Teraz jest wtorek, 22 lipca 2025, 16:28

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2233 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 149  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: RUTUS OPTIMA 2.0
PostNapisane: niedziela, 27 maja 2012, 16:49 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

A co sądzicie o """"koss ur 20""" dokupię do nich gruby skręcany kabel i będzie o.k ???? budżet to tak max 100zł....... regulację głośności mam fabrycznie w optimie....

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 28 maja 2012, 11:19 
Kapitan
Kapitan

Tu masz takie ze skręcanym kablem od razu. No i mieszczą się bez problemu w budżecie. Zaznaczam, że ja nie mam takich więc nie wiem jak działają, ale myślę, iż nie powinno być problemu. http://allegro.pl/wysokiej-jakosci-sluc ... 01014.html

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 30 maja 2012, 09:26 
Podporucznik
Podporucznik

W ostatnia niedziele chodzilem z OPTIMA po lesie. Inne wrazenia niz po polach: zero prykania,cicha spokojna praca, bardzo malo smieci,wiec kopalem sygnaly od 40tu,a na polach monetki wychodza mi tak od 60ciu na identyfikacji. A jak jest u Was?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 30 maja 2012, 15:56 
Generał Broni
Generał Broni

Wiele zależy od gleby. Na glebie ubitej, nie ruszanej od setek lat jest spokojnie. Na glebie zruszonej, pooranej, czy nawet po zasypywanych niegdyś dołach - bywa różnie, w takt tego, jak zmienia się sama gleba i jej struktura.
Moja potrafi zamiauczeć na pojedynczej kępce trawy rosnącej na gołej, ale zruszonej glebie.

Nie narzekam - w sumie w moim odczuciu - jest stabilna, wiarygodna i efektywna.

Co do ID, to moja pokazywała jak chciała... więc na wszelki wypadek kopałem wszystko, co miało więcej niż 40... ale dobrze zardzewiałe gwoździe czy inne żelastwa też potrafiły pokazać wysokie wskazania... c'est la vie... :lol:

Sprawdziłem z ciekawości parę sztuk złota - próby III - zakres wskazań w powietrzu 47...65, srebro III próby - bodajże 76.

Co do monet - od pięćdziesięciu kilku do siedemdziesięciu kilku.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 3 czerwca 2012, 17:42 
Generał Brygady
Generał Brygady

Witam. Byłem dziś od 4tej rano na łąkach. Oczywiście jak to w Polsce padało wiało padało itp. Byłem z kolegą on ma proxi 5.0. Już widziałem w myślach jak moja Optima leci sobie z kopa przy jego proxi. U mnie dyskoteka nawet na czułości 17ście. Wystarczyło przejechać po mokrej lub wilgotnej trawie. Oczywiście przegrałem zawody przez to. Proxi na max czułości była STABILNA JAK TRZEBA a OPTI NIE. Nawet w zasięgu coś było nie tak. Proxi sreberko jak poczułą, to aż drżał z radości, a Optima je muskała. O CO CHODZI.? Może proxima jest LEPSZA na mokre dni.?. Dodam, że kombinowałem w ustawieniach ze 100razy i nic. Stroiłem do gruntu i nie stroiłem, kamienie magnetyczne -10, 0, +10. To była moja największa PORAŻKA.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 4 czerwca 2012, 11:49 
Generał Broni
Generał Broni

Ja chodziłem z ciekawości z Optimą w deszczyku, również po dość wysokiej trawie oraz w lesie - jak doszło do tego, że musiałem ciągle odgarniać wodę z wyświetlacza, to w końcu dałem sobie spokój, żeby nie załatwić sprzętu (była bez pokrowca!). To tyle o warunkach, a co do Optimy to cały czas pracowała normalnie, zachowując się stabilnie i normalnie, tak jak w warunkach "suchych" (wzmocnienie 40...45, dyskryminacja 37, reszta ustawień fabryczna), czym nawet byłem trochę zdziwiony.
Mojemu egzemplarzowi raczej nic zarzucić nie mogę, może z Twoim egzemplarzem jest coś nie w porządku.

Jedyna ciekawostka była taka, że sam wykręcił się jeden z wkrętów przytrzymujących osłonę wyświetlacza...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 4 czerwca 2012, 17:19 
Generał Brygady
Generał Brygady

Ja zawsze foliuje wyświetlacz oraz puszkę żeby nie przemokła a po powrocie do domu zdejmuję folie i wykrywka sobie schnie. O co chodzi z tym wzbudzaniem podczas wilgoci i deszczu?????
MOJA OPTI 2.0 WŁAŚNIE TAK SIĘ ZACHOWUJE :

http://www.youtube.com/watch?v=ASREFrduSa0

Czyli mam wysyłać do serwisu?? Oczywiście tak się zachowuje w wilgotnym lub na oranym nie wyrównanym polu. POZDRO

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 4 czerwca 2012, 23:59 
Podporucznik
Podporucznik

A daj mu maskowanie na 3 i a korekcje kamieni na 0. Moze teren cos nietaki. JA tak tez mialem na specyficznym terenie. Jak nie pomoze, to podkrec korekcje kamieni na minus 2 lub 3. Dprawdz dokrecenie kabla i czy czasem nie jest za luzny na dole zaraz nad cewka. Ja obklejam go tasma izolacyjna, by nie wystawal. A i moze na maksymalnej czulosci nie da sie chodzic na tym terenie? WIdzialem moj filmik, jak moja Optima sie zachowuje? Acha, bo bym zapomnial. Kiedys moja podobnie wariowale, jak mialem juz bardzo slabe baterie w wykrywaczu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 czerwca 2012, 22:50 
Generał Brygady
Generał Brygady

Siemka. Dzwoniłem do pana Arka i doszliśmy do porozumienia, że wyśle mi 2gą cewkę na sprawdzenie, istnieje prawdopodobieństwo, że cewka nie jest szczelna i dostaje wilgoci. A co do maskowania itp kombinowałem ze wszystkim. Dam znać co będzie po zmianie cewki. POZDRAWIAM

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 7 czerwca 2012, 17:54 
Generał Brygady
Generał Brygady

Witam. OTO FILMIK Z ZACHOWANIA OPTIMY 2.0 na leśnej ścieżce czułość 25 a następnie kombinacja z czułością.

http://www.youtube.com/watch?v=QHj14wScCGc&feature=plcp

I jeszcze jeden filmik czułość 43 sorry za zacięcie ale chyba słychać, że coś nie tak.

http://www.youtube.com/watch?v=5MrZK-HdBwE&feature=plcp

O CO CHODZI? Może jutro będę miał 2gą cewkę od pana Arka na sprawdzenie to dam znać. POZDRAWIAM

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 7 czerwca 2012, 21:48 
Plutonowy
Plutonowy

Skieruj sondę w górę i pomachaj na tych ustawieniach co pisałeś

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 8 czerwca 2012, 13:45 
Generał Brygady
Generał Brygady

Tak robiłem też piszczała niesamowicie. Ale Pan Rutus dziś o 9.00 przysłał mi nową cewkę jak sprawdzę dam znać. PODZIĘKOWAĆ PANU RUTYNIE.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 17 czerwca 2012, 20:20 
Podporucznik
Podporucznik

Czesc wszystkim. Wlasnie dodalem nowy filmik z wyjscia w teren z Optima :D . Filmik po Polsku. Chodzilem z Kumplem Wegrem- Deus. Milego ogladania i dzieki za komenty jak mozecie ;)

http://www.youtube.com/watch?v=RorLbd5VHlc&feature=plcp

Ps, Staralem sie nagrac zachowania wykrywki w terenie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 24 czerwca 2012, 10:42 
Generał Brygady
Generał Brygady

Witam. Wczoraj byłem na mazurskich wykopkach w mocno zanieczyszczonym lesie z 2ma kolegami. Mnie interesowała drobnica a kolegów (jak dla mnie) złom :8) . Ja wyszedłem z lasu z garścią monet i obrączką. A oni z podkowami talerzem ze swastyką i 20kg złomu. Jak dla mnie opłaca się szukać drobnicy, a wykrywacz pracuje znakomicie. Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 24 czerwca 2012, 13:50 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Jakie monetki ??

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2233 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 149  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]