzie znaczyć że GMP jest gorszy od DEUSA lub na odwrót?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 kwietnia 2012, 11:48 
Moderator
Moderator

Mogę jedynie porównywać Goldmaxx'a mk1 z programem fabrycznym Deusa o nazwie GMP - wynik ? to dwie różne bajki, może ten program w Deusie ma zbliżone ustawienia do GMP ale absolutnie nie można powiedzieć że deus zawiera wykrywacz Goldmaxx Power w sobie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 kwietnia 2012, 12:00 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Program GMPower w Deusie jest podobny do wykrywacza Gold MAXX Power. Mając do wyboru bez wahania wybrałbym Deusa, bo sam program oferuje więcej niż cały Gold MAXX Power.
reglass mie musisz wiedzieć wszystkiego, ale Gold MAXX Power jest także obecny w gdyńskim sklepie, a jeżeli chodzi o monety to raczej lekko ze mną byś nie miał.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 kwietnia 2012, 12:33 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Powiem więcej, także Deus Lite, czyli same słuchawki bezprzewodowe Deusa i cewka z wysięgnikiem oferuje znacznie więcej niż Gold MAXX Power a i cena jest nieco niższa.

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]