Jacek napisał(a):
Cytuj:
Zakres szkolenia obejmie zagadnienia prawne oraz procedury jakim poddać się powinien każdy kto chce legalnie działać z wykrywaczem
Na terenie obiektów wpisanych do rejestru czy poza nimi ?
JW
Odpowiem może ja , choć nie mogę sie wypowiadać w imieniu stowarzyszenia.
Moje doświadczenie z kontaktu z naszym łódzkim urzędem w 2011:
W ubiegłym roku z racji załatwiania spraw urzędowych na poszukiwania podczas zlotu w WKZcie były poruszane dwie sprawy poszukiwań.
1. dotyczyła poszukiwań na oznaczonym stanowisku na poligonie Brus- i tu trzeba było składać wszystkie dokumenty i wnosić opłatę
2.dotyczyła poszukiwań podczas mistrzostw-w tym przypadku okazało się że na danym terenie nie ma stanowisk i nie trzeba był stosować procedury jak wyżej wystarczyło powiadomienie przy okazji załatwiania sprawy nr.1
Idąc w teren bez rozeznania w aktualnie naniesionych stanowiskach nigdy nie wiesz czy nieświadomie nie złamiesz prawa.
A wracając do szkolenia, takie spotkanie i rozmowa oko w oko z oponentem to zupełnie inna sprawa niż dysputa na forum .
Wola uczestnictwa jest dobrowolna - nikt nikogo nie zmusza - jest to zatem okazja do bezpośredniego poznania punktu widzenia drugiej strony.
Pomysł zorganizowania takiego spotkania wypłynął
osobiście z mojej strony do zarządu Grupy Łódź po wstępnej rozmowie z p. Magdą jesienią tamtego roku więc
biorę na siebie ewentualne oskarżenia z waszej strony- a nie należe obecnie do żadnego stowarzyszenia mimo że z kolegami współpracuje.
Poprzednie szkolenia w Toruniu i Bydgoszczy jakoś admini popierali - czyżby tym razem nastąpił zwrot o 180 stopni i okopanie się na swoich
zabetonowanych stanowiskach?!
TAK ZABETONOWANYCH bo gdy daje się okazje do spotkania i bezpośredniej wymiany poglądów lejecie od razu pomyje na organizatorów.
Prawo admina i moderatora to usuwanie niewygodnych tematów- ale tym potwierdzisz tylko swoją ignorancje. :cop