W tym filmiku iron level ustawiony jest na 3, silencer 2 ( tryb fabryczny Gm power ) - no wątpię czy można się przyczepić do tych ustawień, chyba sam wiesz że ich zmiana niewiele by dała, jasne można jeszcze włączyć all metal i reactivity 0 lub 1 - jednak zamysł był taki by pokazać jak działa deus w tym miejscu i z tymi celami w trybie który nadaje się do normalnego codziennego użytkowania a nie total max - takie filmy już widziałem
"Lepiej zostaw poziom żelaza na 3, większa szansa na znalezienie słabo przewodzących metali na większej głębokości w zmineralizowanym gruncie.
Jak chcesz szukać "skarbczyków" to potrzebna cewka 34/28 na częstotliwości 4 kHz."
"Ja najczęściej używam GMP, czułość 99 (bardzo rzadko zmniejszam), TX na3, GB na Tracking (sygnały kamieni magnetycznych, które słychać w śledzeniu ignoruję), dyskryminacja 10, 3 tony, częstotliwość najczęściej 18 kHZ czasami 12 kHz. Rzadko zmieniam inne parametry, bo to ustawienie jest skuteczne w bardzo przeszukanych miejscach o umiarkowanej mineralizacji. Myślę, że w ok. 80% wiem kiedy jest moneta a kiedy jest duże żelazo. Z żadnym sprzętem nie ma 100% pewności i siła Deusa też nie na tym polega. "
Cytaty z wątku Deus ustawienia
Oczywiście NIE MOŻNA podejmować decyzji na podstawie tego co pokazałem
TU jeszcze ciekawy link , jeden z nielicznych porównań deusa i goldmaxxa - wybaczcie za tego tłumacza google
http://translate.google.pl/translate?hl ... %3Dimvnsfd