Teraz jest poniedziałek, 12 stycznia 2026, 12:47

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 83 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Martwy okres
PostNapisane: wtorek, 8 maja 2012, 15:19 
Pułkownik
Pułkownik

MIRAS2009 napisał(a):
sprota napisał(a):
walbor62 napisał(a):
Truskawkowe pola - międzyrzędzia,

No i kukurydza też jest do przejścia :lol:
Kukurydza tez juz posiana-wczoraj wpadłem na ładne poletko myslałem ze nie posiane,wbiłem saperke a tu ziarenko kukurydzy :? Z szacunku do czyjejs pracy zwinąłem majdam i poszedłem gdzie indziej

Musisz czekać aż urośnie wtedy nie zniszczy się cudzej pracy, a międzyrzędzia są dość szerokie w kukurydzy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 9 maja 2012, 20:43 
Chorąży
Chorąży

sprota napisał(a):
MIRAS2009 napisał(a):
sprota napisał(a):
walbor62 napisał(a):
Truskawkowe pola - międzyrzędzia,

No i kukurydza też jest do przejścia :lol:
Kukurydza tez juz posiana-wczoraj wpadłem na ładne poletko myslałem ze nie posiane,wbiłem saperke a tu ziarenko kukurydzy :? Z szacunku do czyjejs pracy zwinąłem majdam i poszedłem gdzie indziej

Musisz czekać aż urośnie wtedy nie zniszczy się cudzej pracy, a międzyrzędzia są dość szerokie w kukurydzy.

ale chyba źle by się machało w takiej kukurydzy, chyba ze trzymac cewke przed sobą nieruchomo i isc do przodu

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 9 maja 2012, 21:31 
Pułkownik
Pułkownik

Tu gdzie jestem obecnie kukurydze sieją w odstępie 40 do 50cm i ma wysokość ponad 200 cm zobaczymy spróbować zawsze można :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 13 maja 2012, 21:54 
Generał Brygady
Generał Brygady

Zakaz wstępu wprowadzany jest na terenie Lasów Państwowych. A co z lasami prywatnymi? Trochę grzebałem na stronce lasy.gov.pl, ale nie znalazłem odpowiedzi na to pytanie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 13 maja 2012, 22:07 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

byłem wczoraj w terenie i nie jest najgorzej :) zależy od podłoża lasu.Kol krystian dobrze podpowiada o leśnych drogach gdyż sam wiele razy trafiłem fajne znajdki :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 maja 2012, 13:30 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Za moje miejsce poszukiwań w tz. martwym okresie został wykorzystany wyschnięty (celowo spuszczona woda-oczywiście nie przezemnie) staw, a bardziej jeziorko kąpielowe służące od dawna miejscowym. Obiekt znajduje się w lesie na terenie dawnej kopalni piasku i powiem wam panowie że po jednym wypadzie monetki nie mieściły mi się w kieszeni. Z pod piasku wychodzi olbrzymia ilośc najróżniejszych monet z PRL-u i naszych współczesnych klepaków. Trafiłem tez srebrny wisiorek - znaczek zodiaku lew. Co dziwne pod cewke nie chce wejść nic złotego a z doświadczenia wiem że sporo fantów ludzie gubią w takich miejscach. Pozdro i powodzenia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 maja 2012, 14:52 
Generał Broni
Generał Broni

witam kolego.złoto jest trudniej wykrywalne.jak chcesz się dobrać do złota,to najpierw wyzbieraj inne fanty a nawet śmieci.dopiero wtedy możesz zabrać się za poszukiwanie drobnego złota,bo tylko takie występuje na takich kąpieliskach.trzeba chodzić bardzo wolno,kopać kazdy sygnał.złoto bywa na prawie kazdym kąpielisku,ale żeby je wydobyć,trzeba się "trochę"napracować,nie ma tak lekko.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 17 maja 2012, 09:09 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Fisherem f2 "sprzątanie" tej miejscówki idzie nawet sprawnie, ale na razie walcze tam z wyciętym ironem. Roji się od wszelkiego rodzaju polmosów (jeden zatrzymałem z napisem Pewex), zawleczek i puszek z browaru a najgorsze to folia alumiowa pozostałość po grilu. Doszukałem się też na forum że złoto w f2 daje najróżniejsze wskazania od 12 do 80 ale jazda tam bez dyskryminacji była by udręką. Jak pisałem obiekt znajduje się na terenie byłej piaskowni więc w 100% wykonany jest z piasku i to mnie najbardziej cieszy bo nigdy nie działałem na takim podłożu a doświadczenie rośnie. No i nadal wychodzą prl-ki i współczesniaki ale nie mam zamiaru odpuścić. Za każdym razem gdy tam jade wkręcam sobie, że bez złota nie wracam :lol: taka motywacja do działania.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 17 maja 2012, 10:08 
Generał Broni
Generał Broni

witam.tak jak już pisałem-trzeba się napracować aby dobrać się do złota,ale warto.jak nie dajesz rady,to mogę Ci pomagać w tym trudzie.tylko nie wiem jak to daleko. :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 17 maja 2012, 11:21 
Generał Broni
Generał Broni

kleksowosc87 napisał(a):
...... Trafiłem tez srebrny wisiorek - znaczek zodiaku lew. .......

Gratuluje i moja prosba - wrzuc zdjecie do viewtopic.php?f=58&t=93402 . Pozdrawiam F.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 17 maja 2012, 12:50 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Kolego "rufa" jak byś mógł przybliżyć obszar Twojego działania to bym Ci napisał czy jest sens angażować Cię do sprzątania kapieliska.
Jak wrócę z pracy wrzuce foto lwa do zwierzyńca.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 17 maja 2012, 16:54 
Generał Broni
Generał Broni

witam.moja ojczyzna to polesie lubelskie o którym Kraszewski pisał,że jest to kraina gdzie królują-laski,piaski i karaski.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 18 maja 2012, 08:17 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Widziałem zdjęcia Twojej okolicy i w 100% zgadzam się z Kraszewskim :) . Ja śmigam po Zagłębiu Dąbrowskim i takich terenów tylko pozazdrościć. Więc kolego mamy jakieś 360 km różnicy. Ale budujemy dwie obwodnice w okolicy Lubelskim więc może kiedyś wyskoczymy na laski, piaski i karaski bo wędke też mam na stanie i czasem bywam w tamtych stronach :lol: . Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 18 maja 2012, 22:22 
Pułkownik
Pułkownik

U mnie zrobiło się troszkę ciekawiej niż na polskich terenach, na pierwszym wypadzie wywalili mi szybę w aucie i się zniechęciłem ale już jest lepiej zrobiłem dwa wypady w góry i nawet nie myślałem że takie ciekawe fanty można znaleźć na odludziu, co prawda nic starszego niż 1700r się nie trafiło jeszcze ale poczekamy zobaczymy, dziś zrobiłem rekonesans na plaży nad jeziorem Garda ale nic ciekawego nie było.
Jak znajdę chwilkę to wrzucę fotki.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 19 maja 2012, 07:36 
Generał Broni
Generał Broni

Wrzuc prosze fotki fancikow... A amatorow czyjejs wlasnosci spotkamy wszedzie, nie tylko we Wloszech czy Polsce... Pzdr

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 83 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]