Teraz jest poniedziałek, 15 września 2025, 21:59

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 317 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 22  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: XP Deus - ustawienia
PostNapisane: piątek, 6 lipca 2012, 19:14 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Zwróć się do dilera u którego kupiłeś z reklamacją. Jeżeli to jestem ja to chętnie pomogę, ale o ile pamiętam to do Falenicy nie wysyłałem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 6 lipca 2012, 19:17 
Generał Broni
Generał Broni

może reset pomoże.nigdy nie miałem styczności z tym sprzętem,chociaż bardzo nieśmiało,przymierzam się do zakupu i takie wiadomości studzą mój zapał.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 6 lipca 2012, 19:34 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Prędzej ponowne wgranie oprogramowania. Jak dotąd taki przypadek nie miał miejsca, przynajmniej u mnie.

PS. Już wiem, że wykrywacz nie był zakupiony u mnie. Sądzę, że i u konkurencji nie powinno być problemu z reklamacją.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 6 lipca 2012, 20:18 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Niestety moja przygoda z deusem nie zaczęła się zbyt optymistycznie :roll:
Mam nadzieje, że to tylko oprogramowanie i szybko sprzęt zostanie naprawiony.
Pzdr

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 6 lipca 2012, 22:12 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Mnie zastanawia o jakie "pierdzenie" chodzi. Możesz rozwinąć? Jak machasz, czy samoistne "popierdywanie"? Głośne? Ciche?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 6 lipca 2012, 23:01 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Ok dzięki Denar za radę widzę ze ty jako jedyny często zaglądasz do działu deusa i podpowiadasz użytkownikom mój sprzęt jest oczywiście od ciebie ale w moim rejonie sam chodzę z deusem i wszystko odbywa się jedynie na metodzie prób i błędów .Po żniwach zaatakuję poletka sreberkowe gdzie wcześniej zbierałem monety innymi detektorami myślę że będzie ok .

Ogólnie temat : XP Deus - ustawienia jest bardzo fajny i miło by było aby się dalej rozwijał bo podobnych użytkowników jak ja jest pewnie dużo więcej :)

Denar napisał(a):
Jak chodzisz w miejscach gdzie srebrne, cienkie srebrne monety nie występują i w dodatku ze źle ustawionym wykrywaczem oraz negatywnym nastawieniem do sprzętu to się nie dziw.
Stare powiedzenie mówi, że kiepski robotnik zawsze wini swoje narzędzia.
Co do powstawania rys na farbie to jak już pisałem te konstrukcje tak mają, czy to będzie wędka teleskopowa, statyw fotograficzny i podobne. Wszystkie narzędzia podczas pracy się zużywają, można ograniczyć rysy susząc wysięgnik i wycierając z piasku, ale czy o to chodzi?
Proponuję czytać zachodnie Deusa np. amerykańskie na findmallu, czy XP Owners i tam obraz jest diametralnie różny. Deus jest fantastycznym wykrywaczem, śmiem twierdzić, że nie ma lepszego, w Polsce niestety niedocenionym w wyniku nagonek kilku osób o dużym wpływie na środowisko, które to osoby nigdy nie miały tego wykrywacza w ręku.
żeby było merytorycznie to udaj sią w miejsce, gdzie cienkie, srebrne monety mogą występować, bądź były wcześniej znajdowane, mam nadzieję, że używasz słuchawek, ustaw GB na Tracking, zmniejsz dyskryminację do 6, zwiększ czułość do ok 98 - 99, zwiększ poziom żelaza do 3, wyciszacz ustaw na 2, sygnał akustyczny zmniejsz do 4 i kop wszystkie czyste sygnały powyżej 40. Nawet najmiejszy siekaniec czy ogryzek srebrny się nie prześliźnie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 10 lipca 2012, 00:46 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Czy w deusie jest możliwość przyciemnienia wyświetlacza na nocne eskapady , bo jest tak jasno podświetlony że oślepia w nocy. W instrukcji znalazłem tylko możliwość zmiany kontrastu i czasu podświetlenia .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 10 lipca 2012, 10:12 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Można tylko wyłączyć całkowicie, lub próbować kontrastem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 15 lipca 2012, 20:17 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Ostatnio testowałem ustawienia deusa na drobny kolorek ze strony rogers-relics-uk.com .Powiem szczerze że deus na tych ustawieniach zachowuje się bardzo stabilnie i dobrze trzepie kolorek .

Coil: 9"
Disc: 4.6 3 tones
Sens: 86 TX 3 (sens podkręcać aby był stabilny )
Freq: 17.8
Iron Volume: 4
Reactivity: 2 ( 3 jeśli dużo żelaza ) Silencer 1
Audio R: 3
Notch: 00-00
GB manual 87-91

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 16 lipca 2012, 09:35 
Moderator
Moderator

jaką ci się udaje uzyskać czułość i jakie masz przeciętne GB ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 16 lipca 2012, 15:29 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Czułość to dociągam tak do około 97-98 a z GB różnie zależnie od gleby 87-91.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 lipca 2012, 14:12 
Porucznik
Porucznik

Witam użytkowników deusa

Na początek pytanie: czy dioda w sondzie powinna migać nawet po wyłączeniu wykrywacza?

I taka refleksja, jak czytam o różnych ustawieniach na różnych programach i o tym, że ten program jest głęboki a inny szybki. Wydaje mi się, że zachowanie danego programu zależy wyłącznie od ustawienia poszczególnych parametrów. Innymi słowy, jeśli na dwóch różnych programach zrobimy identyczne nastawy, to oba te programy powinny działać identycznie. Nazwa programu w takim wydaniu jest tylko etykietą miejsca w pamięci, gdzie nastawy są zachowane. No chyba, że są jeszcze inne parametry, do których producent nie dał dostępu użytkownikowi... Co o tym sądzicie?

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 lipca 2012, 14:37 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Dioda w cewce pokazuje, że cewka "żyje", możesz się nie martwić - dioda pobiera śladową ilość prądu.
Oczywiste, że jeżeli w dwóch programach ustawisz wszystkie, ale to absolutnie wszystkie parametry tak samo to działanie będzie identyczne, niezależnie od tego jak program się nazywa.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 lipca 2012, 21:11 
Porucznik
Porucznik

No to pora na kolejne ale... ;)
A żeby nie było, że tylko narzekam - to naprawdę fajny sprzęt i ma prawie wszystko, co chciałbym mieć w wykrywaczu.
Nie pasuje mi pozycja elektroniki po zapięciu na sztycy - sięganie kciukiem do poszczególnych przycisków wymaga gimnastyki, same przyciski dość ciężko chodzą. Pewnie mi przejdzie z czasem jak już się opatrzę.
Zawiodłem się na podkówce. Mam wrażenie, że ferro / pozostałe nie działa w oparciu o pomiar właściwości tylko o poziom ustawionej dyskryminacj. Łaziłem na zerze i wszystko wpadało na prawą stronę podkówki, przy czym ID było np. 1. Gadżet...
Idea powiązania thresholdu T1/T2 z poziomem dyskryminacji nie trafia do mnie - kwestia gustu. Mogliby to odwiązać w nowej wersji oprogramowania. A propos, dobrze poinformowane źródła na zachodnich forach przebąkują, że aktualizacja do wersji 3 ma być odpłatna.

Czy wasze sztuki też popierdują przy czułości 92-97? Bez względu na to czy sonda w powietrzu czy na ziemi, w ruchu czy spoczywa...

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 lipca 2012, 22:24 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Moja tak , popiskuje jak Rutus

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 317 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 22  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]