Teraz jest środa, 21 stycznia 2026, 10:01

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: bransoleta z brązu
PostNapisane: piątek, 6 kwietnia 2012, 22:38 
Generał Broni
Generał Broni

A gdybys tak dał jakiemu zdolnemu rzemieślnikowi/jubilerowi by zrobił kopie w srebrze np....hmmm...fajne by było.
Trzeba by narysowac i foty dokładne zrobic .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 6 kwietnia 2012, 23:14 
Generał Broni
Generał Broni

W całej rozciągłości popieram opinie i wnioski kolegów PREM i Jasiu GKS . Natomiast trudno jest radzić walkerowi jak powinien się za to zabrać i technicznie to zrobić . Jak sam pisze ma obawy całkiem zresztą słuszne , ale i odwagi też mu nie brak co zasługuje na szczególne uznanie. Ja przedstawił bym prawdziwą wersję dotyczącą okoliczności przy czym próbował bym załatwić sobie bezpieczeństwo angażując w sprawę osobę o powszechnym autorytecie , kogoś z kogo opinią należy się liczyć - resztę załatwią media. Życzę zdecydowania i powodzenia cokolwiek postanowisz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 6 kwietnia 2012, 23:28 
Kapitan
Kapitan

Niech jakis posel zangazowany w sprawe majacy immuniuni powie za znalazl wykrywaczem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 kwietnia 2012, 11:53 
Pułkownik
Pułkownik

Jest jeszcze jedna możliwość, nic nie zgłaszać, posprzątać chatę i czekać, może sami zainteresowani się zgłoszą?
Obym się mylił.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 kwietnia 2012, 12:17 
Generał Broni
Generał Broni

Ja bym na razie nie oddawał tylko bardzo dokładnie jeszcze obszukał teren,gdzie leżal ten przedmiot.Jeśli będzie tego więcej ,z pewnością nie wywiną się od jakiejś konkretnej nagrody.Choć patrząc z innej strony mogą się jeszcze bardziej doczepić,że szukałeś w miejscu gdzie leżał ten artefakt,co mogło by wskazywać na miejsce archeologiczne.Nie dziwię się ludziom,że nie chca oddawać takich staroci.Po co robić sobie problemy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 kwietnia 2012, 12:49 
Porucznik
Porucznik

Lokalizacja: dla mnie wszędzie jest blisko, reszta zależy od chęci
ekskalibur napisał(a):
Ja bym na razie nie oddawał tylko bardzo dokładnie jeszcze obszukał teren,gdzie leżal ten przedmiot.Jeśli będzie tego więcej ,z pewnością nie wywiną się od jakiejś konkretnej nagrody.Choć patrząc z innej strony mogą się jeszcze bardziej doczepić,że szukałeś w miejscu gdzie leżał ten artefakt,co mogło by wskazywać na miejsce archeologiczne.Nie dziwię się ludziom,że nie chca oddawać takich staroci.Po co robić sobie problemy.

Nie chcę się czepiać Twojej wypowiedzi, ale z całym szacunkiem, nie Jesteś archeologiem, żeby takie prace przeprowadzać(ja też nie ;)), i jako amator niestety ale wyciągniesz sam "złom" a zatracisz cały kontekst znaleziska, tak więc nie Podpowiadaj komuś głupot.
Wesołych Świąt

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 kwietnia 2012, 16:20 
Generał Broni
Generał Broni

Nie wiem czy dokładnie czytałeś post walkera.Znalazł to przy studzience.Chodziło mi o dokładne przeszukanie miejsca koło tej studzienki.Przecież tam i tak ziemia została kompletnie przemieszana więc archeolodzy nie będą mogli naukowo zbadać tego miejsca.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 kwietnia 2012, 17:13 
Major
Major

Chłopaki nie ma o co się spierać. Właściwe służby wiedzą już o znalezisku,a przy dobrych wiatrach może po świętach dostane jakieś nowe informację. Co do miejscówki, zostawiam ją w spokoju, jest kilka charakterystycznych cech ukształtowania terenu, które przemawiają za tym że mogła być tam osada.Niemniej wolę żeby zerknięto na to fachowym okiem bo to tylko moja teoria . O wszelkich postępach oczywiście poinformuję na forum. Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 kwietnia 2012, 18:22 
Pułkownik
Pułkownik

I bardzo dobrze zrobiłeś. Chyba nie taki diabeł straszny jak go malują.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 kwietnia 2012, 21:51 
Major
Major

ekskalibur napisał(a):

Jakiej nagrody ?? nie wiem jak jest w waszych rejonach ale na pomorzu maja to w szanownym poważaniu i mam na to dowody gdzie było coś na polu ornym zostało zgłoszone przyjechali zebrali to co było na wierzchu ( pługiem gość rozwalił ) i powiedzieli być może coś to jeszcze jest ale nie wiemy i poszli bez szukania badania NIC ! Nic nie zrobili , a czemu ? podobno nie maja pieniędzy na poszukiwania i tyle , a pługiem dalej będzie po tym jeździł i niszczył nestety ...

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 8 kwietnia 2012, 20:00 
Pułkownik
Pułkownik

Normalka nie tylko na pomorzu. Pieniadze sa tylko dla urzedasa, a na ratowanie tego co ginie bezpowrotnie już nie. Zgłosisz ,dasz d...py i tyle, a "dziedzictwu narodowemu" i tak nie pomorzesz, więc kop koło tej studzienki i nie przeszkadzaj bandzie na urzędzie w spokojnym pobieraniu kasy za trwanie w błogostanie. Nikomu nie pomożesz a sobie zaszkodzisz i tyle. Kop i nie zawracaj nikomu głowy głupotami.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 8 kwietnia 2012, 20:18 
Sierżant
Sierżant

Super , ale miałeś farta. :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 8 kwietnia 2012, 21:14 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

TomaszM napisał(a):

Jakiej nagrody ?? nie wiem jak jest w waszych rejonach ale na pomorzu maja to w szanownym poważaniu i mam na to dowody gdzie było coś na polu ornym zostało zgłoszone przyjechali zebrali to co było na wierzchu ( pługiem gość rozwalił ) i powiedzieli być może coś to jeszcze jest ale nie wiemy i poszli bez szukania badania NIC ! Nic nie zrobili , a czemu ? podobno nie maja pieniędzy na poszukiwania i tyle , a pługiem dalej będzie po tym jeździł i niszczył nestety ...

Pozdrawiam

A po co kasa?Jeśli to pole orne to WKZ ubiega się o zgodę właściciela i zaprasza Ciebie Tomaszu z wykrywką na poszukiwania w warstwie ornej :-P.... pod nadzorem.
Marzenie ściętej głowy :-) no ale przecież na tym polu już szukałeś bo coś tam znalazłeś.
Do końca roku jeszcze daleko ale fant warte nominacji na 2012.Gratulacje. :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 8 kwietnia 2012, 21:59 
Major
Major

misiekcd napisał(a):
TomaszM napisał(a):

Pozdrawiam

A po co kasa?Jeśli to pole orne to WKZ ubiega się o zgodę właściciela i zaprasza Ciebie Tomaszu z wykrywką na poszukiwania w warstwie ornej :-P.... pod nadzorem.
Marzenie ściętej głowy :-) no ale przecież na tym polu już szukałeś bo coś tam znalazłeś.
Do końca roku jeszcze daleko ale znalezisko warte nominacji na 2012.Gratulacje. :1

po 1 ja kasy nie chce zresztą to nie ja o kasie pisałem , po 2 skąd wiesz że na tym polu już szukałem ? po 3 skąd wiesz że już tam coś znalazłem ? powiem Ci tak nie szukałem , wiem co tam mniej więcej może być bo wiem to od gospodarza który robi orkę na tym polu co roku bo go znam . I skąd ty masz taką wiedzę o tym wszystkim to bladego pojęcia nie mam , możesz uświadomić mnie i innych czytających to forum ??
A powiedz kto ma mnie zaprosić skoro ja tego nie zgłosiłem ?? Nie rozumiem twojej wypowiedzi proszę uzasadnij

Dziękuje i Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 9 kwietnia 2012, 08:01 
Major
Major

Hej Sorry ale chyba wczoraj nie do końca zrozumiałem twoją aluzje :) ale poważnie nie kopałem tam i nie mam zamiaru ... szkoda tylko że takie miejsce marnieje ...

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]