Teraz jest poniedziałek, 8 września 2025, 22:46

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Skarby bardzo starego domu....
PostNapisane: poniedziałek, 21 maja 2012, 10:38 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Weekendowy plon :)
Warte to coś?
Załącznik:
001.jpg
Załącznik:
002.jpg
Załącznik:
003.jpg
Załącznik:
004.jpg
Załącznik:
[attachment=0]005.jpg
Załącznik:
006.jpg
Załącznik:
007.jpg
Załącznik:
008.jpg
Załącznik:
009.jpg

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 21 maja 2012, 10:40 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Załącznik:
010.jpg
Załącznik:
012.jpg
Załącznik:
014.jpg

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 21 maja 2012, 18:55 
Major
Major

Zdjęcie nr 10 to Urząd Miasta w Chorzowie
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 21 maja 2012, 19:01 
Generał Broni
Generał Broni

Ze tez w moim domu takie fajne ksiazki nie wyskakują podczas porządków... niestety u mnie co cenniejsze (i co starsze) rzeczy z domu pradziadka juz dawno rozgrabione przez kuzynostwo i sprzedane na targu staroci za grosze w czasach PRL...

Nie znam sie na ksiazkach ale sadzac po przyzwoitym stanie wartość na pewno wyższa niz sentymentalna, zwłaszcza dla ludzi którzy zbieraja takie rzeczy. Ale ja bym tego nie sprzedawał tylko trzymał jako rodzinna pamiatke

Pozdrawiam!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 22 maja 2012, 13:01 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Leszel napisał(a):
Ze tez w moim domu takie fajne ksiazki nie wyskakują podczas porządków... niestety u mnie co cenniejsze (i co starsze) rzeczy z domu pradziadka juz dawno rozgrabione przez kuzynostwo i sprzedane na targu staroci za grosze w czasach PRL...

Nie znam sie na ksiazkach ale sadzac po przyzwoitym stanie wartość na pewno wyższa niz sentymentalna, zwłaszcza dla ludzi którzy zbieraja takie rzeczy. Ale ja bym tego nie sprzedawał tylko trzymał jako rodzinna pamiatke

Pozdrawiam!

Właściwie to ja myślałam, że te książki to są nic nie warte :) Mają okładki dość zniszczone, bo leżały trochę na tym strychu ale w środku są całkiem, całkiem...
Niestety nie mam ich gdzie trzymać i wolałabym się ich pozbyć, zresztą to nie pamiątki rodzinne tylko pozostałości po niemcach, którzy w czasie wojny stacjonowali w moim domu, zmuszając rodzinę do zamieszkania w piwnicy.... No i nie wiem nawet co to za pozycje, bo niestety nie znam niemieckiego...
Pozdrawiam :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 22 maja 2012, 17:20 
Generał Broni
Generał Broni

Jeżeli koniecznie chcesz sie ich pozbyć i jeszcze nikt sie do Ciebie nie zgłosił z PW z prośba o podanie ceny (jak wstawisz kiedyc cos naprawde cennego przy okazji udajac kompletna niewiedze co do wartości to masz jak w banku ze kilku sie takich odezwie, chociaż tu i tak to zjawisko jest marginalne w porownaniu z forum Odkrywcy) to moim zdaniem najlepsze bedzie allegro i licytacja od 1zł bez ceny minimalnej. Przy czym mozesz miec pecha i zawsze jest mozliwość ze ktos gotowy za takie ksiazki niezle zapłacic po prostu w danej chwili nie natknie sie na Twoja aukcje i pójda za niską kwotę.

Dalej jednak jestem zdania ze warto sobie takie starocie trzymac, w jakis sposob jednak sa zwiazane z historią rodziny i maja pewna wartość sentymentalną. A gdzie je trzymać? W tekturowe pudło, jakis wchłaniacz do wilgoci w środek zeby nie wilgotniały i na strych :) No a jak Cie az tak swędzi zeby znikneły Ci z oczu to zawsze mozesz je mi wysłać, chętnie przygarnę:)

Pozdrawiam!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 22 maja 2012, 17:59 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Dzięki za rady :)
Z tym, że ja nie muszę udawać niewiedzy w tej kwestii i nie chcę się tego pozbywać na siłę ale tak jak pisałam wolałabym się pozbyć :) Ale z tym pudełkiem to masz rację, pewnie tak zrobię i może moje dzieci zarobią kiedyś na tym jakąś kasę :lol:
Pozdrawiam :)

Acha...i nie wklejem tego tutaj po to, żeby sprzedać ale żeby czegoś się o tych znaleziskach dowiedzieć :) Bo gdzie indziej znajdę tylu ludzi którzy się tak dobrze na starociach znają? :) :1

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]