Teraz jest wtorek, 22 lipca 2025, 15:44

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2233 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 149  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: RUTUS OPTIMA 2.0
PostNapisane: sobota, 21 kwietnia 2012, 07:57 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Panowie a jak bardzo mogę podkręcić dyskryminacje (tak aby nie wyciąć wszelkich monet ) bo tak jak już wcześniej pisałem tylko ich szukam ...Co do korekcji kamieni to zmniejszę,sugerowałem się radą producenta -10 /// ...Pozdrawiam.....

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 21 kwietnia 2012, 09:15 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Monet tak łatwo nie stracisz, bo one są z nieżelaznych metali. Dla przykładu dodam, że ja z dyskryminacji poniżej 45 nie schodzę (ewentualnie na zaśmieconym terenie tylko więcej) i monetki kopię nawet takie maleństwa jak np. guter pfen, które mają niespełna 1 cm średnicy i grubość dosłownie 3 ludzkich włosów. Nie wspominając o ołowianych śrucinach.... nie bój się dyskryminacji !

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 21 kwietnia 2012, 09:55 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

ja myślę jednak że nie warto podkręcać dyskryminacji powyżej 30,35, zardzewiałe gwoździe, odłamki i inne duperele powinny być eliminowane w tym zakresie. Zrób tak jak chłopaki radzą - daj korekcję kamieni na 0 i ewentualnie oprócz zwykłej dyskryminacji wytnij jeszcze skale do 30 dyskryminacją wybiórczą, (działają niezależnie od siebie) a nóż może to coś da..:)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 21 kwietnia 2012, 13:08 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

O.k przetestuje wasze propozycje ...Wiecie koledzy miałem garreta ace 250 chodziłem w trybie coins i okazało się,że wyeliminowałem dużą część monet :( Potem wycinałem 1 dwa kwadraciki i w miejscach które wcześniej czesałem znalazłem masę drobiazgów.....Dlatego nie chce popełnić kolejnego błędu z Optimą..... Dzięki za pomoc....

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 21 kwietnia 2012, 13:42 
Podporucznik
Podporucznik

Ja chodze na czulosci 43-45, czasami sobie prychnie, zwlaszcza jak chodze pomiedzy krzakami winogron w winnicach, bo tyczki sa co 1,5m, a i jak jest kamieni sporo i musze uzywac malego kilofu, to doszedlem do korekcji kamieni -8, poniewaz ciaglem kamyczkiwielkosci centymetra, a i wieksze... Natomiast czulosc, jak na razie trzymam ok 30, a i tak wyciagnalem siekierke zardzewiala, co dawala sygnal na 60.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 22 kwietnia 2012, 23:49 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Koledzy nie będę zakładał nowego tematu...Szukam pokrowca,torby lub plecaka na mojego Rutusa.Możecie mi coś polecić??Szukałem po forach,ale nic konkretnego nie znalazłem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 23 kwietnia 2012, 05:47 
Podporucznik
Podporucznik

Zrob jak ja: Wejdz do jakiegos duzego sklepu sportowego- tam gdzie maja duzy wybor plecakow, ze soba wez wykrywacz i zapytaj sie czy mozesz pomierzyc na miejscu. dobrze by bylo, gdyby do plecaka weszla saperka, lub maly kilof rozkladany :D . Pozdrowionka.
Plecak wybierz nie za duzy, jakis lekki, wygodny w sam raz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 23 kwietnia 2012, 09:59 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

:) Już widzę minę sprzedawcy :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 23 kwietnia 2012, 10:09 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

A jak myślisz w taki się zmieści ?
http://allegro.pl/plecak-wojskowy-surpl ... 80807.html

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 23 kwietnia 2012, 11:01 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Ja osobiście nie używam żadnej torby plecaka.... Ale znam druhów, którzy jako ochrony używają pokrowce wędkarskie. Niektóre są takie fajne, wyściełane gąbką (lecz pewnie fajnie kosztują). No i dodatkowo pokrowce wędkarskie niekiedy posiadają ciekawe maskujące desenie :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 23 kwietnia 2012, 23:36 
Podporucznik
Podporucznik

Moze nie dobrywieczor, a raczej dobranoc :lol: . Wlasnie umiescilem filmik z Optima, na YouToube, po wyjsciu z tamtego tygodnia i z dzisiaj. Dla ziomkow w Polsce :? ... Przepraszam, ale filmik jest po Francuzku, bo wielu znajomych Francuzow mnie namawialo na forum francuzkim, bym wreszcie przedstawil wykrywacz i znajdki w ich jezyku.

http://www.youtube.com/watch?v=9AAmZKSj ... osA5cTv6Y=

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 24 kwietnia 2012, 14:59 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Możesz nagrać jak Twoja optima zachowuje się na jakiś określonych przez Ciebie ustawieniach,chciałbym porównać sobie ze swoim sprzętem..Krótki filmik w terenie...Szkoda że nie nagrywasz zachowania wykrywacza w czasie szukania potencjalnego SKARBU :)
Pozdrawiam .....

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 24 kwietnia 2012, 21:06 
Plutonowy
Plutonowy

Tofi1987 napisał(a):
Możesz nagrać jak Twoja optima zachowuje się na jakiś określonych przez Ciebie ustawieniach,chciałbym porównać sobie ze swoim sprzętem..Krótki filmik w terenie...Szkoda że nie nagrywasz zachowania wykrywacza w czasie szukania potencjalnego SKARBU :)
Pozdrawiam .....

Ja już pisałem w innym poście do kolegi mleko80rt że te filmiki są fajne ale faktycznie brakuje samej akcji zachowania się wykrywki przed wykopaniem fanta.
Wrzuć coś od siebie Tofi1987 na youtube ja może też jak coś ciekawego będę miał to wrzucę
Osobiście mam Argo ale myślę że w zachowywaniu się wykrywaczy z przebiegu samego szukania w terenie dużych różnic nie ma.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 24 kwietnia 2012, 21:24 
Podporucznik
Podporucznik

No kurcze, wrzucilbym, ale chyba nie wszystkich interesuje wykopanie 4mm kawalka miedzi, czy olowiu- to co dzisiaj mi sie trafilo... Chodzilem na maksymalnej czulosci, dyskryminacja na 34, ale sie zawzialem :ups: . Po trzech godzinach na poletku u faceta, wykopalem mu chyyba polowe smieci- nie moge powiedziec, bo male kawalki metalu Optima brala nawet na 30cm. No ale bylo warto... Wsrod tych smieci wyszly mi tylko dwie monetki: Moneta Papieska z Avignion i sreberko, ktore wlasnie czyszcze z 1739r. Wiem ze w Polsce prawo jest inne niz we Francji, dlatego daje te filmiki na Youtoube i zawsze z autoryzacja Wlasciciela ziemi. Naprawde Francuzi sa bez problemowi: nikogo nie obchodzi ze ktos chodzi w wykrywka, nigdy mi nie odmowili pozwolenia. Nawet dzisiaj jeszcze gosc mnie poczestowal Goulasem bez filtra-poczulem sie jakbym palil Extra Mocne...
Ps: Nastepny film zaczalem krecic rowniez po Francuzku, bo...troche przykre, ale wieksze zainteresowanie z ostatnim filmem mialem od strony Francuzow, niz Polakow :(
No nic...
Ps 2: Pintpoint wydaje mi sie ze byl lepszy w Proximie- przynajmniej szybciej lokalizowalem monete. Moze to dla tego, ze tam byla cewka Koncentryk, a tu DD. No ale to chyba kwestia wycwiczenia...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 24 kwietnia 2012, 23:00 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

No nic jak pogoda się poprawi to coś nagram.Niestety leje już od 6 dni,i wybrać się nie mogę...:(Ale na weekend zapowiadają 28*:P..Pozdrawiam...

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2233 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 149  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]